Katajan kuivausta

Ensimmäistä kataja staavia veistin kuivaus asentoon. Pituus 122cm ja leveys 35mm tuoreena. Miellyttävä tuoksu on katajan lastussa. Pitää kerätä talteen ja käyttää savustuksessa. Aiemmin vain käyttänyt katajan havuja makua antamassa mutta ei kait se voi pieleen mennä lastullakaan. Tätä ei liimailla eikä laiteta pinteeseen, saa kuivua vapaasti. Kuutioin että tähän tulee joko jänneselkä tai sitten nokkoskuituselkä.1 tykkäys

Nonni, kyllä katajasta jousi jänneselällä tulee. Oliko tiukat lustot ja painoa paljon? Semmoinen olisi optimi aihio. Mutta näitä tiukkoja aihioita ei aina ihan aina ole saatavilla, olisiko hyvällä materiaalilla joku 50 paunainen saatavilla 122cm aihiosta…?

Noista kuvista sanoisin, että olisi mukavampi katsoa jos ei tarvitsisi aina klikata kuvia auki. Kovin pitkulaisia on kuvat niin siksi ne jää näkymättämiin, 1000x4000. Jos otat puhelimella vaakatasossa kuvia, etkä noin pitkittäin, saa kuvat suoraan kokonaisina näkyviin, on lukijaystävällisempi.

Jep parannan kuvien laatua. Lustot ovat millin ja alle , mukavasti värähteli kirveen alla. En ole vielä puntaroinnut koska taidan vetään selän sileäksi nauhahiomakoneella ja työstän vielä muutenkin
Siinä oli milli tai pari vaaleaa pehmyttä höttöä pinnassa jotka veistin pois heti kättelyssä. Ei vaikuttanut hyvältä koska sisemmällä on kovaa puuta.