M: Muutama jousi kaupan

Osagevatsatripletin valmistuttua ajattelin tehdä hiukan tilaa jousinurkkaani ja tarjota ostettavaksi muutaman aiemman tekeleeni. Kiinnostuneet, ottakaa avausyhteys mieluiten s-postilla Esa.Lehtorinne(at)kolumbus.fi, niin jutellaan hinnoista yms.

Jouset ovat ampumakunnossa ja toimineet moitteetta käytössäni, vaikka tillerissä on varmaan sanomista tarkkaavaisempien silmissä. Toisaalta, kaikki ovat “aikuisten paunoissa”, joten sopivasti kaapimalla paunoja saa pois itselle sopivaksi ja tilleriä mieleisekseen. Paunat tarkistin ennen tämän viestin naputtelua.

Kuvan jouset ylhäältä alas:

 1. Hikkori-Bulletwood-Hikkori-Bulletwood
  Valmistui marraskuussa 2014
  Pituus ntn 71,5"
  67 lbs @ 26"
  74 lbs @ 28"

 2. Bambu-Purppurasydän-Cumaru-Bulletwood
  Valmistui lokakuussa 2015
  Pituus ntn 71,2"
  73 lbs @ 26"
  82 lbs @ 28"

 3. Bambu-Cumaru-Bulletwood
  Valmistui tammikuussa 2016
  Pituus ntn 65,4"
  71 lbs @ 26"
  80 lbs @ 28"

 4. Bambu-Ipe-Marjakuusi
  Valmistui marraskuussa 2016
  Pituus 62,3"
  72 lbs @ 26"
  82 lbs @ 28"

Voin suositella. Jouset ovat laadukasta työtä ja upeita. Aito “Lehtorinne” olisi kyllä kiva saada joskus omiin kokoelmiin mutta nuo paunat… Kevennetty jousi ei ole enää aito!

1 tykkäys

Ei näemmä kelpaa kellekkään… joko kaikilla tämän foorumin lukijoilla on jouset omasta takaa värkättynä tai sitten riisitauti vallalla… :wink:

1 tykkäys

Facessa: Longbows and Warbows Trade Blanket.
Siellä on noita jousi kauppoja jonkin verran liikkeellä.

Enpä taida tuonne F-foorumille laittaa… jos ei kotomaasta löydy tarpeeksi kaurapuuroa syöneitä, pidän itse ja vien mökille satunnaiskäyttöön.

Varmasti löytyy kauraa syöneitä mutta epäilen taustalla olevan muita syitä.

Kuten itselläni liiankin vakiintunut periaate siitä, että mitään en osta mitä voin itsekkin tehdä. Kuten tuo teltta, tuolit, pyötä, lamput, astiasto, kokkaus välineet ja ai pe***le kun noita kärkiäkin olisi jokunen sata tekemättä sillä välillä kun tsekeistä sais vain 50€ saman määrän…

1 tykkäys

Noinhan se menee…

Suomen markkinat ovat aika pienet, varsinkin tällaisten jäykkien jousien. Yleensä homma menee niin, että joku kysyy jousta, joka pitäisi saada ihan just nyt heti tai mieluiten mahdollisimman nopeasti. Pidä vain ilmoitus esillä ja jouset myynnissä, niin kyllä joku vielä yllättyy iloisesti, kun sopiva jousi on heti tarjolla. Parempaa vastaavaa laminaattijousta ei taida samalla hinta-laatusuhteella saada mistään. Nämä eivät häpeä yhtään, pikemminkin päinvastoin, esimerkiksi Englannin ammattilaisten tekemien vastaavien jousien rinnalla.

Jep, kaupan ovat edelleen ja keräävät nurkassa pölyä…

Lyhimmässä jäkkärässä näyttää olevan eniten myötää, mikä ei tietenkään yllätä, kun veto ei ole sen miedompi kuin muissakaan. Teetkö Esa jousistasi vakiolevyisiä, ja jos teet, mikä se leveys on?

Kahvan kohdalta ovat 28-30mm ja se on levein kohta, kuten ELB-henkisissä pitääkin olla. Jokunen lattajousi, yksipuiset ja laminaatit, ovat kahvan ulkopuolelta varmaan nelisenttisiä.

Tuo Mennalta hankittu marjakuusi oli sen verran pehmeää, että ei ole myöskään ihme, että antoi periksi bambun alla. Selffaria ei aihiosta saanut, kun oli sen verran oksaa ja pahaa vauriota pintapuussa, että piti vetää sileäksi.

On hirmuisen kapeaa soiroa kasikymppisille! Ja kotimainen marjakuusi on toki tunnetusti lähinnä keskijäykkien flättisten materiaali.

Ykkönen varattu ja kolmonen myyty. Kakkonen taitaa vaihtua kirveeseen.

No hyvä, että menivät! Koskahan näkyy kisoissa muitakin Lehtorinteitä kuin vain Esan kourassa?! Toivottavasti jo piankin.

Ykkönen kevennetty seurakaverille 74 lbs -> 57 lbs ja tultaneen näkemään töissä York Roundilla.
Kolmonen meni FFAA:n entiselle pj:lle, joka aikoi sitä itse keventää.
Kakkonen jäi Loimaalle, jossa se vaihtui kirveeseen (kuva).
Nelonen, myötäkäyrä “lyhyt” marjakuusinen vielä kotona.