Lattajousi (madake-vaahtera-osage), 42#@28"

Välillä jousi itsellekin, tämän tein jo keväällä, kun mietin uutta kisajousta itselleni. Hyvähän (…) tästä tuli, heittää nuolta oikein rivakasti, niinkin rivakasti, että pitäydyin sittenkin vanhassa kisajousessa. Ei vähän jäykempänä tuntunut ihan täysin käteen sopivalta, ja muutenkin, uusi on aina uusi. Ja toisaalta, miksi sitä toimivaa vaihtaa. Tein siis nykyisen (vanhan) kisajousen keväällä 2021 ja kaksi ensimmäistä kisaa (AR ja Petikko meni nihkeästi, jäin neljänneksi) mutta sen jälkeen joka ikisessä perinnekisassa on tullut sijoitus kolmen parhaan joukkoon, eli kyllä se vähän kevyempi ja laiskempikin jousi toimii!

Kuitenkin, tässä on madake-bambuselkä (valitsin huonoimman testijouseen, siksi vähän värivirhettä ylälavassa), vaahteraydin ja osage-vatsa. Kahvavahvike on purppurasydäntä ja kahvassa on osagea. Jousen jäykkyys on 42 paunaa 28 tuuman vedolla

Jousen pituus on 1850 mm nokista nokkiin, kahvan leveys on 20,8 mm ja paksuus 45,3 mm, lapojen leveys on 32 mm ja paksuus 13,7 mm kahvavahvikkeen päässä. Massaa tällä on 625 mm.

4 tykkäystä

Onko myytävänä?

Kyllähän kaikki on myytävänä, kunhan hinnasta sovitaan. Hyvä jousi mutta ei ehkä itselle vielä se mitä lopulta haluan. Vaikka tässä on kaikki mitä jouselta haluan: pitkä, alirasitettu, kapea kahva, huippumateriaalit, heittää hyvin. Kun en ole tällä ehtinyt ampumaan, niin ei ole siihen muodostunut vielä suhdetta!