Lehtikuusi-jousi

Kattelin oliko lehtikuusesta paljon mitään jousimateriaalina kun alko tippuilee aika isoja oksia tuttavan lehtikuusessa, näköjään siperian-lehtikuusi.

Ominaisuudeltaan lehtikuusessa on paljon sydänpuuta, mitä oksissakin oli. En osaa sanoa oisko lylyä sinänsä kun rungossakin on paljon sydänpuuta kanssa.

Tuvanialainen jousi: https://books.google.fi/books?id=tas8AAAAIAAJ&pg=PA170&lpg=PA170&dq=siberian+larch+bow&source=bl&ots=OPJceUjvwg&sig=ACfU3U2F5sVNEncnPpokXMCWv_SPCaR1NA&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwiGlNCWnrnqAhWIE5oKHcqsCz0Q6AEwBnoECAYQAQ#v=onepage&q=siberian%20larch%20bow&f=false

Yugakhiralainen jousi:
https://books.google.fi/books?id=-mV5DwAAQBAJ&pg=PA383&lpg=PA383&dq=larch+composite+bow&source=bl&ots=wb6Vtk6K4x&sig=ACfU3U3rD0mubpnQCiRRWo4w9UPHwEnbOw&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjE2fGA37zqAhVDxosKHRtpD1UQ6AEwDnoECAUQAQ#v=onepage&q=larch%20composite%20bow&f=false.

On näköjään rakennetu suomalais-ugrikalais tyylinen jousi ja komposiiti M-muotoinen jousi jossa käytetään lehtikuusta. Myöskin simppelimpi yksipuinen pienriistalle.

Aattelin kokeilla jos saman tapaista, jommasta kummasta tyylistä, tekis jousen noista isoista oksista.

(Sama oksa kaikissa)Sydän lehtikuusi on hyvin pihkaista ja jopa hauraan tuntuista, kestää ulkoilmaa hyvin. Lehtikuusen kulutuskestävyys on erittäin hyvä, on ollut mökin lattiana 30v eikä polkuja näy. Kasvavassa puussa lehtikuusen oksat kestävät lumikuormaa hyvin, joten ei puuaines ainakaan tuoreena ole heikkoa tai haurasta. Kasvaa tontilla kolmea lajia, euroopan, siperian ja kurilien lehtikuusia.

Hyvässä muodossa kyllä on ja kestää venyttää tuoreena. Kattoo vaa saada keskeltä sivuttain suoremmaks. Viittikä ees selystystä pistää?

En tiedä lehtikuusesta jousena mutta älä nyt taivuttele sitä tuoreena ollenkaan. Annat olla ja seuraat painon putoamista kunnes se pysähtyy. Sitten alat taivuttelemaan. Maltti on valtti

Relax relax, havaintona vaan oli vuollessani.