Kylmää ja kosteaa vai lämmintä ja kuivaa?

Kylmää ja kosteaa vai lämmintä ja kuivaa?

Ilmankosteus 23.0 tällä hetkellä ja läpökäsitelty 45lbat 26" mänty, 56lb at 28" punajalava ja 42lb at 25" kataja eivät sano mitään. Tuntuu kuin olisi ihan hyvässä elastisuudessaan vaikka kosteus mittari on vaarallisen alhaalla. Noin 5-8 vetoa jokaisella. Ihan olohuoneessa vaihtelevassa kosteudessa säilytän noita kaikkia.

Näistä jousista tuo kataja on uusin ja käynyt vasta parikertaan 26" vedossa kuralan seinällä. Ollut marraskuusta lähtien ollut kotona ja ei ole sillä välin koskettu kertaakaan. Siksi vähän tuollainen epävarma kulmakarvojen nosto naamalla :smiley:

Ei meillä KOKO ajan ole näin kuvaa… Jonnekkin max 42-45 asteikoillekin on myöskin mennyt, mutta noin 30-35 asteilla mennään miltein kokoajan.

Katajassa oli musitaakseni ala lavassa jo joku 1-1,5 myötistä (ei muista) Nyt noin 4cm.
Mänty ja Pjalava suorista pulikoista.

Pjallulla viimeksi ammuttu 2014 tienoilla ja männyllä viime kesällä parit laukaukset.

Männyn vatsan on tehty vähän kokeita (niin kenttä oloissa kuin koti verstaallakin) Hartsin lisäämistä sulattamalla hellästi sisään ja pintaan. Palanut siis kunnolla sekä osittain.


Männyn vatsa silloin joskus kun vähän sulattelin hartsia pintaan. Kaapisin ja sulatin uudestaa… Kaapisin ja sulatin taas…


3 tykkäystä

Viimeiset kaksi riviä kauniista mietinnästä…

"My punishment continues to elude me and I gain no deeper knowledge of myself; no new knowledge can be extracted from my telling. This confession has meant nothing. ”
― Bret Easton Ellis, American Psycho

Oliko varmasti noilla vedoilla? Vai onko vaan niin pitkä jätkä että että vedot näyttää lyhyiltä.

Kuitenkin, vaikutus riippuu huimasti jousesta. Jos otan tuosta jonkun refleksille paahdetun jalavarekurvin, tai lonkkarin 4cm refleksillä (vaahtera-ipe) en todellakaan hyvin mielin vetele sitä alle 35% kosteuksissa.
Kun taas vähän myötäkäyrä (3-4cm) ja pitkä lonkkari, oli vaahteraa tai tonkin-ipe - ihan mielellään käyttää!
Jousia on niin erilaisia ja jos jousessa rasitus on kääntynyt enemmän vatsan puolelle (settiä on useampi sentti) en nää hirmuisesti pelkoa että kuivuus haittaa. Sehän päinvastoin saattaa parantaa suoritusta, kun vatsa saa lisää voimaa.

Mutta tosiaan, ottakaapa hyvin 40-50% kosteuksissa toimiva pienelle kruunulle veistetty litteävatsainen, paahdettu, refleksinen jousi ja sillä selkärikko kuivalla kelillä. Mieli muuttuu mikä kestää ja mikä ei. Juju on mitoituksessa, poikkileikkauksen ja materiaalissa.
Vahvasti tapauskohtainen siis. Ja mitäs tuosta katajasta sanoisi, en uskaltaisi edes vireeseen laittaa. :smiley: Niin sanotusti luojassa, milloin kosahtaa!!

Oot kyllä mielestäni tuon mun kepin nähnyt ennenkin.

Musta merkki menee ympäri kohdilla 20"-25"-30"
Jaaa nyt kun tuota mäntyy katsoo niin vedinkinsen sinne 27" tietämille…
Männyssä myötistä ehkä 1/1,5cm max ja Pjalavassa 0cm siihen nähden kun se on tehty ja jo sisään ammuttu. Muistaakseni alunperin Pjallussa oli ehtä se 1.5cm refleksiä kun sen ekan kerran ulkolustolle kaiversin. Tästäkin on aikaa muutama vuosi…