Mahonkinen nuolikotelo

Meillä on Eeron kanssa tämmönen pieni herrasmiesprojekti tekeillä. Vähän viktoriaanisen ajan tauluammuntameininkiä, mutta tehtiin näitä myöhemminkin.

Äsken vedin japaninsahalla halki. Pientä kieroa on laatikossa, mutta niin on savolaisessa tekijässäkin…
Näköjään ihan reilunkokoinen laatikko tuli, kun 24kpl nuolia pitäisi mahtua. Kanteen yksi 8kpl rivi ja pohjakerrokseen kaksi riviä lisää. Odotellessa messinkihelyjä, voi katsoa kahvaan nahkat, sahata kiinnityspuut nuolille, hioa ja petsata(?) runkoa. Sitten sametti sisäpuolelle. :smiley: Vai tulisko överi.

Runko on mahonkia ja kannet ohutta koivuvaneria, joten painoa ei tule paljoa mittää.


10 tykkäystä

Tuleeko kellekään mieleen mistä tämmöisiä yksittäisiä (tai listana) kiinnikkeitä löytyy? Saisi kanteen nuolet kiinni. Tällä idealla siis mutta 8mm varrelle ja vähän huokeampi hintakin saisi olla.

Metalliset naarmuttaa? Puusta tekee rivan ja kolot päällystää sametilla? Eikös ne puuta vanhoissakin olleet?

Teet nahasta ja kovetat vahalla.
Noi on johdon kiinnikkeitä niin menisin suoraan sähkötarvikeliikkeeseen.

Totta joo, voisi olla puusta mutta jotenkin varret pitäisi saada pysymään paikallaan.
Minkälainen nahkajippo oli Mikellä mielessä? Graysonin kokoelmista ei oikein lähikuvia saa, siellä olisi noita laatikoitakin.

Erinäisiä tc-kiinnikkeitä löytyisi joo, mutta ne on muovisia ja valkoisia. Putkikiinnikkeitä löytyy mutta sama juttu niilläkin.

1 tykkäys

Eikös tuossa toimi ihan sama periaate kuin nokeissa – uran huulilta tiukka, pohjasta vähän väljempi. Jos vielä samettia laittaa pintaan, niin tiivistää sopivasti. Tokihan tuossa pitää nuolivartta varten olevan uran olla hyvin täsmällisesti oikean kokoinen mutta tulisi ehkä hyvä. Toinen vaihtoehto – päällystä sopiva solumuovipala sametilla ja tee siihen urat nuolia varten. Luulisi toimivan, eikä ole päällystettynä ehkä mitenkään ruma?

Sähkökaapelin kiinnikkeistä ei löydy tuohon ratkaisua.

nimim: tukun tekninen tuki

2 tykkäystä

Kun ajelin töistä kotiin niin tuli mieleen että tulisi kai aika autenttinen jos poraat rimaan nuolen kokoisia reikiä sopivin välein ja lopuksi sahaat reunasta siivun pois. Kun sahaa reiän reunasta sopivasta kohdasta niin tulee se pito. Yksittäisiä kiinnikkeitä ei ole järkeä tehdä.

Tätä vähän demosinkin tuossa, mutta en aivan vakuuttunut. Tuossahan tulee parikin ongelmaa, rakohan pitää päälystää jollakin esim. sametilla, joka kuitenkin alkaa kulua. Ja entäs kun on eri paksuisia nuolia?
Aika paljon ollut noita joissa on päälipalikka laitettu, joka sitoo lopulta paikalleen. Tälle voisi sitten olla salpa joka pitää päälipalikan kohdallaan. Nämä nuolenreiät päälystäisi myös sametilla toki. Tai miksei nahalla, olisi helpompi.

Eerolla oli joku idis tuohon, sehän siis tekee omaa laatikkoaan myös. Oli kiva kun Eerolta löyty näin hyvät materiaalit meidän laatikoihin, mahongit ja kaikki.

