Jousikurssi Kuralassa la 21. - su 22.5.2022

Kuralan Kylämäen (Jaanintie 45, Turku) pyynnöstä ko. museolla pidetään primitiivijousikurssi la 21. - su 22.5.2022. Tapahtuma alkaa kumpanakin päivänä klo 10.00 ja päättyy noin klo 18.00. Kurssin opettajana on Simo Hankaniemi. Ilmoittautuminen sähköpostilla viimeistään torstaina 19.5. osoitteeseen simo.hankaniemi"at"gmail.com. Tai tekstiviestillä nolla neljä yksi 463 8968.

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille, joilla on kuitenkin jonkin verran kokemusta veistämisestä. Oma terävä puukko välttämätön. Jos omistaa raspin tai kaapimen, niin sen voi ottaa mukaan. Osanottajien alaikäraja on 12 vuotta, ylärajaa ei ole. Kurssiin ei sisälly tarjoilua, joten omat eväät mukaan. WC on käytössä ja juomavettä on tietenkin saatavissa.

Kurssilla tehdään melko hoikasta nuoresta pähkinäpensaan aihiosta yksinkertainen D-sivuprofiilinen jousi, jossa ei ole nuolihyllyä. Nuolia voi tehdä niin monta kuin ehtii, tavoitteena että jokainen saa valmiiksi ainakin yhden nuolen. Jousenteossa ei käytetä sähkötyökaluja, vaan muokkaus tapahtuu vain puukolla ja raspilla (ja kaapimilla). Kaikki materiaalit saa kurssilla (jousipuu, jousenjännemateriaali, nahkaa kädensijaan, jousen viimeistelyaine, nuolipuut, kärjet, sulat, sidontamateriaalit ja liima).

Kurssin ohjelma tullee olemaan tiivis, mutta aikaa pyritään varaamaan myös ammunnan perusteiden opettamiseen. Kurssin hinta on 50 euroa ja se maksetaan käteisellä kurssin alkaessa.

Kokoontuminen tapahtuu Kylämäen museon käsityöverstaalla, joka on entinen navettarakennus aivan Jaanintien vieressä. Autot jätetään Jaanintien toisella puolella navettaa lähes vastapäätä olevalle parkkipaikalle.

4 tykkäystä