Kultasadejousi

Yksipuinen kultasadejousi (oletettavasti kaljukultasade (Laburnum alpinum)), 32 paunaa 28 tuuman vedolla. Puu minulle myi @M.Reinikainen ja tämän jousen aihio oli halkomisista ja sahailuista yli jäänyt hukkapätkä, kapea ja kieron oloinen mutta täysin oksaton. Melkein heitin pois mutta ajattelin, että kokeillaan nyt sitten, niin samalla saan kokemusta kultasateen ominaisuuksista ja työstämisestä. Tätä aihiota on vain sivusuunnassa vähän oiottu, koska oli sen verran kapea ja mutkainen, muuta taivuttelua ei ole tehty. Hauskasti aihio oli kuitenkin aika symmetrinen. Täyden vedon kuvassa tilleri näyttää kyllä vähän hassulta… Ylälapa siis oikealla ja kyllä siinä pieni positiivinen tilleri on. Pikkuisen myös epäsymmetrinen, ylälapa pitempi.

Pituus 1650 mm, leveys 26 mm, vastakaarevuutta 60 mm, massa 370 grammaa. Pinnassa Osmon vaha. On kyllä kaunista puuta ja kiva työstää! Materiaali tuntuu myös hyvin elastiselta mutta ei niin kumimaiselta kuin osage joskus. Tämän yhden kokemuksen perusteella kerrassaan upea jousipuu!

Katsotaan, jospa tämä ihan omaan käyttöön päätyisi. Vähän kevyt mutta pitää jossain vaiheessa kokeilla, että miten osuu.

12 tykkäystä

Pohjoismaiden oma Osage!
Hienoa, että jo jotain niistäkin haloista on syntynyt :smiley:

Tosi kaunis jousi! Hieno profiili. Miksipäs ei sitä selffareita tekisi ja ampuisi, iha alkaa innostua itsekin…

Upea!

On kyllä kaunista !

Omat tämän puun staavit vielä odottelee mutta kyllä niistäkin jouset tulee ajallaan !

1 tykkäys

Yksipuisen kiehtovaa kauneutta taas kerran!