Foorumipolitiikka


#1

Foorumipolitiikka kaipaa mielestäni aukikirjoitusta. Vanhalla foorumilla aiheesta kirjoitettiin lyhyesti, kuten myös säännöistä:

https://primitiivijousi.fi/vanha_keskustelu/viewtopic.php?t=2205.html
https://primitiivijousi.fi/vanha_keskustelu/viewtopic.php?t=4038.html

Tämä foorumi kaipaa siis mielestäni myös jonkinlaista julkista linjanvetoa. Kuka vastaa sivustosta, mikä on sivuston linja, mitä saa kirjoittaa, mitä ei, mistä saa kirjoittaa ja niin edelleen. Ovatko esimerkiksi viittaukset muovinokkeihin kiellettyjä? Saako kusilaitujousen mainita, jos se liittyy aiheeseen? Missä menevät foorumin rajat? Kuinka tiukkaa moderointi on? Ja niin edelleen. Tämä olisi hyvä erityisesti täysin uusien käyttäjien kannalta, se toisi eräänlaista uskottavuutta foorumille. Vanhat jäärät tietävät suurin piirtein, missä mennään, mutta silti. Voin kyllä kirjoittaa foorumipolitiikan ja joku virallinen taho voi sen sitten hyväksyä. Knuutinpoikien foorumiksi täällä on aika vähän Knuutinpoikien näkökantaa…

Eli jonkinlainen kiinteä topikki jonnekin näkyvälle paikalle, josta näkee nopeasti foorumin tärkeimmät asiat?


#2

Kyllä, seuran hallitus tekee nämä linjanvedot, kuten aina ennenkin. Asiaa käsitellään tänään 12.1.2017 hallituksen kokouksessa, jonka aiheena on pelkästään tämä foorumi. Yhdellä käsittelyllä tuskin tullee vielä valmista, sillä meillä on tapana hoitaa homma niin, ettei sitä tarvitse jatkuvasti veivata.

Knuutinpoikien foorumilla on ollut aivan selkeä knuutinpoikien näkökanta, mutta nyt uudistetulla foorumilla on jonkun verran lähdetty eri teille, kun asioita ei ole ensin käsitelty hallituksessa. Kun uutta foorumia käynnistettiin, ei ollut esim. puhetta, että aihealueita muutellaan. Oli puhe käynnistämisestä, ei moottorin ja korin vaihtamisesta. Mutta mitään varsinaista vahinkoahan ei ole tietenkään tapahtunut.


#3

Päättäkäähän viisaasti!

Simo - aihealueita ei ole muuteltu, samat ne ovat kuin Yuku-foorumilla, hieman paranneltuna vain. Vaikka Knuutinpojat tilasivat foorumin käynnistämisen, niin saitte kaupan päälle uuden moottorin ja korin! Vapaaehtoiset ovat tehneet aika monta tuntia työtä tehdäkseen tästä foorumista mahdollisimman hyvän ja toimivan, Knuutinpoikien linjaukset tietenkin huomioiden. Ilman sitä työtä tämä foorumi olisi varmaan aika ankea ja hiljainen paikka. Että siinä mielessä tuo viimeinen lauseesi ei ole mitenkään erityisen kannustava…

En vieläkään ymmärrä, missä suhteessa on lähdetty “eri teille” tai on tehty jotain muuta radikaalia, joka poikkeaisi Knuutinpoikien linjasta?


#4

Alunperinhän ei juuri mitään puhetta kuin nimenomaan foorumin käynnistämisestä.
Tähän tietysti halusin itse Tuomon kanssa kantaa olkea kekoon sen verran että alueet kopioitiin edeltävää vastaavaksi.
Nimittäin jos uuden foorumin tekee, aloitetaan tyhjältä pohjalta. Foorumin perustaminen vaatii aika paljon työtä, jota tähän ollaan Tuomon kanssa laitettukin.
Kopioin siis aihealueet yukulta, jossa ei esim. sodankäyntiosiota ollut ollenkaan. Hieman perustelematonta on siis puhua aihealueiden muuttamisesta tai sisällön veivaamisesta. Merkittävin juttu oli ilmeisesti mitätön alaotsikko IFAA-kilpailuille…
No heti kun asiasta tuli puhetta, muokattiin kilpailut-osiota ja sodankäyntiosio lisättiin.
Nyt kun sodankäyntiosio on haluttu laittaa omaksi pääkategoriaksi, mutta ei aivan ole siirretty oikealle paikallen, on se jäänyt tonne sivun alalaitaan hieman näkymättömiin.
Ja koska minulta ja Tuomolta on poistettu adminin oikeudet (valvojan oikeudet ei riitä tähän), ei me voida tuota laittaa paremmalle paikalle, vaikka osattaisiin. No tästä enemmän muualla.