Jalavarekurvit 62# @24" ja 75# @24"


#1

Tässä muutama jalavarekurvi millä olen ampunut pituutta. Pituudet on 132cm ja 153cm muistaakseni. Molemmissa leveyttä sen verran kuin aihiosta lähti, eli 45mm.
Pidempi on tuo 62 paunainen, joka on kokenut hieman kovia pahan oksankohdan takia. Kuitenkin jännepunoksen jälkeen se ampui aikanaan 255m. Nykyisillä nuolilla ampuisi varmasti 270m tuntumaan.
Lyhyemmällä, 75 paunaisella ammuin viime ar:n jälkeisenä päivänä jotain 275m pituutta, muistaakseni? Hieman petyin, koska profiili, massa jne. antoi jotenkin odottaa enemmän.
Molemmat on aika kovasti vatsapaahdettuja. Pidemmässä on refleksiä hullunlailla, joku 13cm, lyhyemmässä maltilliset 7cm.

Osaltaan laitan näistä kuvia, koska Tuomo pyyti rekurvikuvia kirjaansa. Pitäisi ottaa vielä muutama lähikuva rekurveista, lyhyemmässä on aika kaposet ja sirot.


Rekurveista
#2

Onpa hienoja, itseä vähän jännittää noin voimakkaiden rekurvien vääntäminen omiin jousiin, mutta ilmeisesti hyvin toimivat


#3

Kyllä ne toimii, mutta hyvän rekurvijousen tekeminen vaatii aikansa ja paljon suttua. Näillä rekurvijousilla kun pitäisi nakuttaa kautta linjan yli 300m niinkuin 1930-luvulla, mutta vielä on ollut tekemättä… On mulla tossa yksi jalava viimeistelyä vaille valmiina, siitä tulee jotain 80-90 paunaa @25". Koitetaan sillä uudemman kerran syksyllä.


#4

On kyllä kauniit jouset. Ja hienossa ilta-auringossa kuvattu! Jeren rekurvit ovat ihan kunnolliset, ei mitään muka-rekuja, joita välillä näkee PA-foorumilla, joissa voi olla juuri ja juuri silminnähtävää vastakaarevuutta lapojen kärjissä.


#5

Kiitosta. :blush:


#6

Näistä pitäisi muuten mitata voimakäyrät. Olisi kiva nähdä, kuinka paljon tuollaiset rekut tuovat lisää teoreettista potkua. Sekä tietenkin varmistaa käytännön suorituskyky kronottamalla jouset.


#7

Mikä ettei. Pidetään mielessä kun sattuu sopiva tilaisuus sille. Otan samalla vetokuvan tilleripuussa.

Ei nää ihan osagen veroisia ole, mutta kaipa jonkin verran toimivia kuitenkin.


#8

Uteliaisuutta kysyn että miten ylipäänsä onnistutte hankkimaan (vuori)jalava-aihioita, kun on ilmeisesti rauhoitettujakin? Suht pitkään ollut haaveena siitä yrittää jotain veistää


#9

Ymmärtääkseni luonnonvaraiset vuorijalavat on rauhoitettuja. Pihaan istutetuja jalavia saa siis kaataa normaalisti. Nämä minun puut on yhden kerrostalotyömaan alta kaadettuja. Mutta muistakin hylätyistä puutarhoista voi löytyä hyvää matskua. Etelässähän sitä vuorijalavaa kasvaa.


#10

Satuin kuvaamaan vähän lisää tuota jousta, tässä 23" vetokuvaa.