Klaukkalan (Nurmijärven) Jousipaja 2016-17

Kiitän Klaukkalan Jousikurssin osallistuija ja tekijäporukkaa kera muutaman kuvan. (Kuvat Eerik Lehto) Kaudella kävi yhteensä 16 tekijää ja yhtä lukunottamatta kaikki saivat toimivan jousen aikaiseksi tai useampia.
Tammijousia raakanahkaselsytyksellä tai ilman valmistui 7. Pähkinästä taisi tulla 3 jousta. Vaahterasta 2. Saarnesta 2. Joku teki muistakseni pihlajasta myös. Pari lastenjousta. Jännejousia valmiiksi asti yksi jännejalava. Viisi jännejousta jäi odottelmaan jänteiden kuivumista ja tilleröintiä. Nuolia tehtiin sen verran että pieni piiritys kestettäisiin.

Kiitos porukat. Syksyllä jatketaan, tietty ainakin näiden kesätapahtumien kautta.
American round Turus la 13.5.
Petikon vaisto Vantaalla su 4.6.
Hämeenlinnan keskiaika markkinat noin elokuun puolessa välissä
Turun primitivijousikilpailut la 26.8.
Taka-Hikiän Mestaruus su 8.10. (onko päivä oikein?)

Toki kasapäin voi ampua vaikka Petikko cuppia ja vaikka mitä maastokisoja. EM mittelöä on Saksassa (tsemppiä Petra ja Lehtis) eli kisaa on kai joka viikonlopulle jos oikeen alkaa kisaa mättää.

Osa Jousipajan porukoista

Jukan tyylinäyte

Simo on jo mestariampuja

Samulin vaahterajousen alalapa taipuu… hiukka liikakin, mutta kisa tai pari ja kärkiporukat saa olla varuillaan Samulin niputtaessa jo nyt tiivistä kasaa. Samuli repi A-luokan jännesuikulat jännejouseensa ja se näkyy vimpan päälle komeana jänneselystyksenä. Jousesta varmaan myös myöhemmin lisää näillä foorumeilla.

Petra reenaa jo Saksan kisoihin

Pajan pyörittäjä itte. Ammuttiin pikkukisa ja vein Tapania yhellä pisteellä. Tapani ampui kahdella eri jousella ja antoi tasoitusta kun lyhäri ei ole hälle niin tuttu. Kiitän.

3 tykkäystä

Hyvä Juha, Nurmijärven Guru! Hienonnäköisiä jousia kyllä. Hyvin kaventuvat kärkiä kohti, kivasti näyttää taipuvat ja mikä parasta, toimivat kuten pitääkin. Mukava saada uusia haastajia Petikon vaistoon.

Kiitos Juha ja pajan “kisällit”, oli antoisaa kuunnella jutustelua jousen tekemiseen liittyvistä periaatteista ja tietenkin oppia itse noita keppejä tekemään. Jousiammuntaa on tullut jokunen vuosi jo harrastettua mutta nyt valmistui ensimmäinen itse tehty jäkkärä parin mönkään menneen tekeleen päätteeksi.