Foorumin historiaa


#1

Kaarle Knuutinpojan Jousiampujat ry. perusti ensimmäisen foorumin 7.7.2004. Se oli uljas foorumi, joka keräsi lopulta 960 rekisteröitynyttä käyttäjää. Foorumin taru päättyi lokakuussa 2015, kun foorumin serveri sulkeutui inhimillisen erehdyksen seuraksena. Tuho oli peruuttamaton. Vanhasta foorumista oli onneksi varmuuskopioita ja viimeisin on palautettu luettavaksi osoitteessa

https://primitiivijousi.fi/vanha_keskustelu/

Kannattaa käydä katsomassa ja lukemassa - siellä on valtavasti hienoa tietoa, mitä ei ole (vielä) saatavissa mistään muualta.

Joulukuussa 2015 perustettiin Knuutinpojista riippumaton foorumi täyttämään syntynyttä foorumiaukkoa:

http://www.puujousi.fi/smf/

Se on edelleen toiminnassa mutta käytännössä täysin hiljainen. Vähän löytyy sekalaista tietoa.

Helmikuussa 2016 Knuutinpojat saivat vihdoin uuden oman foorumin, joka avattiin osoitteessa

Foorumi lähti hyvin käyntiin mutta ongelmaksi osoittautui huono foorumialusta - huono käytettävyys, paljon mainoksia, vaihteleva toimivuus ja ulkopuolinen hallinta. Lopulta marraskuussa 2016 avattiin uusi foorumi, joka toivottavasti on pysyvä, lopullinen ja paras!

https://keskustelu.primitiivijousi.fi/

Eli juuri tämä foorumi… Samalla verkkotunnus vaihtui tutusta perinnejousi.fi -osoitteesta primitiivijousi.fi -tunnukseen, joka kuvannee paremmin foorumin aihepiiriä.

Joten, toivottavasti tämä uusi foorumi kerää paljon perinteisistä ja primitiivisistä jousista kiinnostuneita henkilöitä ja keskustelu lähtee jälleen vilkkaaseen laukkaan!


#2

Mukava tietopaketti! Foorumi on vaihtunut useaan otteeseen, mutta niin on vuosiakin takana jo 12…
Toivottavasti tulee kymmeniä lisää. :slight_smile:


#3

Alkuperäinen foorumi lakkautui hieman onnettomasti, kun tekninen ylläpitäjä oli vain saanut sen kontolleen, eikä meillä ollut kontaktia häneen kuin välikäden kautta, jonka innostus jousiaiheeseen hyytyi vuosien varrella. Tekninen ylläpitäjä ei tiennyt, että foorumi on edelleen ajankohtainen ja antoi sen kaatua. Toisaalta, alkuperäinen foorumi oli jo muutenkin teknisesti vanhentunut, joten uuden saaminen oli muutenkin välttämätöntä.