Hamppujänteet

Aikaa on vierinyt taas enemmänkin. Onko kukaan edistynyt hamppujänneasiassa? Onko löytynyt suurikokoiseksi kasvavan kuituhampun siemeniä? Entä hyvää hamppulankaa?

@TuukkaKumpulainen vihjailee jännekelpoisesta hampusta, ilmeisesti parempaa kuin pellavalangat (tai primimpää), jos ja kun kelpaa Dacronin sijaan käyttöön. Linkkiä tai muuta tietoa materiaalista vaan kaivattaisiin kovasti. Ei se niin salaista materiaalia voi olla!

Muutama vuosi sitten hankin jokusen kymmentä erilaista pellavalankaa ja testasin ne. Muutama hyvä löytyi. Rahaa meni sen verran, että ei viitisi samaa tehdä hamppulangoille, varsinkin kun tarjonnan perusteella vaikuttavat olevan aika heppoista tavaraa. Tietenkään kuvien perusteella ei voi paljoakaan päätellä mutta muutaman testin perusteella löyhästi punottu lanka ei toimi, ellei sitten tee punontaa kokonaan uudestaan, paremmin. Tosin, eipä noissa kuitupituuskaan kovin kummoinen ole. Valmis lanka on siis haussa. Itse kehräten ja raakakuidusta aloittaminen on sitten kokonaan eri juttu.