Happomarjanuolet

Happomarja (Berberis spp.)

Tein muutaman nuolen tuoreesta löydöstäni. Kovaa ja jäykkää puuta, kuten Yukun foorumillakin jo todettiin. Tästä saisi hyviä metsästysnuolia jos sitä harrastelisi. Pituusnuoliinkin ehkä hyvää matskua?

Pituus 50cm, painot vaihtelee välillä 260-325 graania 70 graanin kärjillä. Tarkkaa halkaisijaa en ole mitannut, mutta paksuin näistä on 8mm ostomäntyrimaa ohuempi.

Onpa väkevän näköisiä nuolia! Ihastuttavat kiharat etenkin tuossa alimmaisessa. Sait ilmeisesti kuitenkin yleislinjan suoraksi, jolloin nuolet lentää enempi venkoilematta. Minulla on aika kasa ruusunvesoja, joissa on myös usein tällaista kiharaa.

On hienoja, värikin on hyvä! Mikäs noiden jäykkyys on? Jos ei mittaria ole, niin verrattuna johonkin tunnettun nuolen jäykkyyteen? Ainakin massa on alhainen. Kai säästit pari aihiota pituusnuoliksi?

On noita vielä nippu esisuoristettuina odottamassa nuoleksi muuttumista. Vähän vaikeat silleen arvioida tarkasti, kun harvoin teen vesanuolia yhtä paksuiksi. Halkaisijat yleensä pyörivät 8-9mm välillä, nämä ovat sitä ohuempia mutta näppituntumalla silti aika lailla sama jäykkyys. Tosin nuokin ovat eri paksuisia, niin jäykkyydet vaihtelevat myös niissä.

Onpa hienoa nähdä happomarjanuolia ihka elävinä! En ole vuosiin ollut happomarjakasvustojen äärellä. Jo pitkään olen himotellut tuollaista 30 mm paksua, suoraa happomarjanvartta, josta saisi neljään osaan lohkomalla barrelinuolia selknamien tyyliin.

Nämä kyllä ovat erottuvat hyvin vaahtera-, pihlaja-, mänty- ja tuominuolijoukosta. Hyviä nuolia ja kun ovat vielä luonnostaan kauniita, käyttäisin pelkästään happomarjaa nuolena jos voisi.

Täytyypä käydä joku päivä vilkaisemassa, jos sieltä irtoisi tuollaista pätkää. Viime kerroilla tuli katsottua paksumpaa runkoa vain jousen teko mielessä, lohkonuolia kun en ole muutenkaan vielä tehnyt.

Onko sulla Tuukka muuten minkäänlaista kuvaa näistä selknamien nuolista?