Lylyjänne-(sarvi?)jousi

Vielä kyl sen verran hommaa tohon edes alkuun, mutta tuli hyvää ideaa tästä lylyjänne jousen teosta. Tekisi mieluummin lyhyeksi jossai metrin paikkoilla, muttei ihan sarvijousen kokoseks tai refleksillä.

Sarvesta en ole täysin varma, mutta vois kokeilla.

Pitää käydä vielä jossain mailla kattoo viel enemmän lylyä, mutta tos ois ainaki yksi. Enemmän löytäny kyl oksaa, mistä yhden jonka aattelin joskus tehdä joksiki, väänty aika banaaniks sivuttain.Paksumpi runko toinen.

Meinasin aluksi sanoa, että eti parempi puu, mutta jos tämä on ensmäinen jännekäppyrä niin ehkä kannattaa säästää ne paremmat lylypuut sitten myöhempään. Tässä lyly näyttää kiertävän puuta, jos nyt tulkitsen kuvaa oikein, eli ei sieltä parhaimmasta päästä. Lisäksi tuo ite lylyalue on omaan silmään pienehkö, eli jouseen eksyy väkisinki mukaan sitä heikompaa perusainesta.

Toisessa puussa lyly on jo suoremmassa, mutta näyttää edelleen laikukkaalta. Maltillisilla paunoilla varmaan silti aivan kelpoa, en ole ihan varma kun en ole noin laikukkaasta koskaan tehny.

Jos meinaat kokeilla sarvea mukaan, niin lylyllä on toki vähemmän merkitystä ja säästäisin hyvät lylypuut siihen asti, että ihan ensimmäiset kokeilut on kokeiltu.

Pitäishän se suora olla, ensinnäkin. Veistelet vaan erinäisistä kalikoista lylyn esille niin näät mikä on mahdollisuus. Pakko sitä on veistää jos ajattelee että puu kuivaa edes.
Äkkiseltään nuo ei näytä miltään parhailta lylyaihioilta, joten etsisin parempaa jos on metsää mistä saada.

Jos jännejouset kiinnostaa niin jännejousen tekee vaikka lankkutammesta. Ihan hyvän vieläpä ja uskoisin että varmatoimisemman jos ei hyvää itse kaadettua puuta löydy.