Kuralan X Preeria-ammunta, XII American round ja XXVII Pituusammunta 12.5.2018

Kuralan Kylämäessä preeriajousiammunnan mestaruuskilpailu la 12. toukokuuta 2018 klo 11.00 alkaen. Paikka on sama kuin parina vuonna on ollut, eli Kylämäen “takana” Jaaninojan luona.

Säännöt samat kuin ennenkin.
Preeriakisassa jousi yksipuinen, jännevahvisteinen tai amerikkalainen sarvijousi, kokonais pituus korkeintaan 130 cm. Ei nuolihyllyä tai muita lisukkeita. Jänne saa olla tekokuitua. Ammutaan 10 neljän nuolen sarjaa mokkasiiniin (lapikkaaseen) 40 m etäisyydeltä. Nuolten on oltava vesanuolia, ei muovinokkeja. Kärki ratakärki tai bluntti tai kärjetön nuoli. Nuolet pidettävä kädessä, Ei viinessä. Ei osallistumis maksuja.

Klo 13.00 alkaa American Round samassa paikassa kuin edellinenkin. Ammutaan viisi kuuden nuolen sarjaa 60, 50 ja 40 jaardin etäisyyksiltä. Eli yhteensä 90 laukausta. Jousen vaatimukset samat kuin ennenkin. Eli jousi luonnonmateriaalia, ei nuolihyllyä tai muita lisukkeita, jänne saa olla tekokuitua. Jousen pituus tai paunat ei ole rajoitettu. Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja.
Osanottomaksu 5 euroa kaikilta.

Omat eväät mukaan. Seura tarjoaa vettä tai mehua.
Autot jätetään Jaanintien toisella puolella olevalle parkkipaikalle, josta on muutaman sadan metrin kävely museoalueen “yli” mäen taakse Jaaninojan varteen. Merkitsemme reitin kangasnauhoilla mahdollisia uusia osanottajia varten.
American Round kestää luultavasti klo 15:30-16 saakka, minkä jälkeen pisteiden lasku ja tulosten julkistaminen.

Pituusammuta aloitetaan toivottavasti jo 17 aikaan: Ammumme kolme virallista erää pituutta jonka jälkeen suoritetaan mittaukset. Ei maksua.

Tervetuloa!

5 tykkäystä

Hienoa! Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi pisteidenkirjaajaksi American roundissa, niin saadaan tulokset suoraan koneelle samoin kuin viimeksi.

2 tykkäystä

Eiköhän se ole jo ihan käytäntö :slight_smile:

Amroundin 3+3 nuolta olisi varmaan helpointa toteuttaa siten että viivalle päästettäisiin esim. 5 ampujaa vuorollaan ja joka ryhmää muistutetaan kolmen nuolen säännöstä. Kilpailun kiimassa unohtuu helposti tuo sääntö ja ainakin minä ammuin viime vuonna muutaman kierroksen 4+2. Olisi kisa ainakin periaatteessa “virallinen” ja sääntöjen mukainen.

Otat vaan kolme nuolta kerrallaan viivalle :slight_smile:

Toi on kyllä totta. Yksinkertaisin ratkaisu on yleensä paras!

Tuun myös kisailemaan preerian ja AR.

1 tykkäys

@JMenna - unohdit pituusammunnan!

Hieno päivä tulee varmasti taas kerran.

Kyllä!

Me yövytään Kaisun kanssa Turussa pe-su, joten mahdollisesti järkätään sunnuntaille jotain ammuntaa ainakin Mikken kanssa.
Pituusnuolia tukku, krono ja miljoona jousta mukaan, joten eiköhä jotain saa aikaan…

Näiden kisojen varmistuneen ajankohdan voisi päivittää myös tuonne viralliseen kisakalenteriin! Tuli nyt vähän puun takaa, kun olen sieltä yrittänyt kisapäivää etsiä…

Anyway, ainakin roundin tulen minäkin ampumaan, ja preeriakisan, jos vaan saan välineet valmiiksi… :slight_smile:

Päivittelin kisakalenteriin. Hyvä kun huomasit!

