Horsens vuonon jousi

Tehtävä ketju tälle jos mahdollisesti tästä jousesta olisi jollakulla enempi tietoa taikka kuvia. Hyvin vähäistä on tieto mitä olen löytänyt ja joitain vanhoja linkkejä olisi ollut tarjolla vuodelta 2013 mutta nyt se lyö error 404 niille…

Koska kyseessä on hyvin møllegabet henkinen ja mahdollisesti yhtälailla vanhasta jousesta kyse (5200-5000BC) niin pakko oli laittaa veitsen alle nämä sulavat muodot ja samalla saada myös hieman kärjistä toimiva mölle josta tämän jousen kärkien paksuus omasta mielestä kielii selvästi.

Jokatapauksessa tämä jousi tuli itselle eteen Mikken lähettämässä kuvassa tuonne møllegabet 2 ketjuun ja tuossa etsiskelin sitten kuvan perusteella tietoa ja vastaan tuli moesgård museon sivut joissa mainittiin pieni pätkä löydöstä. Löydös oli tehty näemmä vuonna 2011 joulukuussa Tanskassa.

Tapatalkissa ja primitivearchery sivuilla oli jotain juttua kun haki “horsens bow” googlesta ja siellä oli spekulointia ja ymmärtääkseni tietoa että jousi olisi ollut jalavaa.

Mulla nyt sitten oli tosiaan jo aloitettu mölle projekti mutta päätin siirtää nyt tyyliä hieman tuon toisen jousen suuntaan mutta joku oma versiohan tästä tulee.

Mennalta saadun moton runnomman vuorijalava aihion veistäminen on jo hyvässä vauhdissa ja toivottavasti valmistuu vanhanlinnan kisoihin.

Aihio on isommasta puusta ja selkä on melkein suora.
Selästä sai ottaa useammankin luston pois ja nyt selkä on valmis ja muotojen hahmottelu työn alla.

Kahvan kohdalla on isompi oksa joka päätti oikeastaan täysin jousen pituuden. Kokonaispituus on melkein sama kuin vanhassa möllessä.

3 tykkäystä