I Mikkelin 3D vaisto 18.6.2022

Nyt kaikki 18.6.2022 koeajamaan Mikkeliin uutta 3D-rataa!

Radalta löytyy noin 30 eläimen verran ammuttavaa, pienet tarjoilut ja mukavaa seuraa (luonnollisesti).
Käytössämme on laavu ja rantasauna. Laavu toimii kokoontumispaikkana ja sauna vetää toivottavasti kisojen jälkeen jälkipuheille porukkaa.

Kuninkuussarjana tietysti puujousi ja puunuolet, mutta ei katsota kovin kieroon kun paikalle tulee modernimpiakin ampujia. Sarjoina siis perinteinen vaisto ja moderni vaisto.

Ilmoittautumismaksua kerätään 20e, niin katetaan makkarat ja pieni saunavuokra. Saadaan sitten teidät ensi vuonna myös kisoihin. Ilmoittautua voi tässä viestiketjussa tai laittamalla alla oleviin osoitteisin viestiä.

Tervetuloa!

terveisin,
Jere Nyström
p.0408212991
varainhoitaja@mikkelinjousiampujat.fi
Mikkelin Jousiampujat Ry

Mikkeli 3D kisailmoitus 18.6.2022.pdf (911,3 Kt)

3 tykkäystä

Yhteensä siis 33 rastia?! Ja kolme nuolta per rasti? Siinä on jo ihan kivasti ammuttavaa! Pitäisi onnistua, sinä viikonloppuna on muutakin ohjelmaa mutta sen saanee sijoitettua sunnuntaille, uskoisin. Eli alustavasti tulossa!

Kiva! On tosiaan ammuttavaa. Siellä on vielä vähän radan rakentamista jäljellä, että en tiedä jääkö aivan 33 eläimeen, mutta mahdollisuus siihen on.

Kisan ajaksi ammuntapaikkojen tolpat vaan sitten sellaisiin paikkoihin, että kuituampujat kiroilevat…!

Hyvä Tuomo tämä on just sitä hienoa jousirasismia mitä varmaan tarvitaan että saadaan kisoihin porukkaa!!! Me kun Keuruulla järjestetään kisoja toimitaan juuri päinvastoin. Antaa kaikkien nauttia tasapuolisesti jousella ampumisesta.

Varmaan Jere ols mielissään jos Jyväskylän suunnalta tulis vaikka 10kpl =200€ kuituampujaa kisoihin. Mutta jos asenne on se että tehdään rata missä “vitutuskäyrä” kohoaa niin ei varmaan tule yhtään.

Ohhoh! Pahoitteluni, en tarkoittanut asiaa ihan noin negatiivisessa hengessä ajateltavaksi. Eiköhän tarkoituksena ole se, että primikisat ovat vähän erilaisia kuin “perinteiset” kisat, joissa ammuntapaikka on aina lähes “täydellinen” – suora linja maaliin, ilman mitään varsinaisia erityishaasteita. Esimerkiksi Petikossa formaatti on järjestetty hyvin, sopivasti haastetta, ammuntapaikkoja, joissa on pakko polvistua, ampua vähän huonosta asennosta ja niin edelleen.

Ehkä hieman naiivi oletukseni oli, että kuitupuolella kisat ovat sellaisia, että järjestäjille valitetaan, jos joku oksa on vähän liikaa ammuntalinjalla ja se pitää poistaa (ollut mukana sellaisissa kisoissa…). Primipuolella homman ei tarvitse olla niin kliinistä, ja otettakoon se positiivisessa hengessä. 3D-radallahan tavoite on ehkä vähän simuloida metsästystilanteita (?) ja silloinhan ammuntatilanne on yleensä jotain muuta kuin täydellinen.

Jos ja kun kisa on suunnattu kaikille, niin silloinhan varmasti sellainen keskitie lienee toimivin ratkaisu, ei liian helppoa mutta ei liian vaikeatakaan, ammuntapaikkojen suhteen siis.

Uskon että jokainen joka osallistuu näihin kisoihin, jossa on yleensä metsästykselliset matkat lähtee ihan eri asenteella ampumaan. Mutta sain käsityksen kirjoituksestasi että kuituampujille tehtäisiin ihan oma rata . Meillä oli 2,4 Saarijärvellä 3 D kisa missä ampuivat kaikki sekaisin ,pääasiassa puunuolia. No EM 2 ei niissä kisoissa pärjänny, ilmeisesti vitaalit on vaikeampi maali kuin taulu missä muuttumaton matka. Minun mielestä ei ole niinkään merkitystä millä ampuu vaan mitä ampuu ja kun kaikilla on samanlaiset panokset"puunuolet" uskon vilpittömästi että samalta paalulta voidaan ampua. Itse olen kyllä tulossa omatekoisella jousella kisoihin mutta kaveriporukassa pyörii paljon alottelioita joilla on kuitujouset mutta puunuolet ja heistä olen huolissani. He eivät ole uhka primimiehelle vaan mahdollisuus esitellä hienoja itse tehtyjä jousia joita me kaikki vilpittömästi ihailemme(kadehdimme)

Jos minä tekisin moniluokkaradan, niin ehdottomasti tietenkin niin, että kaikki ampuvat samalta tolpalta. Oletuksena tietenkin, että jousi sinänsä ei ratkaise, vaan ampujan taidot. Silloin on kuitenkin kiva vertailla mahdollisia eroja ja pohtia, että kuinka paljon välineillä lopulta oli vaikutusta. Siksi Petikkokin on ollut kiinnostava kisa, kun kuitulonkkarit ovat olleet mukana. Eihän se tietenkään minulta ole mitenkään pois. Paljon vaan porukkaa kisoihin, niin saadaan hyvä kisa! Ja radan rakentaminenhan on se suurin haaste siitä näkökulmasta, että ampujilla on kivaa. Mutta tässä saatiin jo hyviä näkökulmia odotuksista ja toiveista, ja onhan Mikkelin porukalla paljon kisakokemustakin, joten uskon, että radasta tulee oikein hyvä, jokaiselle ampujalle jousesta riippumatta!

