Kevätpyyntiajat 2020 (re: kauden loppu?)

Helmikuun lopussa on helppo langeta ajatukseen, että metsästyskausi oli sitten tässä. Vaan eipä hätiköijjä!

Alla on pitkä lista niistä eläimistä, joita voi pyytää jousella helmikuun jälkeenkin, lähteenä tietenkin riista.fi.

KEVÄTPYYNTIAJAT 2020

Varis, naakka, harmaalokki, merilokki, kesykyyhky ja räkättirastas 10.3. asti

Näätä ja kärppä 30.3. asti

Villikani 31.3. asti

Harakka 1.4. asti

Kettu 14.4. asti

Kaikki pyydettävät kalalajit jousella 15.4. asti

Majava 30.4. asti

Metsäkaurispukki 16.5 - 15.6.

Villisika vuoden ympäri, paitsi emakko, jolla porsaat maalis-heinäkuussa

Supikoira, minkki ja piisami vuoden ympäri

1 tykkäys

Kyllä, totta. Noista ainoat täällä harakka ja kettu. Kettu niin varovainen täälläpäin että on kiertänyt haulikkosektoritkin koko kauden ja visusti. Lähin etäisyys mitä olen kettua nähnyt n.100m. Jousella sen liki pääseminen meidän mailla ääretön temppu tai tuuri.

Tähän aikaan vuodesta olisi nohevaa budjata vetisten majavamaiden tuntumassa. Majava on tavallisten tulokaslajisaaliiden rinnalla liki myyttinen alkueläin Suomessa, pioneeriasutusvaiheen toiseksi tärkein riistaeläin (juujuu, kanadanmajava ei ole). Jopa taljaukot suhtautuvat kunnioituksella majavankaatoon, tekno-nuolikaan kun ei kuulemma lennä kokonaan läpi majavasta 10 metrin sisältä, toisin kuin peurasta 20 metristä. Hattua nostan Iljalle kahdesta primimajavakaadostaan, siihen kerhoon kelpaisi kuulua.

Eikö teillä siellä Rajiksessa ole supikoiria? Meikäläiset supikoirat on käyneet passituksen myötä niin viisaiksi ja aroiksi, ettei ampumatilanteisiin enää oikein pääse. Edellisestä ketun vilahduksesta passin editse on siitäkin tovi, mutta parikin kapista kettua on näkynyt matkan päästä talven mittaan. Ihmeesti ovat pysyneet hengissä, kai ennätyslämpimän keskitalven ansiosta.

Supeja yllättävän vähän. 2 näköhavaintoa vuoden aikana. Ja harvinaisuus, helmikuussa meni supi loukkuun. Ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut.