Kuljeskeluammuntaa sunnuntain ratoksi

Eilinen meni täysin sienestämiseksi joten tänään päätettiin lähteä patikoimaan asiaankuuluvilla varusteilla eli 48#22" orisflättärillä ja seitsemällä blunttinuolella. Keli oli mitä mainioin, auringon paistetta ja noin 20 astetta lämpöä.

Vanhan askel oli kepeä ja mieli hilpeä koska poikavuosien puuhaa oli yli 40 vuoden tauon jälkeen mukava jatkaa


Jousimiehille ei ryppyillä

Harjoittelun vähyys näkyi selkeästi kuten myös se että tällä jousella en ole juuri ampunut muuta kuin nopeasti jousen sisään, 99% laakeista ei osunut mutta toisaalta ei mennyt paljoakaan ohitse. Maastoammunta on aivan oma maailmansa ja erittäin mieluisaa ja koukuttavaa puuhaa. Tästä ei paluuta entiseen enää ole.

Pikkuhiljaa alkoi maalin myös sattumaan, ennen tatin haavoittamista oli mahtiosuma ranteen vahvuiseen kantoon noin 15m matkalla. Hyvä kasa joten ei muuta kuin pientä säätöä ammuntaan.

Tyypillinen riistatilanne saavuttaessa ojalinjalle tai tässä tapauksessa talvitienpohjalle, kanalintu syömässä kiviä tai pehertämässä. Tilanne vaati nopean laukauksen.


Pikkuhiljaa alkoi myös osumaan, tatti sai kokea blunttien turmiollisen tehon…

Havainto, tähtäys ja nuoli irtiPunainen sulitus on kyllä tarpeen maasto nuolissa


Hieno reissu kaiken kaikkiaan ja silmiä avaava kokemus omasta todellisesta ampumataidosta. Maastossa kaikki on toisin kuin tauluja puhkoessa. Huomenna uudestaan. Pientä viilausta böuntteihin ja toinen jousi mukaan niin pääsee vertailemaan.

Arvoisa lukija, mikäli vielä et ole kokeillut kuljeskeluammuntaa niin käy ihmeessä kokeilemassa. Et tule katumaan sitä kokemusta. Ota kaveri mukaan kuvaamaan niin saat myös mieluisia muistoja dokumentoitua.

4 tykkäystä

Ei näköjään pääse muokkaamaan enää ??? oli pieniä teknisiä ongelmia youtube videoiden laadun vuoksi ja poistin sen mutta onko tässä nyt ylläpidon suhteen myös joku ongelma ?

Ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Omia viestejä ei vaan pääse muokkaamaan lähettämisen jälkeen. Syynä se, että jotkut ovat halunneet poistaa jossain vaiheessa kaikki viestinsä ja sehän nyt ei oikein toimi. Ketjuista voisi tulla kuin reikäjuustoja, jos sieltä katoaisi viestejä.

Tuo kuvaamasi maastoammuntatapa on minullekin yksi mieluisimpia jousiammunnan muotoja. Se on hauskaa niin yksin kuin pienessä porukassakin. Pyrin ampumaan pitkiltä matkoilta, joita ei muuten tule paljon harjoitelluksi. Niissä on sekin hyvä puoli, että ohi meno ei häiritse ja osuma tuntuu sitäkin hienommalta kokemukselta.

Tällaisessa vaeltelussa kannattaa käyttää niitä huonompia ja kuluneimpia nuolia, ei parhaita kilpailusettejä. Nuolia rikkoutuu ja katoaa ja se ei niin harmita, kun on B-luokan nuolet. Ja huonollakin nuolella osuu jostain syystä yllättävän hyvin näissä tilanteissa. Lienee Murphyn laki kyseessä.

1 tykkäys

Viesteillä pitäisi olla vuorokauden muokkaamisaika. Jos ei onnistu, niin laita vaikka yksityisviestillä, mitä pitää tehdä, niin korjaan.

Mukavan näköistä kuljeskeluammuntaa!

Makiata puuhaa tuo. Eikö mennyt edes yhtään nuolta hukkaan?
Mulla on muutama hyvä nuoli kadonnut jäljettömiin, kun nuoli on kadonnut jälkiä jättämättä mättään sisään. Vaikka tietäisi minkä mättään sisällä nuoli lymyää, niin silti joutuu kaivamaan poteron, jos silloinkaan löytyy.

Kävi tuuria kun ei mennyt hukkaan, muutamasta ei näkynyt juuri mitään. Tuntui bluntit toimivan hyvin, kokeeksi lyhennän muutaman johonkin 100-125gr tuntumaan. Nyt oli 170 gr nurkilla. Mukavaa ampua tuommoisessa maastossa missä oli korkeus vaihtelua reilusti.