Jousen leveys ja viruminen

Uskomatonta. Vääristelet minkä kerkeät ja sanot vielä minun puheita valehteluksi?

Tässä vertaan myötäkäyristynyttä jousta myötäkäyristymättömään oikein mitotettuun jouseen, ei mihinkään 60mm leveälapaiseen. Ymmärrätkö tahallaan väärin? Turha lienee edes kysyä. Olet väärässä.

Pitää paikkansa ja olet väärässä. Taas samat kuin edellisessä, leveä jousi siinä määrin että mitoitus on oikea. Kun jousessa on 7cm settiä, mitoitus ei ole oikea, eikä se vänkäämällä muuksi muutu.

Eli nyt kun jousi ottaa 3" settiä, meinaa tämä 9fps heiton hidastumaa. Ja koska 1fps = 1 unssi (28,35g) lasketaan pyöreästi, että setin muodossa tulleen hidastuman saisi ylirakennettua nollapisteestä lisäämällä jouseen 255 grammaa painoa. Pitääkö paikkaansa?

Pitää ymmärtää, ne ketkä haluaa, että ylirakentamista käytin ääripään esimerkkinä asiasta. Näitä selvästikin tarvitaan, kun käsitykset on luokkaa “ei sen nopeus hirveästi laske”. Silloin ainakin laskee kun jousi katkeaa.
Edellisesta Bakerin lainauksestakin voidaan havaita, että useamman kymmennen gramman massat ei paina jousessa mitään, mutta tuuman setti muuttaa jousta radikaalisti.

Missä nämä erot mitoituksessa sitten huomataan, muualla kuin jousen kestossa, esimerkiksi pituuskentillä. Tästäpä löytyi hauskasti ensimmäinen hakutulos googlesta, Steve Gardner ja broadhead luokan ennätysjousi. http://www.primitivearcher.com/smf/index.php?topic=47205.0
Otsikko onkin hauskasti “Overbuilt bow”.
Eikä ole ainoa kerta kun useamman sadan jousen tehnyt mies puhuu siitä, miten koko jousenteon urallaan jousien massa on jatkuvasti kasvanut.

Jokaisen oma asia on, onko muutaman millin leveämmän jousen veistäminen ylitsepääsemätön asia, tekeekö esikuvien mukaan vain 30mm leveitä jousia, peräti peukalonlevyisiä vai 40mm leveitä. Turha kuitenkaan yrittää työntää omia innostuksia kapeisiin jousiin muiden kurkusta alas jonain totuutena. Kyllä ne erot nähdään, ei ne muuksi muutu. Ja nimenomaan, valheita vastaan tässä taistellaan.