Jousipuun lähettäminen ulkomailta

Tässä voisi olla yleisketju ulkomailta jousi-/nuolipuun lähettämiselle. Onko kokemuksia, hyviä löytöjä ulkomailta? Miten toimitaan isojen pakettien kanssa, tai onko ylipäätään mahdollista/kannattavaa lähettää lomamatkalta jousipuuta kotisuomeen.

Pientä selvitystä tässä omasta tilanteesta tein ja aivan ulapalla olen lähettämisestä Kreelta Suomeen. Pitääkö kääntyä jonkun yksityisen kuriiripalvelun puoleen? Fedex? Ups? Mitä näitä on…
Voisi olla hyvä juttu jotain täältä “korjata” talteen, kun vastaan tulee pusikkoa josta löytyy jos jonkin sortin kovapuuta (arvion mukaan), ml. bambua.

Kellään kokemuksia tai vinkkiä heittää?

edit: Ups antoi 150cm x10cm x10cm, 5kg paketille hinnaksi 150e…

Kuriiripalvelut ovat todella kalliita jos tavara on pitkää. Minun ehdotus on, että hankit pari suksipussia tai vastaavaa ja tuot puut ihan lentokoneessa. Yhtiöstä riippuen veloittavat pitkistä “urheiluvälineistä” 0-50 euroa. Vaikka tulisi muita lisämaksuja ylipainosta tai monesta pakkauksesta, niin tulee mitä luultavimmin halvemmaksi kuin lähettäminen. Toki kannattaa tarkistaa paikallisen postin taksat, yleensä halvempaa kuin kuriirifirmoilla.

Kannattaa myös selvittää puun tuonnin laillisuus. Jossakin tapauksissa kuori voi olla ongelmallinen. Muitakin juttuja voi olla. Ensimmäisellä foorumilla keskusteltiin aiheesta:

https://primitiivijousi.fi/vanha_keskustelu/viewtopic.php?t=4225.html

Tuo on hyvä idis, jos vaan onnistuu löytämään suksipussin Kreetalta! :smiley: No varmaan jollain vastaavalla onnistuisi. Pitää katsoa viitsiikö nähdä tuon vaivan, paluu suomeen kun tulee olemaan vähän mutkainen.

Vanha keskustelu oli euroopan ulkopuolelta puun tuonnista ja säädöksistä. Euroopan sisällä liikkuu ymmärtääkseni puukin vapaasti.