Kuusamajousi

Tällainen vähän yli viikko sitten kipattu ja nopeasti kuivattu kuusamajousi. Pituutta 102 cm, tasaleveä 26 mm, paitsi kärjissä 14 mm. Paksuutta kahvassa ~ 17 mm, keskikaaressa 13 mm ja kärjissä 9 mm. Painoa 210 g, selässä ihan ohut kerros jännettä. Vetää suunnilleen 40 paunaa 19 tuuman vedolla. Alalapa (tyvipää, kuvissa vasemmalla) oli helpompi, ylälavan kanssa sai hetken vääntää neljän oksan ja kahvan jälkeisen loivan myötäkäyrän takia. Aika hyvä siitä kuitenkin tuli. Refleksiä oli jonkin verran, jänteeltä irrottaessa joitain millejä, levättyään hiipii takaisin melkein 30 milliin (kuvassa heti jänteeltä irrotettuna). Hienon näköistä ja lujan tuntuista puuta ja voi olla että ohut jännekerros saattaa olla enemmänkin turhaa painoa, varsinkin kun malli on perus D eikä vastakaarevuutta paljoa ole. Taitaa kyllä ainakin toistaiseksi tammijännäri joutaa hyllylle ja tämä viineen!

2 tykkäystä

Nätti kuten ennenkin.

Hieno jousi! Siinä on ihan hyvä vetopituuskin lyhyelle jouselle. Onko osuminen hankalaa noin pienellä? Taitaa olla lyhyempi kuin se tamminen jännejousi mihinkä viittasitkin.
Kokonainen tillerikuva olisi mielenkiintoinen nähdä, kun jänteellä ollessa näyttää mun silmään että kärjet ei tule mukaan vetoon.

Kiitoksia.

Tuo 19 tuumaa on tuntunut just sopivalta ja siinä on pysytty. Tammi on 96 cm ja siinä sama veto. Osuuhan sitä tuollakin, ainakin kun pitää välimatkat lyhyinä, itellä useasti 10 - 12 m, pidemmät matkat on ihan myrkkyä. Varmaan kyllä suurin syy ampumatyylissä että ei ole jousta syyttäminen.

Kuvat aukeaa kokonaiseksi klikkaamalla.

No pentele, aina unohtuu tuo kuvien suurentuminen klikkaamalla…

edit: niin ja eihän tuo näytä ollenkaan hullummalta tilleriltä sittenkään

On siinä Markus tehnyt taas upean jousen!

Onko tuo muuten noin keltainen kuin kuvissa näyttää? Lähes kuin happomarjajousi. Täyden vedon kuvassa näyttää taas paljon vaaleammalta. Sitten kun tulet johonkin kisaan tai tapahtumaan, niin ota koko jousikokoelma mukaan. Näitä jousia olisi mukava päästä katsomaan ja kokeilemaan ihan oikeasti.

Kiitos! Kyllä se vaaleaa on. Kuvat on otettu iltahämärissä keinovalolla ilman salamaa niin hämää vähän.

Tuossa selkeämpi kuva:

Aivan tavattoman nätti jousi taas kerran! itse olen vierastanut näin lyhkäisiä, lähinnä siksi, että osuminen sellaisella on vähän haasteellista minulle. Pakko tuollaista lienee kumminkin kokeilla joku kerta.

Hieno on! Taipuu kyllä niin komeasti, että huhuh. Mainitsit, että tämä on nopeasti kuivatettu ja vain reilussa viikossa, miten jos sopii kysyä?

tämä on namu

Kiitosta vaan!

VKot - lattialämmityksen avulla pääosin.

Jänneselästä tuli sen verran ruma (kierrätysjänteet) ja jousesta kuitenkin ihan hyvä, niin päätin kuorruttaa vielä kärmeksellä:

1 tykkäys

Ai saateri. Tällaiset viimeistelyt on namia kyllä. Mikä ihmeen black n white snake nahka tuo on?

Juu kyllähän siinä olemus muuttuu täysin. Nahka on rottakäärmettä, suoraan Kiinan ihmemaasta.

Nyt täytyy sanoa, että pidin ensimmäisestä versiosta enemmän. Vaikka käärme sinänsä on hieno, niin tässä kuusamajousessa väri ja selän kuviot olivat jo muutenkin rupeita. Tosin, en ole jousta läheltä nähnyt, joten jänneselän rumuudesta en osaai sanoa mitään. Tekijä tietää paremmin.

Tuuhan preeriakisaan - sinulla on nippu hienoja jousia mistä valita!