Kurala, mitä nyt?

FB:sta luin, että Kuralassa ei saa enää ampua jousella kuin näytöksissä. Verstasta ei saa käyttää. Varastosta kamat pois ja avaimet palautettava. Kovin olen odottanut että kesän jälkeen koittaisi aika jolloin vois vapaasti hengittää ja mennä verstaalle oppimaan. Mitä nyt?

Hain eilen Simon avustuksella kamani pois Kuralan verstaan varastosta. Eipä ollut nohevat fiilikset - ei siis siitä, että varasto piti tyhjentää, vaan siitä, että Kuralassa ei enää tehdä jousia, ammuta jousilla, tai puida jousiasiaa läpi pimeiden talvien, tai edes kirkkailla kesäviikoilla. Aikakauden loppu, ja jatko täysin auki. Hyvältä ei näytä.

Liedosta toivottavasti löytyisi vastaavaa tilaa? Sitten Kakskerrassa Brinkhall voisi olla myös. Se on vähän kauempana Turun keskustasta, mutta sellainen paikka johon toiminta sopisi myös kuin nenä päähän.
Mitä ihmeen perusteita kaupungilla on ollut tuohon?

Täytyy odottaa, että puheenjohtajan ja kaupungin kanssa neuvottelut käyneen ihmisen ominaisuudessa Simo tulee kertomaan, jos katsoo sen tarpeelliseksi ja hyödylliseksi.

Karseeta. Ainahan tää on ollu tätä aina. Ylempää tulee määräys ja se on sitten siinä.

Juuri kuulin että yli 40 vuoden historian omaava valimo, jossa olen miltei kaikki pronssiteokseni valanut kuvanveistäjän urallani 1996-2021, on pakkomyynnin edessä. Rauhalliselle maalaismiljöölle tuli ensin Klaukkalan ohitustie ihan liki ja kas, nyt siihen tulee teollisuusalue. Kunta ostaa kaikki talot pois väkipakolla ja tekee siihen teollisuusalueen kun kunta on niin päättänyt. Ei ole häävit fiilkset ihmisillä jotka ovat sille alueelle hakeutuneet taajaman humusta pois. Nyt alkaa jo puuta ympäriltä kaatua ja kohta saapuvat koneet lanaamaan maata sorakentäksi. Kuulemma voi sinne jäädä myös asumaan, ei ole ihan pakko myydä taloaan… mutta onko hehkeää asua sitten teollisuusalueen ympäröimänä.???
Minulla oli vieläpä harkinassa ostaa se maalaistalo valimoineen muutama vuosi sitten. Onneksi en ostanut.

Museopalveluilta tällasta. “Olemme luopumassa myös vastaavankaltaisesta sopimuksesta toisen Kylämäessä toimivan yhdistyksen kanssa. Muissa museoissamme emme ole näitä tämän kaltaisia väljiä sopimuksia enää tehneet. Niissä on ongelmana nähdä ne välillisenä tukena suoraan tietyille harrastajayhdistyksille. Vapaa-aikatoimialalla ja kulttuurilautakunnalla on olemassa selkeä avustusrahoitusjärjestelmä näille vapaan kentän toimijoille.” Tämä viesti tuli eräälle valtuutetulle jolta asiasta kysyin. - Kyllä on mahdollisia ja parempia paikkoja olemassa vielä. Suhtaudun toiveikkaasti tulevaan.

Tuo on myös tulkittavissa siten, että mitä vähemmän elävää toimintaa niin sitä parempi. Museoissahan oikeastaan katselijoidenkin pitäisi olla täytettyjä!

Yippie kai yee

Se alkaa olla sit siinä. Viimeiset maalit haettu.