1 tykkäys

En nyt juuri sitä kuvaa löydä mikä oli mielessä, mutta ota nyt vaikka näistä jotain inspiraatiota.

Tässä taitaa olla aika paljon näitä katsellut jo kun nuo molemmat sun linkkaamat oon tiirannu useesti läpi. :smiley:

Toivottavasti Jereä ei haasteta oikeuteen näistä, kuitenkin…
Tämä oli tosi yleinen tyyli:

Tai:


image

1 tykkäys

Ihan varmasti ovat tuttuja. Niin kuin tuo sinunkin kuvasi :slight_smile:
Tuo syväkoppa on hyvä kun tuon saa tuosta nostettua pysty asentoon ja koko paketti pysyy samalla itsekseen pystyssä.

Itse yritin lyotää sitä missä on kaksi kerroksinen nuolirivi ja missä vain nuo nuolen pidikkeen rivi nuoseen ylös toisestä päästä.

Sattu olemaan just sopivaa merbau viilua tähän. Siitä se etenee…

1 tykkäys

Kahvasta tuli ainakin aika pähee. Kehtaa sanoa näin kun tunteja meni pari… :sweat_smile: Salkussa on nyt tilaa 20 nuolelle, 5x4. Eero jo ehdottikin että sittenhän näitä kasetteja voi olla vaihdettavissa, ulkoratanuolet, taulunuolet, sisänuolet jne. Ihan näppärä ajatus. Nyt pitäisi petsata ja etsiä ne messinkiset salvat, tuntuu vähän kiven alla olevan. Mutta natsi-kärkkäisellä kuulemma on. :smiley:


6 tykkäystä

Löytyisikö täältä sopivia salpoja: https://www.helakauppa.com/

Noita katselin, mutta jotenkin hepposilta vaikutti. En ole tämmöisiä laatikoita tehnyt niin en ehkä tiedä mitä tarvitaan. Tilasin kiinasta useampia salpoja ja olivat messinkipellistä väännettyjä. Olisi kiva päästä kädessä pitäen kokeilemaan.
Tuossa helakaupassa ehkä kannattaisi käydä Turun matkalla…

Googlaa “brass latch”, löytyy kyllä kaikenlaista.

Tossa duunipaikan naapurissa toi helakauppa. Käyn huomenna duunin jälkeen kattomassa ja tuon sulle kolme saranaa ja lukon. Saat ne maksuna siitä lylymännystä jonka kerran Tuomolla annoit mulle etkä halunnut rahaa.

Kiitos tarjouksesta! Mulla on saranat jo paikallaan, mutta 2kpl messinkisiä salpoja siis tarttisi. En pahastu jos löydät ja tuot Turkuun mukanas. :smiley:
Katselin että nämä olisi sopivimpia mutta aika pieniä kooltaan?

Ne mitä Eero oli ostanut kärkkäiseltä, oli vähän jykevämpiä ja pitivät salkun tiukasti kiinni. Vaikuttaa siltä että 2022 ei tehdä enää puisia matkalaukkuja paljon???

Tommosia löyty. Vasemmalla olevissa on jousi joka pitää salvan kiinni. Vaatinee kolme että ei aukea omia aikojaan. Seuraava prinsessa mallinen, siinä on käännettävä nuppi. Kolmella saattaisi sekin toimia. Tuon noi näytille TurkuunEdit:

Kauppa oli yllättävän iso ja hlökuntaakin oli pomon lisäksi kolme myyjää. Pakkasivat koko ajan paketteja postiin, nettikauppa varmaan boostannut toimintaa. Itse on mahdotonta löytää, kannattaa heti pyytää myyjä jeesaamaan ja kun kertoo mihin tarttee niin osaa esittää vaihtoehtoja kyllä. Takorautasalpoja löytyy myös ja ite ostin viikinkikilpiprojektiin takorautanauloja/nupeja.

2 tykkäystä