Kimppatilaus - madake-bambu

Harkinnassa, että tilaisiko Jaap Koppedrayerilta madake-bambua. Omien sanojensa mukaan parasta tavaraa Japanin ulkopuolella, kasvattaa siis itse bambut. Pitäisi olla laadukasta tavaraa, tekee siitä muun muassa yumi-jousia myyntiin. Missä määrin on sitten parempaa kuin moso, on ihan arvoitus mutta kiva on kokeilla. Varmasti parempaa kuin puolilaho mustabambu!

Pituus noin 200 cm, leveys 45 mm. Esa sai tätä yhden liuskan, kuvat löytyvät haulla.

Hinta noin 25 €/kpl + toimitus + verot + tullit.

Löytyykö kiinnostuneita mukaan jakamaan kuluja? Sarvitilauksen yhteydessä ajattelin, että ei enää koskaan mutta tässä voisi säästää oikeastikin ja saataisiin materiaalia tekijöille. Suomen sisällä paketti kulkee reilu kympillä.

1 tykkäys

Meikä voi tulla messiin, mutta pienehköllä määrällä.

Oon tällä hetkee liki varaton.

Minullakin taitaa olla nyt omiin tarpeisiin bambuja. Aikomus on ne saamani tonkin ja madake vääntää jousiksi kesän Ounasvaaran reissulle, jos kaikki onnistuu suunnitelmien mukaan. Osagea kyllä olisi tarvis saada lisää…

Hinta on $17,50 (noin 16 €) per kappale. Toimitus arviolta 80–90 dollaria. Päälle vielä alv ja tulli. Pyöristettynä tulee noin 25 € per kappale hinnaksi.

Pyöreä bambu? Josta 2-4kpl liuskoja?

Ei kun yksi liuska.

Hihhih… Mitä jos unohdetaan koko touhu.

Niin no, eihän mikään ilmaista ole. Tuossa vain tuo toimituksen osuus on aika iso. Muutenhan tuo on ihan hyvä hinta erinomaisesta bambuselästä. Kyllä tonkinillekin tuli hintaa mutta oli kiva kokeilla ja hankkia ensikäden tietoa.

Nyt kun rikoin tosiaan pari vaahteraselkäistä jousta niin alkais mieli muuttua. Voisin mä joku 6 slaissia ottaa jos kimppa tulee.

Vähän arvelen vielä että uskaltaisiko vaahteralla tehdä noita ipe-jousia. Ehkäpä ongelma oli että tasainen ipe-vatsa antaa liikaa vastusta vaahteralle.
Mutta kuitenkin, jollain bambulla saisi paremmin - tai ainakin erilailla - jerkkua irti ipestä.

1 tykkäys

Oli ja meni ja voi tulla uudestaankin. Tilasin kymmenen liuskaa ja aika nättiä tavaraa oli. Katkaistu niin, että solmut olivat symmetrisesti keskikohdan molemmin puolin. Toimituskulut vähän paisuivat, yllätys. Tekeillä kaksi jousta, peruslonkkari itselle ja joku järeä (150–200#), josta otetaan kaikki irti. Teen ensin nämä ja päätän sitten, että tilaanko lisää.

2 tykkäystä

No hitto! Mitä tuli siis hintaa yhdelle selystykselle? Laita kuvia ihmeessä sitten jousista.
Mitä muistelen niin sullahan on paljonkin mosoa vielä jäljellä? Jos joskus kauppoja hierotaan…

Tulihan sille hintaa… Yksi bambu maksoi 17,5 dollaria. Eihän se paljon ole mutta toimituskulut ja verot päälle, niin noin 30 euroa tuli yhden bambun hinnaksi. Voisihan sen rahan huonomminkin käyttää… Pituus siis 2000 senttiä, leveys noin 45 milliä, aavistuksen kuperampi kuin moso-bambu. Todella siistiä ja laadukkaan oloista. Mutta katsotaan mitä niistä lähtee irti jousessa. Kimppatilauksella saisi tosiaan noita toimituskulujen osuutta vähän järkevämmäksi per tilaaja.

Tämä on aika monisyinen juttu. Tavallaan vaahtera-ipe on aika hyvä yhdistelmä, ei juuri viru ja hyvä suorituskyky. Mutta, jousi on toimiva jousi niin pitkään kuin selkä on ehjä ja jos jousi ei viru, se tarkoittaa käytännössä, että selkä on aika kovilla. Tonkinin kanssa viruu ipekin mutta selkä kestää varmasti. Se on tasapainoilua suorituskyvyn ja luotettavuuden välillä, jos vähän yleistetään.

Mosoa on paljonkin, ostin silloin Kone-Glanssilta sitä varastoon, kun halvalla sai ja näytti siltä, että uutta ei tule enää. Hyvät ovat hyviä, huonot huonoja ja kelvolliset vielä sellaisia, mistä saa ihan hyvän jousen tehtyä. Käytännössä kolmannes jokaista laatua. Pituus näissä on 183 senttiä. Kyllä kauppoja voidaan aina hieroa!

1 tykkäys

Jos 2kpl slaissia tuota bambua ostaisin. Oletko koska tekemässä tilausta?