Hikkori-Bulletwood-Osage TD-jousia

Piti taas aloitella uusi jousiprojekti. Etelä-Afrikassa laiskistuneiden TD-jousteni jatkoksi olin jo jonkin aikaa suunnitellut kolmatta TD-jousta itselle. Nyt yksi kisakumppani kyseli myös semmoista, joten oli hyvä syy aloitella kahden jousen nikkarointia. Hikkoria oli Keuruulle muuttaneen jousen jäljiltä sopivasti kahteen selkään, nurkista löytyi vielä metrin pätkiä bulletwoodia ja Unkarin osagesta sain vielä vatsatarpeetkin. Vaikka jouset katkeavatkin vielä keskeltä, liimasin bulletin ja osagen ensin yhteen kahvan kohdalta V-liitoksin, jotta aihion muoto on helpompi kaivaa esiin pitkänä.

P.S. Tuleekohan maailmalta noottia modernin aseteknologian viennistä, kun tilausjousi on menossa Pietariin… :wink:

1 tykkäys

Vientituote valmistumassa, oma odottaa selän kulmat pyöristettynä ensi vuotta, ellen sitten pyhien välipäivinä…

Muutamasta osageoksasta huolimatta tämä Viktorille tuleva jousi kesti hienosti 48 testinuolta hallilla ja on nyt öljyämisvaiheessa. Pituutta n. 70" ja paunoja 51lbs@28" ja 54lbs@29".

2 tykkäystä

Viktorin jousi vaihtoi omistajaa 2.1. Kotkan tienoilla. Eilen oli testannut ja tuntui olevan tyytyväinen. Näyttäisi pitkän matkan taljaspottiin sihtailleen. Ohessa Viktorin kuvat.

Omaan kisakäyttöön tuleva jousi on nyt pitkällä jänteellä tilleröity alkuun ja sarvinokkiaihiot on kiinni ja karkeasti viilailtu. Parin viikon lomamatkan jälkeen lisää tilleröintiä ja vetopituuden lähestyessä 28 tuumaa, pistän jousen poikki ja sovittelen TD-holkit paikoilleen. Tavoite olisi +80lbs@28".