Isotuomipihlaja 10#@12"

Jetsulleen tuli muutes napakka risulinko tyttärelle tekastua. :grin::grin: Aikaa ei mennyt kun pari tuntia mutta laatuun nähen lentää tuo pieni nuolen pätkä ihan tolkutonta vauhtia…

90 senttiä on kokopituutta ja nokkien kärjet on 5mmx3,5mm. Kahva siinä alle kahden sentin ja lavat 8-9mm tyvestä.

Aihio oli pyöreä noin 25mm paksu isotuomipihlajan varsi ja selkä jäi luonnon pyöreäksi ja vatsa litteä. En odottanut kyllä että tällästä jousta edes sai tehtyä mutta hyvin se tuntuu kestävän. Käyttöähän tälle tuskin juurikaan tulee mutta kun tyttö halus oman jousen niin ei tarvinnut kyllä kahdesti käskeä ! Likka kun nyt on siis vasta nippa nappa kolme mutta kyllä se jo osas minun preeria jousta viritellä oikein elkein… heh

Kahvaan laitoin kasviparkkia ja jänteen tein pellavasta. Nuoli on vanha pituus nuoli ja kärkenä joku messinki mutteri. Nuolella mittaa 35 senttiä.

Hauska kokeilu ja ompahan ihan pienelle väelle nyt joku millä venutella, jäykkyyttä luulis olevan sopivasti ettei ainakaan poikki jakseta vetää… parit kuvat sitten.

Nokit on kyllä hentoset… ei tosiaan ole kun 5mm leveät ja alle 4mm paksut



Nuoli on jotain 5mm paksuimmalta kohdalta

12 tykkäystä

Hän on kyl söde!

1 tykkäys

Hieno ja ihan oikea jousi! Ei mikään lelu.

Kannattaa tehdä lisää nuolia. Meillä poika sai viisivuotiaana pikkujousen. Pihalla piti kokeilla tietenkin roikkuammuntaa, kun nuolen lentoa on kiva katsoa. Tilaa 60 metriä, nurmikkoa. Mutta niin vaan nuoli lensi yli, suoraan pusikkoon ja sinne katosi.

1 tykkäys

Jep jep, kyllä noita kerkii vielä tehdä… Tämähän jää nyt seinälle odottamaan sitä kysymystä että saanko kokeilla ! :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 tykkäystä

Tosi hieno ja pinkit sulatkin oot värkänny.
Ei varmaan kauaa tarvitse odotella että tyttö haluaa päästä kokeilemaan.
Mun 5v tyttö just ihmetteli melkein valmista jousta ja kun kerroin mikä se on totesi : “kuulostaa vaikealta. Maaliin osumista pitää varmaan harjoitella kovasti. Saanko minäkin oman jousen?”
Eli kunhan saan itselleni tehtyä toimivan jousen niin pitää tehdä tytölle oma. Onneksi noita kevyempiä keppejä löytää helposti eikä varmaan kuivukkaan kovin pitkään.

2 tykkäystä

Joo, tän pienen kepin kuivasin kuoripäällä päät liimattuna täysin tuoreeltaan sisällä. Vuoden kun oli ollut työstin halki ja se oli siinä pari kuukautta. Nyt sitten tein eilen loppuun. Omia kuivaus kokeiluita vain.

1 tykkäys

Nyt tämäkin sai oman settinsä nuolia ;D saas nähdä kestääkö koko kesää…

Taperoin osto varsista mutta aika jäykkiä on paunoihin nähden… Ei spinessä siis ollenkaan mutta hyvin ampuu. Kärjet on vaan teroitettu ja maalattu :rofl:

3 tykkäystä

Mitenhän parhaiten varmistaisi että kevytkin jousi saisi nuo pysymään hyvin eläimessä kiinni. Tarviis ohkasia kärkiä. Pelkkä puukärki tylppääntyy nopeasti kai?

Nojjoo. Kärki on lähinnä turvallisuus kysymys jos sattuu lentämään vaikka ikkunaan… :sweat_smile: Ei varmastikkaan tarvetta tarttua eläimeen. Solutaustaan uppoaa pari senttiä.

Nuolten mittasuhteiden perusteella dynaaminen spine lienee jossain 70 - 90 paunan huitteilla. On tosiaan riittävästi kymmenpaunaiseen! Vaan ammunnan ensiaskeliin oikein sopivia ammuksia.

Kun tein takavuosina AR-kamat myyntiin tekemistäni lastenjousista ja -nuolista, noin 20 paunan vedolla ampumaani jouseen sopivat nuolet olivat 6 mm mäntyrimaa, 34# 20" tappivälillä. Vain jäykemmistä 6 mm aihioista sai hiomalla oikean jäykkyisiä pikkunuolia, iso osa aihioista spinetti vain 20# makaronia.

Valikoiduilla kuusimillisillä 60 gr. field pointien kera lähdöt ja lentoradat olivat täysin riittäviä 60 jaardin viivallekin.