Improvisoitu läpäisytesti

Sattuipa kerran kivasti… Läpäisy oli toisaalta menestys, mutta juuri sopivan mieto koska seuraavaksi olisi mennyt ikkunasta läpi.
Takavaroalue oli turvallinen, mutta pitää jatkossa tarkemmin miettiä mitä vasten kuivaharjottelee ankkuria.
56# jousi ja 410gn nuoli


6 tykkäystä

No tulihan se sieltä! Selitykset valmiina kaikille ihmettelijöille? 70-80-luvun kämppä, kun on seinät lastulevyä? Uudemmassa kipsilevytetyssä asunnossa olisi tullut varmaan jo ikkunaremonttikin?

1 tykkäys

Hah joo. Kahdesta lastulevystä sujahti läpi. Kuinkahan monta tonnia vetoja on tullut tehtyä ja nyt lähti peukkurenkaalta näin. Extra varovaisemmin jatkossa. Ampuuhan jengi pakkaan sisälläkin??

Mä ammuin ihan aloittelijana kerrostalossa sen verran solumuovipakan läpi, että betoniseinään tuli kolo…

1 tykkäys

Minäkin koitin kerrostalossa asuessa tälläistä “sisä rataa”. Niin kauhea pauke kun ampuu solumuoviin niin ei kehdannut jatkaa.

Minäkään en sisällä ole ampunut. Paitti tän yhen. :sweat_smile:
Mutta sitten omakotitaloon rakennan sellaisen autenttisen olkipakan, johon voi ampua vaakatasossa tai pituusammuntatreeniä yläviistoon. Ehkä.

Pari kaveria oli jonkun edullisemman (marketti)taljan hommannut ja pitihän sitä doupattuna testata sisällä ja maalina tikkataulu. Nuoli haettiin naapurin olohuoneesta. Ja tämä tarina on tosi… väitetään.

1 tykkäys

Olohuoneammuntaan ehdottomasti villalla täytetty säkki. Lähes äänetön ja pysäyttää tehokkaasti.

Aika kivaa mut vähän jännää… Onneks Jere oli vastassa seinä eikä oviaukko jne… Säikähditkö?

Toi Lehtiksen kertoma taljaurpoilu hakee vertaistaan… Ihme että maassamme kuoilee niinkin vähän ihmisiä aseiden kanssa kun ottaa huomioon ajattelun laadun. Matalalla mennään usein.

Oli muistaakseni toissavuonna ilmakiväärikuolema jossain päin… Siihen kyllä sisältyi joku riitatilanne että oli jo tarkoituskin osua. Ampui toista rintaan, sydämeen osasi. Henki pois. Uudet ilmakot on tehokkaita.
Lapsena kattelin sivusta kun isot pojat oli ilmakoilla sotaa keskenään mopokypärät päässä. Tämä oli 70-luvun loppua. Ei käy moinen leikki enää leikistä.

2019 se oli…

Mun ilmakolla 80-luvulla ei menny farkuista läpi. Ehkä kangas oli silloin parempaa. Mutta räksiä tippu kymmeniä.

Juu, nykyajan kertakäyttömuoti… Eipä tarvii kun vain kerran tempaista niin saumatkin hajoo. Suoraan sanoen on ihan älyttömät tehot noissa. - ja toisaalla pelätään meidän harrastustamme. Suhteetonta.

Männäpäivän ilmakot ja tämän päivän ilmakiväärit ovat kaksi eri asiaa. Jos puhutaan viimeisen 20 vuoden aikana suosioon nousseista PCP-aseista, niin niissä on palattu historialliselle (1500 - 1800-l) tasolle, jossa ilmakiväärit olivat suurriista- ja sota-aseita. Myös lataustapa on paluu muinaisuuteen: piippua ei taiteta, vaan aseissa on paineilmasäiliöt, jotka täytetään suurpainepumpulla tai sukelluspullosta. Markkinoiden tehojohtaja Airforce Texanin tehokkaimmat PCP-aseet tuottavat .50 caleina piipunsuulla lähes 1100 joulea. Näillä metsästetäänkin suurriistaa Amerikassa ja Afrikan safareilla.

Perinteiset jousitoimiset ilmakiväärit, joita lähes joka jampalla oli vähintään mökillä 1960 - 1980-luvuilla, ovat myös menneet roimasti eteenpäin. Voimakkaimmat näistä tuottavat piipunsuulla noin 45 joulea, mikä vastaa 174 fipsiä lähtevän 500 greinin nuolen lähtöenergiaa. Näillä metsästetään jenkeissä kaikkea pientä ja keskikokoista riistaa pienehköjä villisikoja ja kojootteja myöten. Tällaisen .22 tai .25 cal-luoti lentäisi ihmisen rintakehästä läpi tai otsasta sisään vielä 30 metrin päästä.

1 tykkäys

Säikähdin joo. Kaisu vähän enemmän, kuulemma saa viimenen kerta olla.