Kuituhamppu

Tästä on ollut aiemminkin juttua, mutta onko kukaan saanut hankittua kuituhampun siemeniä? Öljyhamppua (Finola) löytyy jonkin verran mutta ei kuituhamppua. Vaikka sama kasvi periaatteessa on kyseessä, niin Suomessa viljeltävä öljyhamppu jää kovin matalaksi, verrattuna kuituhamppuihin.

Paitsi, eräs firma myy kuituhampun siemeniä:

https://naturcom.fi/tuote/muut-kasvit-ja-tuotteet/kuituhamppu/

Firma tarjoaa kahta lajiketta, jotka oletettavasti menestyvät hyvin Suomessa: USO31 ja Futura75. Edellinen kasvaa 200–250 senttimetriä pitkäksi ja jälkimmäinen 250–350 senttimetriä pitkäksi. Kuitupitoisuus on molemmissa suuri, 30–35 %.

Ainoa ongelma on vain se, että säkkikoko on 25 kiloa ja toimituskuluineen hinnaksi tulee alveineen 271 € (USO31 -lajike, toisesta ei tietoa). Pikkuisen liikaa. Olen hyvin ystävällisesti yrittänyt tiedustella firman sihteerin kautta, että löytyisikö jotain pientä määrää siemeniä mutta ei löydy. Pitäisiköhän kokeilla toimitusjohtajan kautta, että löytyykö intressejä luonnonmateriaalijänteitä kohtaan?

Mutta, jos ei mitään muuta vaihtoehtoa löydy, niin löytyykö sitten innokkaita kuituhampun viljelijöitä, jos kimppatilausta viritellään? Kilohinnaksi tuosta tulee pyöristettynä 11 €, itselleni riittäisi 1–2 kiloa. Tuosta säkistä riittää väljästi kylväen noin hehtaarin viljelyalalle…

Toki, jos joku tuntee jonkun kuituhampun viljelijän, niin sieltä voisi toki irrota edullisesti pikkupussi siemeniä. Vaan mistäpä niitä viljelijöitä löytyy?

Tässä vielä tietoa kuituhampun viljelystä:

http://www.hemprefine.fi/projects/kuituhampun-viljelytekniikka

Yksi Hollantilainen firma löytyi, joka myy 25 siemenen erissä Futura75 -lajiketta. Eivät vain toimita Suomeen.

Saiskohan Mikke tai joku muu tilattua ulkomaan kontaktien kautta vaikkapa 100 siemenen erän? Pysyisi vielä kulut kohtuullisina.

Kiinnostaisi kyllä, mutta missähän tuota kasvattaisi :thinking:

Kyllä mun mielestä kuituhamppua ihan suomestakin saa. Tuossahan niitä on muistaakseni kolmella pellolla Forssan ja Hämeen linnan välissä.

Tuossa elokuussa täällä turussa (koroinen) juuri kasvatettiin noin 10x20m neliön kokoisella alueella toista sataa kuituhamppua.
Kävin sieltä muutaman kysymässä. Hyvää kama oli.
Parhaimmillaan yli 3m korkeita kasvei.Ajattelin käydä tässä keväämmällä vähän siemeniä kyselemässä ja istuttaane vamhempieni mökille jos hyvä tuuri käy.

Ja jos olet vain hiljaa ja käyt ihan normi kaupasta ostamas ihan vain linnun siemeniä niin takaan, että niiden joukossa on kyllä ihan hampunkin siemeniä. Ja niiissä on sitten tuota THC:tä mukana vähän enemmän. Ei tarvii mitään isoa määrää erikseen ostella jos haluaa tuurilla pelata.

Tossa yksi runko jonka otin kesällä kokeeksi.

Minä voisin olla kiinnostunut kanssa. Appivanhemmilla on pieni hylätty peltopätkä, 15mx60m joka suorastaan huutaa kuituhamppua!

Mitenkäs sen optimihampun kasvatus - onko nämä suomessa jo valmiiksi kasvatetut hamput sitä parasta vahvuudeltaan mikäli jännematskuksi halutaan?
Miksi ei suomessa jo hamppujänteitä käytetä mikäli materiaalia saadaan? Eikö tähän tarvittukaan juuri tätä naaraspuoleista THC hamppua?

No mutta, kuituhamppua löytyy siis! Kuka siellä Koroisissa hamppua kasvatti ja mistä lienee siemenet hankkinut? Ja teitkö jo hamppujänteen?

Juurikin tuota naaraspuolista THC:tä sisältävä kasvi olisi se mistä ne voimakkaimmat kuidut tulee.

Lain mukaan yksityinen henkilö saa kasvattaa kotonaan vain yhtä thc sisältävää kasvia jos sitä ei nypi.
Muussatilanteessa kyseessä on huumausaine rikkomus.

Koroisten eco hippi savirakennus porukka kasvatti kukat savirakennus projektiaan varten.

Siemenet otettiin säilöön ensi vuodensatoa varten.

Nuo kuituhamppulajikkeet ovat thc:n puolesta ongelmattomia. Lisäksi ne on jalostettu kuitu- ja biomassakäyttöön, sekä nuo aiemmin mainitut lajikkeet sopivat hyvin myös Suomen oloihin. Eivät tee käsittääkseni siementä, tai siis ehdi tekemään Suomen oloissa.

Siksi kuituhamppua saakin suomessa viljellä.
Tänä kesänä oli senverran lämmintä, että nuo Koroisten kasvit ymmärtääkseni saivat satoa aikaan. Nehän kasvaa aikuisitki vain 90 päivässä ja senjälkeen vai lisää pituutta.