Jousi ampuu liian alas / mitä voi tehdä

Moi, jos jousi ampuu mielestäni liian alas, niin voisiko tätä yrittää korjata tekemällä alalapaa nopeammaksi keventämällä alalavan kärkeä ? Tosin kyseessä melkein tasapaksu mittoihin tehty pyramidijousi joten pitäisi kyllä olla aika balanssissa sinänsä …

Kysyn kun nokin paikkaa ei mielestäni oikein voi enää laskea (eikö tämä ollut se normaalimpi keino)

t-Esa

Itse itseäni täsmentäen, nuoli siis lähtee suoraan ja muuten ok pystysuunnassa, mutta 20 jaardilta alemmas kuin mitä olen tottunut. Ja siis kyse ei ole normaalia hitaammasta lähtönopeudesta.

Nämä on ekat postini tänne, enkä ainakaan nopsaan keksinyt miten olisin voinut muokata tuota edellistä

Jos nokinpaikka on oikeassa kohdassa, niin ainoa vaihtoehto on tehdä nopeampi jousi ja/tai käyttää kevyempiä nuolia ja/tai vaihtaa ampuja… Jos sulattoman testillä sulitetut ja sulittamattomat nuolet osuvat samaan pisteeseen ja nuolet ovat suorassa, niin nokinpaikka on oikeassa kohdassa. Muutenkin nokinpaikan säädöllä voi vaikuttaa osumapisteeseen hyvin vähän, koska jos nokinpaikka on liian alhaalla, niin nuolet osuvat käteen ja jos liian ylhäällä, niin sen näkee kyllä nuolen huonosta lennosta.

Mistä tiedät, ettei kyse ole vain lähtönopeudesta? Ilman mitattua dataa lähtönopeutta on mahdotonta määrittää. Hieman painavammat nuolet, isommat sulat, tms., niin nuoli hidastuu vähän enemmän mihin olet tottunut ja nuoli osuu alas.

Kyse voi olla myös ammuntatekniikasta, esimerkiksi ankkurointipisteessä. Myös sormiotteella on vaikutusta. Oletko varma, ettet pudota jousikättä juuri ennen laukaisua? Hyvinkin pieni “virhe” ammuntatekniikassa voi vaikuttaa yllättävän paljon. Vaikka voi tuntua, että vika on välineissä, niin yleensä vika löytyy ampujasta.

1 tykkäys

Kyllä minä kanssa arvelen, että jos nuolet on jouseen sopivia, niin sen jälkeen osumat saadaan maaliin lähinnä tähtäyspistettä säätämällä :slight_smile: - ja laukaisuvirheitä karsimalla.

1 tykkäys

Moi, sen verran raportoin asiasta, että pienellä virityksellä osumapiste meni sitten liian ylös, myöhemmin oikealle, ja oli eilen yllättäen liikaa vasemmalla. Kommentteja kompaten, “vika” ja kehityskohde on tässä melkoisenkin varmasti, ei jousessa, vaan jossain jousen, jänteen ja nuoliviinin välisellä epämääräisemmällä ja vaikeammin kehitettävällä alueella.

Kyllä kaiman kuvaus kasan vaeltelusta viittaa vahvasti siihen humaaniin, joka jousta hallinnoi. Asento, vetopituus ja laukaisu elää ja taitaapa jousikäsikin liikkua laukaistessa.