Hendrik Wiethase Vanhalinnan Primikisassa 25.8.2018

Ilmoitusluonteisesti kerrottakoon, että saksalainen jousiampuja ja jousikirjailija Hendrik Wiethase osallistuu Vanhalinnan primikisaan sekä pituusammuntaan.

Tässä lyhyt ja erittäin tiivistetty biografia:

“66 years old, started archery with 12, had my first Bear recurve with 20, had one of the first 3D parcours in Germany in 1999, wrote several books about archery, teach Classical Indian Archery since about 15 years, made first video about traditional archery in Germany, run an archery museum since 4 years.”

Pituusammunnasta, järjestäjän on parasta varata reilusti tilaa. Viime vuonna Hendrik ampui Puolassa pituutta 384 metriä…! Hendrik ampuu korealaisella sarvijousella ja ylivetolaitteella:

Jos joku on kiinnostunut hankkimaan Wiethasen kirjoja, niin hän voi tuoda niitä ostajille, nyt siis ilman toimituskuluja.

Ata Epe – Bows, Arrows and Archery of Africa
http://verlag.wiethase.de/?page_id=189

World of Arrows – Arrows of the World
http://verlag.wiethase.de/?page_id=351

Dhanurvidya English
http://verlag.wiethase.de/?page_id=178

The Arrows of Northern Asia
http://verlag.wiethase.de/?page_id=185

1 tykkäys

Kuulostaapa hyvältä!

Täällä viilataan välineitä kuumeisesti vielä 1kk… Katsotaan saadaanko Wiethaselle haastetta!

Aivan mahtavaa. Jos kaveri voittaa maastokisan joutuu hän tulemaan ensi vuonnakin, kun on se kiertopalkinto… Kenen kautta kaveri löysi Turun kisat?

Koska Adam K. tulee viivalle?

Minun kautta. Muutama vuosi sitten tilasin Wiethaselta muutaman kirjan ja siitä sitten juttu jatkui jousiammunta-aiheiden parissa. Keväällä hän kysyi, että onko Suomessa kisoja ja ehdotin primikisaa, siinä kun on paljon tapahtumaa päivän aikana. On maastokisa, pituusammuntakisa ja vielä muinaistulien yö - suomalaista jousiammuntaa parhaimmillaan!

Hän tulee edellisellä viikolla Ukrainasta jostain jousitapahtumasta ja heti sen perään Suomeen pariksi päiväksi. Ajatus, on että tullaan täältä Taka-Hikiästä yhdessä Turkuun, kisataan lauantai, ollaan Turussa yötä (jos sedälleni sopii…) - tai esittellään Vanhalinnan saunaa ja “after archery” -kulttuuria…

Sitten sunnuntaina jotain Turussa, joko nähtävyyksiä tai jousijuttuja, ei vielä tietoa. Joten jos jollakin on ideoita sunnuntaiksi, niin kannattaa ehdottaa!

Turun linna olis varmaankin yks.

Rajamäestä tulee tiukka rumputulinuoli-iskuryhmä Turun kisoihin. 5 ainakin. Hendrik ja natiivit Turusta saa tuta kun viinatehtaan varjosta lähtee primijannut liikkeelle. Olkaa varuillanne. Vielä en tiedä kumpaan satsataan enemmän; jousikisoihin vai after archery toimintaan, mutta jotain satsausta on jo ilmassa.

Oho!
Puhutaan saksaa siellä tänä vuonna.

Ja, wir können Deutsch sprechen!

Ja tosiaan, kertokaahan, jos olette kiinnostunut ostamaan kirjan, varsinkin kahta ensimmäistä voin suositella. Ensimmäinen on tällä hetkellä ainoa kattava teos Afrikan jousista ja nuolista. Viimeinen on käännös vanhasta saksankielisestä teoksesta ja kolmatta minulla ei vielä ole.

Tekis mieli ostaa kaikki neljä…Katsotaan vielä.

Onko Afrikan jousi/nuoli kirja englanniksi? Jos on, ostan mieluusti.

Kuten kirjan nimestä voi päätellä, sekä linkin takaa esimerkkisivut katsomalla, niin on englanniksi, kuten nuo muutkin. Kaikista on tarjolla myös saksankielinen versio.

Viimeisiä hetkiä varata kirja ilman toimituskuluja… Jere, Mikke, muut? Varsinkin Afrikka-kirja on ainutlaatuinen. Ja nuoli-kirja on kattava katsaus erilaisiin nuoliin.

Kai mun sitten on pakko ottaa afrikka ja nuolikirjat. Eli nuo kaksi ekaa. Käteisellä vai annatko tilinumeron?

Käteismaksu.

Olen kiinnostunut noista kirjoista, mutta ne pitäisi nähdä ennen ostopäätöstä. Joten jos hän voi tuoda niitä muutaman enemmän kuin on ennakkovarauksia, niin hyvä olisi. Kiva että kisaa kunnioittaa osallistumisellaan moinen alan veteraani. Turun linna ja Tuomiokirkko ovat tietysti itsestään selviä nähtävyyksiä, jos ei ole käynyt Turussa aikaisemmin. Ehkä häntä kiinnostaisi käväistä myös Kylämäessä. Onhan noita paikkoja.

Kai mää sit nää kaks otan.
The Arrows of Northern Asia
World of Arrows – Arrows of the World

Wiethasen aikataulu on aika tiukka. Paluulento lähtee sunnuntaina jo 11:30, eli Turusta ajattelimme lähteä kello kahdeksan aikoihin. Ei siinä enää nähtävyyksiä katsella, joten parasta järkätä saksalaiselle ikimuistoinen kisapäivä, iltaohjelmineen ja saunoineen, mielellään siis osallistuu iltaohjelmaankin. Hän sanoikin, että tänne tullaan tapaamaan muita jousiampujia ja viettämään hyvä kisapäivä.

2 tykkäystä