Magneettinen jousi?

Mitäs hittoa tämä nyt taas on olevinaan? Jousipajalla työn alla ollut pähkinäpensasjousi alkoi käyttäytyä oudosti, lastu muuttui magneettiseksi!
Lastu höylättiin kahvan alueelta, joka värjäytyi tuntemattomasta syystä hieman tummemmaksi höyrytyksen ja taivutuksen yhteydessä. En tiedä liittyykö asiaan vai ei, mutta vaaleammat lastut käyttäytyivät aivan normaalisti.

kuva

5 tykkäystä

Jännää. Voiko olla staattista sähköä?

1 tykkäys

Ironwood…

1 tykkäys

Jotain lastuja on vastaavasti tarttunut ihoon kiinni. En nyt muista puulajia. Ja kädet ei ollut tahmeat : )

1 tykkäys

Aina välillä ohuet kippuralastut toimii melkein takiaisen tavoin. Veikkaan, että tuossa Jurinkin hasselissa lastun pintaan on noussut mikroskooppisia säikeitä, jotka toimivat vähän tarranauhan koukkujen tavoin.

1 tykkäys

Ei ole minun jouseni, mutta kavahöylääni käytettiin.
Aluksi oli myös kallellani staattisen sähkön puolelle, mutta Tuukan tarrateoria tuntuukin ehkä sittenkin todennäköisemmältä. Ufoilla ei ehkä tällä kertaa ole osuutta asiaan.

Lisätiedoksi ilmoitettakoon vielä se että jousentekijä ei ollut maadoitettu lattiaan, vaan istui pyörätuolissa. Voiko olla sattumaa…

Lattialle pudonnut lastu ei siis enää tarttunut.

Oli jo aiemmin tarkoitus kirjoittaa, että staattinen sähkö ei jostain syystä päässyt ihmisen kautta purkaantuun, niin tarttui vielä uudelleen kiinni.

1 tykkäys