Tiina, pituusnuolikin saadaan sulle, mikäli haluat. :slight_smile:

Ja minäpä en yllättäen pääse taaskaan mukaan :disappointed_relieved::persevere::disappointed_relieved::persevere:

Harmi…
Entä sunnuntaina ampumaan pituutta? :slight_smile:

Kiitos tarjouksesta, Jere! Taidanpa tarttua siihen. Mulla on tuo syksyllä tekemäni 43-paunainen saarnijousi, jolla raaskin vaikka repäistä itselleni ekan virallisen pituusammuntatuloksen. Viskaa huonosti, kun lapoihin jäi “voipaketin verran” liikaa massaa, mutta kumminkin. :slight_smile:

Hyvä juttu! Meillä on aina työkaluja mukana, niin voidaan hyvin keventää jousen lapoja ennen ammuntaa. Nämä on hyviä tilaisuuksia oppia juurikin näistä jousiammunnan pienemmistä asioista, kun on harrastajat koolla. Viime vuonna vähennettiin muistaakseni Heikin jousesta viimeisiä grammoja ennen preeriakisaan. Mutta ei se uskaltanut ihan niin paljon ottaa kuin olisi pitänyt… :smiley:

Edit: Mulla on muuten myös juuri 43 paunainen pihlaja Kaisulle ammuttavaksi. Siinä on aika kaposet kärjet, mistä voi katsoa mallia.

1 tykkäys

Jatkossa pitänemme tämän kisapäivän aina toukokuun kolmantena lauantaina. Se on todettu säiden puolesta parhaaksi ajankohdaksi. Tällä kertaa ajankohtaa muutettiin, koska se ei sopinut joillekin osanottajille. Mutta nyt vastaavasti toiset eivät pääse tulemaan, jotka olivat jo varautuneet siihen, että kisa on kolmantena viikonloppuna. Eli jatkossa ei soutamista ja huopaamista kisapäivän suhteen.

Päätimme luopua tarjoiluiden järjestämisestä (poislukien mehu ja vesi), jotta ei tarvitse nostaa osanottomaksua. Ja on vaikuttanut siltä, että ihmisillä on joka tapauksessa omat eväät. Varsin lähellä, näköetäisyydellä, on ABC, jossa ehtii käydä syömässäkin preeriakisan ja AR:n välissä.

Joo, tuo on hyvä päätös. Vakiopäivä. piste. SM kisat on aina elokuun vika la. Petikon vaisto on koulupäättäjäisten jälkeinen su. Hikiän kisa lokakuun eka su. Se on sitten siinä ja osaa varautua.
Kuulin sivutaholta että päivä räätälöitiin Jerelle sopivaksi. Mikäs siinä. Perheellisten on vain vivuttava usein useamman ihmisen kanssa harastusajan vääntö kun alkaa päivien uudelleen säätö. Mullakin oli tuo 19.5. kalenterissa jo naulattuna… nyt naula vääntyi onnekkaasti, mutta ei aina voi olla näin onnekas.

1 tykkäys

Ei mun takia päivämääriä tarvitse siirtää. :smiley: Mutta mikäli mahdollista niin, tietty kysyn! Meillä ei menot ole yleensä niin pitkälle suunniteltuja tai kiveenhakattuja että niitä ei voisi muuttaa. Nyt sattui kertausharjoitus sille kolmannelle viikonlopulle niin ajattelin kysyä, lykästäisikö.
Kolmas lauantai on ihan hyvä, jotenkin on jäänyt epäselväksi mikä viikonloppu se on, saattaa johtua ihan minun ymmärtämättömyydestäkin…

Nyt voidaan aloittaa jo viikonlopun kelikeskustelu, +21 astetta ja 3-4ms kaakkois-, etelätuuli. Ei hullumpi!

Toivottavasti ei ole sivutuulta pituusammuntaan… Lounaasta tarvitsisi tuulen Jaaninojan pelloille.
Tauluammunnassa nyt ainakin on 100% varmana se sivutuuli. :smiley:

Perinteinen American roundissa vallitseva niska palaa -sää! Mutta niinhän sen pitääkin olla. Kerran, olisiko ollut toinen AR, oli sateista, tuulista ja kylmää. Melkein teki mieli lopettaa kesken mutta ei nyt sentään oikeasti. Kyllä leppeän aurinkoinen sää on paras!