Jalavajännejousi 30-35#23"

Aloitin tekemään tätä jousta viime kesänä ja jousi eteni hitaasti syksyllä ilman suurempia kiireitä. Pituutta jousella selkää pitkin mitattuna nokkiuran pohjasta toiseen 123,5cm. Leveimmillään lavat on 41mm leveät. Jousen lavat ennen rekurveja jäivät aika kapeiksi( hieman vajaa 19mm), koska lapojen reunoilla oli pari oksaa jotka halusin pois. Kapeudesta johtuen jätin lapojen kärjet hieman vähemmän joustavaksi mitä olisin jättänyt leveämmillä lavan kärjillä. Lisäksi toisen rekurvin kohdalla oli sen verran iso oksa että rekurvi jäi aika kapeaksi ja niinpä päädyin laittamaan lehmänsarviluiskat vahvisteeksi.

Jousi oli ennen viimekesäistä vatsan paahtoa tilleröity jännekorkeuteen. Loppusyksystä liimailin jänteitä jouseen (jännemäärästä ei mitään hajua, mutta n.2mm kerros). Jänteiden kuivuttua jousi meni hyvin vähäisellä materiaalin poistolla vireeseen. Näissä kahvarefleksillä varustetuissa rekurvijousissa hämää kyllä toi alkuvedon jämäkkyys, kun ajattelin että tässäkin saattaa paunat olla yli neljänkymmenen.


Kuvassa noin 22" veto

Jousi sai tuohea pintaan ja tuohet maalasin väripigmentillä sekoitettuna nahkaliimaan. Tämän jälkeen sellakkaa muutama kerros ja vielä pintaan kiinanpuuöljy. Paino jousella 282,6 grammaa

Jousella on nyt ammuttu reilu sata laakia joten vasta sisäänajo menossa. Pitää tällä hetkellä 11cm refleksiä heti jänteeltä oton jälkeen. Lyhyille matkoille tästä tuli varmasti ihan näppärä peli, mutta jäi kuitenkin 10 paunaa vajaaksi toiveista.

11 tykkäystä

Voi mahoton, kun on hieno!

Ei kannata jättää hattuhyllylle. Onneksi en laittanut kovaa luukkua kiinni nii hajosi vain toinen sarvivahvistus ja toinen irtosi. Pitää purkaa jossain vaiheessa koko kärki ja laittaa uudet levyt