Hyvät nuolet

Tervehdys.

Vanhasta setistä oli pari nuolta jotka kävi uuteen saarnijouseen kuin unelma. Spinetin ne ja tein yhden sulattoman vielä kaveriksi. Lentää kuin unelma. Omista aihioista ei montaa samanlaista löytynyt niin Reiniahon Tuomolta hain 20 kpl laatu keppiä.

9mm paksua mäntyä täys pitkänä. Muutaman graanin tarkkuus massassa ja jäykkyydetkin keskenään tarkasti samoja. Siistiä syy kulkua.

Tavoite nuoli on 34 grammaa painava 125 graanin kärjellä.

28 vedolle 30 pitkä nuoli on noin 62-63 jäykkyydellä. 26" matkalla taipuma 9,55mm.

Jousen vetovastus 46 paunaa 28 vedolla.

Jänteen paksuus kun oli painoksen kohdalta 2,5mm niin porasin nuoleen 7mm nuolen päästä 2mm reiän täysin keskelle. Sitten jaappanin sahalla reikää hieman kapeampi lovi päähän ja sen jälkeen hionta ympäriinsä ja siistiminen. Pyöröviilalla avasin hahloa hieman ja vesihiomapaperilla sitten kävin nokit jänteen kanssa läpi että napsahtaa hennosti kiinni ja pysyy sopivissa määrin paikallaan.

Päätin panostaa nyt kerrankin jokaiseen osaseen nuolessa. Tehdä eka oikeasti hyvä setti.

10 tykkäystä

Nuolen takaosa saa Osmo vahan pintaan ja sulituksen jälkeen käsittelen koko kepin pellava öljyllä

Kylläpä on kaunista tulossa!

Mitenkähän mahtaa sulkien liimaus onnistua Osmolla vahattuun nuoleen?

1 tykkäys

Kokeilin vanhaan vahattuun varteen ja kyllä se siihe nappasi. Tiedä sitten tästä tuoreesta. Ainahan sulan voi punoa !

1 tykkäys

Hyvät nokit tuli. Minäkin yleensä käsittelen vasta sulituksen jälkeen, ellei jotain kovaa lakkaa tule käytettyä. Mutta mikäli pysyy niin pysyy.

1 tykkäys

Oon itte kans aina puuhun suoraan liimannu mutta nyt suunnittelin että sais tuon sulkien alusen siistiksi ettei tarvitse rajailla. Katsotaan illalla kokeilen miten tarttuu

Osmon päälle ei pysy oikein mikään. Pysyy toki vähän aikaa mutta jossakin vaiheessa alkaa sulat irtoilemaan. Toki, jos sitoo punoksilla molemmista päistä, niin pysyy paremmin.

Hienot nokit kyllä! Oikeaa tarkkuustyötä. Itsekin olen joskus tehnyt poraamalla ensin reiän ja sitten sahaamalla uran, saa kyllä siistejä ja tasalaatuisia nokkeja.

1 tykkäys

Okei no eipä se siihen kaadu mä teen punoksella läpi asti niin pysyy varmasti !

1 tykkäys

Nuolet, joilla kisasin kesällä Hollannissa, sulitin Osmouksen jälkeen niin, että ensin hinkkasin ksyleenillä sulitusaluetta sen verran, että pinta puhdistui, mutta väri jäi. Hyvin ovat sulat pysyneet kiinni. Käytin Osmon puuvahaa, en Tuomon suosimaa lattiaversiota.

1 tykkäys

Vaikuttiko ksyleeni ollenkaan sävyyn ? Mulla on käytössä osmon läpikuultava puuvaha joka on tarkoitettu käyttöesineiden käsittelyyn joka suojaa vedeltä ja epäpuhtauksilta… aiemmat nuolet jotka olen käsitellyt tällä on pitänyt värin todella hyvin ja nuolet on pysynyt siistinä.


Rajaukset permanentti kynällä. Peittää ja pysyy. Eikä liukene öljyyn. Aion myös nimetä jokaisen nuolen. Muistaa paremmin yksilöt ja antaa oman näkönsä

4 tykkäystä

Huhhuh. Nyt miellyttää silmää!

Hartonen: Kyllä väri vähän haalistui, mutta ei pahemmin häiritse silmää, kun jäi sulituksen alle. Enää en viitsi panostaa hirveästi nuolten ulkonäköön, enempi toimivuuteen; harmittaa vähemmän, kun nippuosumissa ampuu hajalle tai jos eksyy kivikkoon. Kulutustavaraa ovat.

2 tykkäystä

Joo illalla kokeilin. Ei se juuri haalistunu ollenkaan. Hyvin tuntu sulka pysyvän.

Ksyleenillä käsitellyt nuolet ottaa kyllä niin kovaan että en tee koko matkalle punoksia. 50/50 työn takia ja en pidä niin paljon sen ulkonäöstä.

Karhulangalla punokset sulkien eteen ja taakse.

2 tykkäystä

Nuolet oiottuina, määrmitassa ja kartiot tehtynä. Nyt vaan sulkaa ja sulkaa, kärjet sekä vähän punosta. Käsittely pellava öljyllä ja setti on ammunta valmis.

3 tykkäystä

Uuteen taustaan kymmenen minuuttia ekalla kuudella valmiilla ja täytyy sanoa että aika hemmetin tyytyväinen. 10-15m matkalta tekee nättiä nippua. Kärpäsiä on mutta huomaa kyllä että enää ei voi syytyää nuolia. Iso kiitos jo nyt Tuomolle hyvistä aihioista… äkkiä lisää nuolia !!!

4 tykkäystä

Hienosti tehdyt nuolet, ammattilaisen kädenjälki näkyy. Mielestäni oikein onnistunut kokonaisuus, väreineen ja yksityiskohtineen. Kannattaa silti ottaa Taka-Hikiälle mukaan jokunen jämänuoli.

Hyvin näyttää ampuja toimivan! Ja on kyllä pieniä metsot sielläpäin…

1 tykkäys

Nooo käyttöönhän nämä on. Kyllä nämä ihan siistejä on omastakin mielestä. Pellava öljyä äsken laitoin niin syveni sävyt kivasti.

Vähän on joo kitukasvusia nuo mehtot…