Kauden eka

Joka kerta on erilainen, siinä sen suola. Tällä kertaa rintakehäosuman leikkurilla saanut kukko lensi hämmästyttävän 180-metrisen matkan ennen jalkautumistaan. Jäljen löydyttyä sillä oli helppo pysyä, kun uudella lumella oli enemmän verta kuin ikinä lintuhommissa. Siitä huolimatta jännittävä umpihankiviidakkorinnejäljitys vei hyvän matkaa, ennen tuomen tyvilokoseen tuupertuneen puolitoistakiloisen kuparinutun löytymistä. Rasputiniksi sitä sietäisi kutsua.

Forrest Nagler kirjoitti v. 1937:

”Broadheads are effective on large game, but have very little utility on rabbits, partridge, and so forth, which usually form the food on most hunting trips. Such small game is penetrated and the arrow flies free on the far side. There is so little shock that the animals usually get away before dying, as a partridge can easily set his wings and soar down a mountain side well out of reach. On that account, blunt heads, formed perhaps by an empty .38 cartridge case or by a spool stuck on the front of the arrow, are frequently found more effective.”

Nyt ei ollut käytettävissä lintunuolia, mutta onneksi onnisti siitä huolimatta.

8 tykkäystä

Onnet. Aivan mainio. Ja vastauksena että totta, mulla on tämän kauden nuolella tehty kaato tekemättä! Fasaaneja ei ole ja ne pari mitä on saavat olla rauhassa. Rusakkoihin olen päässyt 5 laakia sipasemaan, mutta hutien sarja. No, kausi ei ole vielä ohi.

1 tykkäys

Onnet! On se kova, ei edes hanki paljoa hidasta saantoa.

1 tykkäys