Maali juuttisäkistä ja kierrätysmatskusta

Viime kevät puolella näin netin syövereissä kuvan lampaanvillalla täytetystä juuttisäkistä johon oli maalattu eri kuvioita maaliksi jousiammuntaan. Ajatus sellaisen valmistamiseksi tietenkin virisi heti. Sopivan säkki matskun löysinkin Haukiputaalta paikallisesta puutarhamyymälästä, 50x80cm hintaan 1 euro kpl. Varsin edullista ja ostinkin 5 säkkiä mukaan. Seuraavaksi sitten hommaamaan fyllit säkkeihin. Niille
löytyikin varsin nopeasti lähde ja edulliseen parin euron kilohintaan. Samanaikaisesti vaimo lajitteli hylkyyn kaikenlaista ryysyä ja tyynyä joten mieleen välähti että tehdäänpäs niistä täytettä.

Ensimmäiseen versioon survoin ryysyt sen kummemmin käsittelemättä. Ei muuta kuin testaamaan. Ensimmäinen laukaus ja nuoli pomppasi säkin kyljestä vauhdikkaasti pois, seuraavat nuolet ja tulos oli sama. Ei hyvä alkuunkaan. Ryysyt ulos säkistä ja sakset kouraan jonka seurauksena reilun tunnin päästä oli muhkea läjä matonkuteita. Fyllit takaisin säkkiin ja nuolta ilmaan. Osuma keskelle ja nuoli tökötti hienosti säkissä, seuraavat nuolet ilmaan ja sama tulos. Tästä innostuneena seuraavaksi revin auki kaksi vanhaa isoa tyynyä joissa oli vanutäyte. Vanun nyhdin käsissä kuohkeaksi, leikkasin vanhasta pilalle pestystä villa ryijystä sopivan kokoisen palan jonka sijoitin säkin tausta puolelle ja täytin säkin vanulla. Taas testi laukaukset kehiin ja hyvin toimi muuten paitsi että fyllit alkoi tursuta reikien kautta ulos. Toinen säkki päälle ja ongelma korjautui.

Testilaukauksia tuli ammuttua useampi sata jonka jälkeen tänään laitoin säkin kulmiin narut puuhun ripustamisen helpottamiseksi sekä maalasin hienot peuralailliset elikot säkin kylkeen. Sapluunan tein ilmakon taulusta ja maalina musta 3,90€ kilikalimaali. Olen erittäin tyytyväinen tähän hyvään toimivaan ja keveään ratkaisuun puhumattakaan hinnasta joka jäi reiluun 2 euroon tuplasäkin kanssa.

2 tykkäystä

Sadepäivän kunniaksi tuli askarreltua lisää sapluunoita. Nyt kun tuo sorkkaeläinpuoli on jo kunnossa niin tekaisin myös pienriistataulun. Kyllä nyt kelpaa harjoitella :grinning:

2 tykkäystä