Kataja-lättäjousi

Aattelin täs päivän sisällä veistää tuo katajapätkä mitä on pitäny tossa sivulla. Selästä riikkisen taas, mutta vaan vähän noitten oksien tasoittamista. En tiedä viittikö tilleröidä vai vahvistaako jollain. Pellavaa kyllä löytyy.


Kahva pitää tossa pikkasen vonksalleen.


Kokoa on bout 170cm

Saattaa kestää noin pitkänä ihan ok. Jousen vatsakuvassa näyttää että katajassa on tosi paksut lustot. Neulaspuissa paksu lusto on pehmeää paljolti ja voi ottaa herkästi puristumurtumaa. Etuna tuossa niitä vastaan pituus ja lattarakenne.


Saattapi olla, jätän kahvan paksuks. Toinen vetokuva

Ilmeisesti eri päin jousi näissä kuvissa. Alemmasta kuvasta jos katsotaan niin kahvan vieressä heti aika sarana tulossa. Ottaako virumaa ilman jännettä?

Pikkasen, mutta kuivaessaan enemmän, kun ollut kuori ja kaikki siinä katajassa, vaikka kuivannu kuukausi(a) suunnilleen. Joten en oo hirveesti ‘ampunu’ nytte. Oon jättäny sen kyl painon alle, että menee suoraks, ja suoreni kyllä tossa tänään, mutta suoristan sitä nyt vielä kunnolla…

Juu älä taivuttele ja jos huonolla tillerillä taivuttelet ja ottaa myötistä niin se ei enää palaudu vaikka vääntelet kuinka. Seuraavan kerran kun taas virität sitä niin se hakee sen viruman sieltä

Jep, kerran kun jostain liikaa taipuu niin se jää “puun muistiin.” Sitä ei palauta enää millään.
Seuraavaan katajaan haje tiheälustoinen kapula.

Perkele, lähti poikki kohdasta missä oli 3-5 oksankohtaa. Yritin kyllä tasoitella niitä muttei paljon apua ollu. No, katajaa tossa on vielä.

Ei oksankohtia pidä tasoitella, niiden ympärille pitää jättää vähän ylimääräistä leveyttä kompensoimaan oksan aiheuttamaa heikkoutta. Ja jos oksa on selkäpuolella, se pitää jättää ihan selvästi tapille törröttämään - eikä sittenkään ole takeita kestävyydestä.

No kaikkea sitä oppii. Oli kyllä jotenkin takana mielessä, mut tilleröinti vaikutti tärkeämmältä jostain syystä. Enemmän se siitä viruaa jännitettynä.

1 tykkäys