Kiowa 100cm osagejouset 54# ja 33#

Jousia kiowa-intiaanien tyyliin. Jouset osagea, jänne hirven jalkajänteistä punottu, päissä hevosenjouhitupsu kuten alkuperäisissäkin.
Leveyttä kahvassa on 29mm, kärjissäkin päälle 20mm. Jäykemmän meinasin tehdä original mitoilla, mutta ei ihan saanut aikaiseksi epävarmuuksissani. Näitä vedetään tuonne 18"-20" nurkille.
Minulle musta ja neidolle vaalea. Eiköhän näillä preeriakisa tykitetä menemään.

7 tykkäystä

Komeita ovat!

Ihan komea.
Noin kolme tuumaa vetoa lisää vaan.

Kerrassaan hienoja! Ja vielä jännejänne.

Kiitos! Vedetään vedetään… Vesasetit sutasen vielä niin pääsee roiskimaan. Minkähänlaista on osuminen 40 metriin :rofl:

Onnittelut jousista, ja vielä jännejänteetkin! Näitä eteläisten tasankojen tyylisiä osage-jousia alkaa näköjään olla jo useampiakin.

Nättejä ovat. Varsinkin jännejänteet ja nuo tupsut! Mistä muuten löysit hevosenjouhia?

Kiitos vaan. Aliexpress kuljettelee mitä vaan kotisuomeen… Hevosen jouhia käytetään viulujen vinguttimina, mitä ne nyt onkaan. “Violin hank”.

Eilen pyörittelin vielä yhten jänteen varajänteeksi kisoihin. Mitähän on kesto tuommoisella 3mm kaksipunoksella? Tietääkö kukaan?

En osaa sanoa muuta kuin että eivät ne jänteet juuri sen paksumpia ole olleet. Eli pitäisi kestää aika iso kuorma. Riippuu tietysti siitäkin, miten huolellisesti jänne on tehty. Heikoimmasta kohdastahan se katkeaa. Tasaisen laadun saa käyttämällä mahdollisimman ohuiksi revittyjä jännelankoja.

Juurikin näin. Pitää vielä kokeilla noiden kestävyyttä kun tulee sopiva hieman jäykempi jousi eteen.
Preeriakisan aikana Tuomolta katkesi jousesta jänne, niin pienen yllytyksen jälkeen laitettiin minun tekemä jännejänne paikalleen. Hyvin pelitti, olihan se tuorein tekele. Nätimpi kuin näissä kahdessa jousessa. Siihen revin ja pyörittelin jänteet 1,5h ajassa, ei paha siis.
Tykkäsi näköjään niin että halusi käydä kauppaa siitä, nyt saan sitten ipeä vastalahjaksi.