Tästä olen samaa mieltä! Muistelen että jokunen vuosi sitten Pasin voittotulos oli kisojen kovin Petikossa ja sen tyylistä kisaa myös toivoisin Mikkeliin!

TuomoReiniaho

17 t

Kisan ajaksi ammuntapaikkojen tolpat vaan sitten sellaisiin paikkoihin, että kuituampujat kiroilevat…! Mutta ei näin!!!

No jo lähti mylly käyntiin. Välillä se Tuomo tuo lasikuitujousia tänne foorumille ja välillä on lasikuitujousien suurin syrjijä! On siinä mies!
Vitsit sikseen, minäpä tunnen Tuomon niin en ota tämmöisiä puheita kovin vakavasti. :slight_smile: Eikä kannata muidenkaan.

Voisihan nuo tähtäinampujat laittaa kisan ulkopuolelle, jos ketään edes sattuu tulemaan? Vaistojäbät ampuu samalta paalulta.

Olis sitä puujousiampujillakin mielensä pahottamista, jos aina vaan jaksais. Etäisyydet liian pitkiä, taustapakka liian pieni, taustamaasto kivinen, taulu laitettu taustan reunaan, tylsää tasamaata ilman maaston peitteellisyyttä, kisat kestää julmetun pitkään (odotat taljajätkiä), kisamaksu liian iso (taljat kuluttaa eniten taustoja). Ja mitäs vielä…

Ehkä me suunnilleen hyvät kisat saadaan kaikille! Jos kisailmoituksesta tulee jotain mieleen niin kehitysehdotuksia, tai tarkennuksia voidaan lisätä.

Nyt on vähän huono tilanne 9.7 päivällä, FFAA tyrkkäsi maasto-SM:t samalle viikonlopulle. Pitäisiköhän harkita siirtämistä, että saataisiin suurempi osanotto ja mestarit paikalle?

Se ois melkein toi 18.6 tai 2.7. 18pv on täysin vapaa ja 2.7 on SJAL maasto sm.

18.6. olisi hyvä. Teoriassa tuo toinenkin vaihtoehto mutta sinne saattaa olla tulossa menoa, ei ole vielä varmaa.

1 tykkäys

Just näin.

HUOM! Päivämäärä muuttunut, kisat pidetään em. syistä 18.6.2022 Lauantaina

Seuraavaksi Mikkelissä! Alkaa rata olla pikkuhiljaa taustoitettu ja eläimet oikeilla paikoillaan. Testiammutaan ja isketään paalut ensi viikon alusta.
Paalut tulee ajatuksella että kaikille onnistumisia… Eläimiä muuten tulee sitten ihan täydet 33kpl ammuttavaksi. :smiley:
5kpl on tuplarasteja eli 28 rastiako siitä sitten tulee.
Ammutaan vielä lopuksi “hirvikoe” laavun nurkalla jossa saa itse valita etäisyyden, mutta pisteet tulee sitten vaikeusasteen mukaan.5 tykkäystä

Saa vähän valita etäisyyttäkin ja pisteet sitten vaikeusasteen mukaan.

1 tykkäys

Teräshirvi?

Eip, on se ihan vanerinen. Jätätte sitten siistiin kuntoon, osumat vaan vaahtomuovipakkaan!!!

Olipa kiva kisa! Kiitokset järjestäjille! Kisa oli perinteinen 3D-kilpailu, 33 eläintä joihin ammuttiin 1–3 nuolta. Kokonaisnuolimäärä taisi olla 93. Rata oli vaihtelevassa maastossa, etäisyydet sopivia, niin lyhyitä kuin pitkiä, hyviä ylä- ja alamäkiä ja näyttäviä rasteja. Taustapakat eläinten takana ehkäisivät hyvin nuolirikkoja.

Vaikka osallistujia oli niukasti, niin kärjessä oli tasaista, voitosta oli tiukka taistelu aina viimeiseen nuoleen asti. Ennen viimeistä rastia tilanne oli, että minulla ja Jerellä oli tasapisteet. Viimeinen rasti oli sellainen “varma 9 pisteen rasti”, pieni ja matala fasaani noin viiden metrin päässä. Ammuin ennen Jereä ja aloitin hyvin, ensimmäinen nuoli vitaaliin, toinen nuoli vitaaliin ja kolmannella tuli pieni häiriö ja se lipsahti niukasti yli maalin. Jere aloitti vitaalilla mutta toinen menikin sitten ykköselle - viimeinen nuoli oli ratkaiseva - mutta sen Jere ampui sitten vitaalille ja peli oli selvä. Yhden pisteen tappio.

Lopuksi vielä sauna, lämmitti ihan mukavasti.

Laitan muutamia kuvia kunhan ehdin.

4 tykkäystä