II Mikkelin 3D vaisto 2023

Taas ammutaan!

II Mikkelin 3D vaisto 2023

Aika:
Sunnuntaina 13.8.2023 alkaen kello 10:30.

Paikka:
Salosaari
Metsäkouluntie 10, 50100 Mikkeli

Tervetuloa kaikki paikalle kykenevät, ammuttavaa löytyy paljon.
Samat sarjat kuin viimevuonna, eli:

  1. puujouset ja nuolet (muovinokit sallitaan)
  2. vapaa vaisto

Osallistumismaksua kerätään 20€, jolla tarjotaan laavulla makkarat, leivät ja kahvit. Rata on pullollaan lähes uusia 3D eläimiä ja viime vuonna tuntui nuoletkin pysyvän ehjänä.
Tätä kierrosta ei moni ole vielä ampunut, joten tulkaa ihmeessä kokeilemaan.!

Kisailmoituksessa oleelliset tiedot tarkemmin:
II Mikkeli 3D kisailmoitus 13.8.2023.pdf (942,6 Kt)

2 tykkäystä

Tulossa!

Viimeksi tuli säälivoitto, tänä vuonna pitää pystyä parempaan!

Suunnittelen come backkiä…

Hyvä!

Ja Tuomo, ei se nyt mikään säälivoitto ollu. :smiley: Tottakai ratamestarilla on etu. Kato vaan niin tänä vuonna ammun taas muutaman pisteen enemmän… haha! :wink:

Tänään käydään viimeiset ratavalmistelut tekemässä. Hyvä tai huono juttu, mutta rata on aikalailla samanlainen kun viime vuonna, voi siis verrata pisteitä hyvin…

Kannattaa muuten varata radalle keihäs karhuja varten. Tai kokovartalo haarniska. Tai .44 magnum??

2 tykkäystä

Melko varmaa muuten, että faija ja kundi Mäkinen osallistuu kisaan. Oli karhuja tai ei!

Hienoa, tervetuloa! Johan me saadaan puusarjaan kilpailu käyntiin…

Onko @Rane kanssa tulossa?

Joo tulossa oon

1 tykkäys

Tästähän tulee hyvä kisa, paljon nimekkäitä ampujia!

Karhujen varalta kannattaa lyöttäytyä Jeren kanssa samaan ryhmään, varmaan porukan tymäkin jousi. Eikä siinä porukassa tarvitse hiljaa olla, niin ei pääse karhukaan yllättymään haahuilevista jousiampujista…

Juh, mukaan on kisakarkelomeiniinkiin osallistua myös. Osumisiin…

1 tykkäys

2 tykkäystä

Jee, voitto tuli!! Ja vieläpä kunnon erolla Jereen! Nyt ei pelattu enää viimeisen rastin tasatilanteessa, pummaamalla kolmen metrin fasaani… Alku oli aika takkuista, pitkään meni, että tuli edes vitaaleja mutta jossain vaiheessa lähti sitten kulkemaan ihan kivasti. Ja näköjään kulkikin sitten oikein hyvin. Teknisesti ammunta ei ollut hääppöistä, ihan puhtaasti vaistolla (lukuunottamatta pisimpiä karhuja) päästelin menemään mutta silti vaan osui. Hyvä rata! Vaihtelevuutta, sopivasti lyhyitä ja pitkiä matkoja, ei helppo mutta ei vaikeakaan. Sopiva. Kaksi nuolta osui kiviin ja kärki poikki.

1 tykkäys

Oli muuten parasta ammuntaa mitä olen ikinä nähnyt sulta!
Ei auttanut kun taipua meikän ja miettiä parannuksia seuraavaan kisaan sun voittamiseksi. :smiley:
Kaivelin papereita niin 148p oli mulla harkkaenkka, mutta ehkä aavistuksen pidemmillä rastiväleillä, niillä mitä viimevuonna oli. Nyt pitää tahkota että saan sun 161p rikki. :stuck_out_tongue:

Radasta tuli vähän noottia, oli huonosti merkattua ja radan kulku eläimien asettelun takia ottaa lihasvoimia. Eläimet on sijoiteltu isoilla väleillä ja takavaara-alueilla, siksi siellä joutuu tarpomaan ylös ja alas turhan paljon. Nuolen kimpoamiselle on jätetty n.250m tilaa jokaisen eläimen takana. Vaistojousille tämmöisen radan voisi tehdä paljon kompaktimmaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi. Rata oli tänä vuonna vielä edellisvuotta pienemmin resurssein tehty, joten tähän oli nyt tyydyttävä mitä oli…
Rataongelmia kompensoitiin hyvillä tarjoiluilla ja hyvällä seuralla!!

3 tykkäystä

1 tykkäys

Ekaa kertaa jäin ihan viimeiseksi. Ammunta ei tuntunut huonolle. Nuolet vaan osui yleensä kroppaan, eikä vitaaleille. Riittävän pitkään kun on treenaamatta, niin kyllä se jo näkyy.

1 tykkäys

Juu, mukavaa oli rataa kiertää hyvässä seurassa ja erinomaisen lämpimässä, jopa “vähän” helteisessä, kesäkelissä. Rata oli, ensikertaa tähän Mikkelin kisaan osallistujana, meikkikselle reiluine siirtymineen erinomaisen hyvä, koska kaikki kunnollinen liikunta on tervetullutta. Oma ammuskelu kulki kohtuullisen hyvin ottaen huomioon että kyseisellä kisakepillä tuli ennen kisaa treenattua viikkoa ennen vain pari kertaa, vaan liekkö tuo paremmin olisi mennyt vaikka olisi treenannut hikipäässähulluna puoli vuotta :rofl: Mutta meininkihän se tärkeintä näissä kisakarkeloissa :+1: Tuomon rentoa ammuntaa oli ilo seurata, rennolla meiningillä nuolet napsahteli hienosti nippuihin vitaalipisteille kerta toisensa jälkeen. Kiitokset vielä Jerelle ja kumppaneille järjestelyistä.

3 tykkäystä

Olihan se mukava käydä taas kisaamassa, pitkästä aikaa! Hiukkasen ärsytti jotkut radan piirteet, mutta ei se takapakkojen vähyys saisi haitata, kun tarkoitus nyt olisi kuitenkin nuolten tömähtää aina siihen kumieläimeen… pari nuolta silti katosi laskevaan takamaastoon ja parista meni kärki poikki. Oma ammunta oli vähän satunnaisen oloista. Ilahduttaa, että Aapo oli parempi eikä jäänyt lopulta kovin kauas Jeren tuloksestakaan :slight_smile:
Kiitos kisasta ja seurasta!