Hämeenlinnan keskiaikafestivaalin 2018 jousikisat

Hämeenlinnan keskiaikafestivaalin jousikisat ovat la 18. elokuuta klo 12.30 ja su 19. elokuuta klo 11.00. Ilmoittautuminen simo.hankaniemi “at” gmail.com. Ilmoittautumisaika päättyy pe 10. elokuuta klo 16.00. Määräaikaan mennessä ilmoittautuneet saavat tapahtuman portilta nimellään rannekkeen, jolla pääsee festivaalialueelle. Jos ei ole ajoissa ilmoittautunut, joutuu maksamaan pääsymaksun.

Kisojen sarjat ovat lapset (alle 15-vuotiaat) ja tätä vanhemmat ovat yleisessä sarjassa. Varsijousiampujat ovat omassa sarjassaan ilman ikärajoja.

Välineitä koskevat säännöt ovat samat kuin viime vuonna. Luonnonmateriaalijousesta saa 3 bonuspistettä. Luonnonmateriaalijänne antaa myös 3 pistettä, samoin muovinokittomat nuolet. Lasikuitujousia voi käyttää, jos niiden muotoilu on lähellä historiallisia jousia. Modernit tarkkuusammuntajouset tähtäimineen ja muine lisävarusteineen eivät käy. Nuolen täytyy olla puuta tai ruokoa. Ei leikkaavia metsästyskärkiä.

Varjousen kohdalla säännöt ovat samat. Modernit teolliset varsijouset eivät käy. Kaari voi olla lasikuitulaminaatti, mutta teräskaaresta tai luonnonmateriaalikaaresta saa 3 bonuspistettä, samoin luonnonmateriaalijänteestä. Tukin on oltava käsityötä. Nuolia koskevat samat säännöt kuin käsijousen nuolia.

Kullakin rastilla ammutaan 3 nuolta, ellei toisin mainita. Etäisyydet ovat lyhyitä, alle 15 m.

Vaatetuksen tulee olla historiallinen tai ainakin sinne päin. Jos omaa asua ei ole, voi kääntyä festivaalin järjestäjien puoleen.

Ehkä pääsee sunnuntaille jos kaverin hääpäivän jälkeen on musta aamuherääjäks

Tulossa ollaan.

Täytyy vielä ommella telttaan päätykankaat, niin on yösijakin valmis.

4 tykkäystä

Ok. Kun tulet, kysy ranneketta Länsitullin portilta.

Simo

Tapahtuman nettisivusta lukee semmosta:
Tänä vuonna käytössä on vain kaksi porttia, Etelätulli Kustaa III:n kadun ja Niittykadun risteyksessä ja Pohjoistulli Museo Militarian takanurkalla.
:thinking:
Eli Länsitulli ei taida tänä vuonna olla auki. Minne menään?

Länsitullin portista sisään. Nettisivulla on väärä tieto. Siis Länsitullista sisään.

Kiitos järjestäjille! Hyvä oli kisa taas, varsinkin kun pääsin peräti toiseksi. Lauantai taisi olla naisylivoimaa ja hyvä niin! Taitaa muuten Hämeenlinnan kisa olla ainoa tällainen kisa, jossa on yleisöksi laskettavia henkilöitä mukana.