Keuruun Perinnejousikisat

Alustavasti ollaan suunniteltu perinnejousikisoja Keuruulle La 27.6. 2020 Eli Petikon tyylinen kisa jossa ns,Primiluokka ja Modermi puujousiluokka. 20-24 huippu hyviä 3D eläimiä sekä Mahdollisesti erikoisrata jossa useita erityyppisiä ammuntasuoritteita.Tyyliin Taka-Hikiä. Myöhemmin kun asiat varmistuu laitan kilpailukutsun mutta laitelkaa jo kalenteriin varausta. T:Keuruunjousen uusi pj.Mare

7 tykkäystä

Noniin päivämäärä on lyöty lukkoon ,eli 27.6 2020 Perinnejousikisat Keuruun liikuntapuistossa.
Kisa alkaa klo. 10.00 ja kisamaksu on 15€ Alle 15v ilmainen-Ratana 3D eläinkuvat noin 24 rastia Ja erikoisrastejakin löytyy niistä infoo myöhemmin. Ilmoittautumiset ja kilpailumaksu paikan päällä. Kisapaikalla on kahvio josta saa myös ruokaa.

Kilpailusarjoja on kaksi. Perinnejousi sarjan välineet:
Puujousi, sarvijousi, laminoitu jousi, jännejousi… kaikki vailla muoviosia.
Jousessa ei nuolihyllyä.
Laminaattijousessa (esim bullet/bambu) sallitaan nykyaikainen liima.
Nuolet puuta, luonnonsulkaa, selfnokki eli puunokki. Itsetehdyt sarvinokit sallitaan. Nuolissa ratakärjet.

Lasikuitu sarjan välineet:
Itsetehty tai osto vaistojousi-lasikuitujousi, longbow, vastakaari tai vastaava.
Jos jousesi on pelkkää puuta, mutta siinä on nuolihylly on sarjasi tämä.
Nuolihylly sallitaan.
Nuolissa sallitaan muovinokit.Luonnonsulat, Ratakärjet.
(Jousisäännöt kopsattu Mennalta) Eli samat säännöt kuin Petikossa. Toivottavasti saatais paljon primiporukkaa liikkeelle. on tulossa paljon primijousista kiinnostunutta porukkaa keskisuomesta kisoihin. Tervetuloa Keuruulle

8 tykkäystä

Hienoa että tuli lisätapahtuma harvahkoon perinnejousien kesäkalenteriin.

1 tykkäys

Päivitetään jossain vaiheessa kisakalenteri. Nyt vaan tällekin kisalle joku vetävä nimi - vai onko se Keuruun Perinnejousikilpailu? Hyvä sekin tietenkin on!

Joo kiitos Marelle, että polkaisit Keuruun porukan kanssa homman käyntiin. Itsekin hahmottelin mielessäni vuoden verran “Suurta Keski-Suomalaista Avointa Perinnejousiammuntakilpailua” (SKAP), ja nyt se saadaan rakennettua. Toivon, että tästä saadaan perinne Suur-Jyväskylän (tai Suur-Keuruun) alueelle, ja pikkuhiljaa kilpailu keräisi myös kansallista arvostusta.

Olen yhtenä Jyväskylän Historiallisen Miekkailun Seurasta rakentamassa erikoisrastien rataa. Rasteja tullee kymmenkunta, ja radan painotus vastaa 3D-radan pisteitä. Rata tulee testaamaan ampujia monipuolisesti; tarkkuutta, nopeutta, eri ampuma-asentoja jne., ts. luvassa on eräänlaista soveltavaa vaistoammuntaa.
Kun olemme rastit valinneet ja testanneet, ehdotan järjestäjille, että ne julkaistaan etukäteen kisailijoille sääntöineen nähtäväksi.

Olisko se tässä Tuomon peräänkuuluttama nimi tälle tapahtumalle? SKAP Suuri Keski-Suomalainen Avoin Perinnejousikisa???

1 tykkäys

Riittäisiköhän “Suuri Keski-Suomalainen Perinnejousikilpailu”? Vai herättääkö lyhenne epäilyttäviä mielleyhtymiä?

Kyllä riittää ja jätetään toistaiseksi sana “suuri” pois sitten kun se tapahtuma on kaksipäiväinen liitetään se takaisin. Eli Keski-Suomen Perinnejousikilpailu.

2 tykkäystä

Tossa kun ampuilin AR matkoja totesin miten paljon paremmin nämä perinnelonkkarit soveltuu tauluammuntaan kuin esim. 3d ammuntaan. Meillä on Keuruulla myös todella hyvä taulumaastorata ja kyselenkin tässä että jos kisat saadaan aikanaan pitää olisiko kumpi mieleisempi 3D kisa vai maastokisa tauluihin???

Välillä tuntuu että tauluammuntaa olisi kiva olla enemmänkin. Mutta kuten sivusitkin, se suosii vain yhden kaltaista jousta, pitkää lonkkaria. Eli kaikki varhaskantaiset lyhyet jouset vesanuolineen, pitkine sulituksineen, jännejänteineen jää ulkopuolelle jos yhtään mielii osua. Kaks piippunen juttu. Ehkä voisi olla jotenkin 50:50?

Kaksi eri kilpailua !

Sekin vois onnistua 12 3d rastia ja 12 taulua tai La 3d kisa ja Su taulukisa Hotelli keurus selkä on ilmeisesti toiminnassa.

Alkaako siis itse kilpailu klo.10 vai ilmoittautuminen? Kovasti hotsittais tulla mutta kun on tuota matkaa melko lailla sinnepäin.

Alkaa noin klo 10

1 tykkäys

Nyt sitten Keuruun-jousen sivuille ilmoittautumaan kisoihin. Toki paikan päälläkin homma käy,mutta olis kiva vähän tietää että ketä ois tulossa.

Ilmoittauduin keuruun jousen sivuilla pari päivää sitten!

2 tykkäystä

Vaikuttaa kyllä hienolta kisalta! Iski vain yksi yllätysmuuttuja, joka saattaa vaikuttaa osallistumiseeni.

Tuolla KEJO:n kisakutsussa on pari kohtaa jotka muuttuu. Eli ilmoittautukaa 23.6 mennessä ja maksaa voi kejon tilille. Jos osallistujamäärä ei ylity 50henk voi paikan päälläkin ilmoittautua ja maksaa. Tervetuloa!

Tuomo!!! Me tehdään nämä kisat teitä ja meitä varten toivottavasti tulette paikalle ei näitä primi/perinnejousikisoja varmaan liikaa ole.

No joo Tuomolla on asiallinen syy jäädä pois!