FFAA:n Maasto-SM & Traditional Horse Bow

Ranen kanssa ollaan juteltu, josko osallistuttaisiin FFAA:n maasto-SM-kisoihin liiton uudessa ratsujousiluokassa. Lisätietoja tästä luokasta löytyy: https://www.ffaa.fi/?x118281=335143
Lähtekääs ratsu/preeriajousimiehet mukaan, että saataisiin lisää sutinaa pusikkoon. Ammuntamatkatkin ovat inhimillisempiä, kuin HB-luokassa; max 50 jaardia 80 jaardin sijaan. Kisat ammutaan Perniössä 13.-14.07.

3 tykkäystä

Do diih, pistäkääs se elukkaliimapurkki hetkeksi sivuun ja lähtekää testaamaan omaa ja kaluston kuntoa!

Muuten lähtisin mutta juuri 13.7. on lähtö mökille, joka varattiin jo viime vuoden puolella. Muutenkin menee FFAA-kisat harmittavasti reissujen ja menojen kanssa päällekkäin.

Pari sataa kilsaa savommas niin sitten voisikin tulla. Nyt tulisi käytettyä matkoihin 6h. Onko sen väärti?

Mutta siis puujousetkin käy hevosjousiluokkaan? No periaattessahan kaikki intiaanijouset on “ratsujousia”, sen kummemmin termiä erittelemättä. “Komposiittisarja” olisi kova sana, jänneselystetty tai sarvijousi. Hyvä että nyt sallitaan puunokit.

Saattaa nyt kuitenkin jäädä tuokin viikonloppu liimakattilan hämmentelylle. :smiley:

Pitäisköhän tarttua “haasteeseen” nyt pitäis vaan hommata horsebow.

Oak Ridge Sada Bamboo 52" ratsastusjousi Käviskö tämä? löytyis Ase & Erästä kohtuuhintaisena.

Lukekaapa tuolta linkin takaa teksti ajatuksella kokonaan. Heti alun ”Jousen tulee olla klassinen vastakaari hevosjousi, joka voi olla mistä tahansa materiaalista valmistettu yksiosainen jousi” on aika selkeä selvitys, mimmoinen jousi on OK. Eiköhän silloin lapojen kärjet selvästi vastakaarelle väännettynä kohtuullisen lyhyessä jousessa kelpuuta sen hepan selästä käytettäväksi…

Ilmoittauduin TH sarjaan. Ammun Kassain 40 paunaisella jousella.

SJAL:n maasto-SM-kisoissa oli juttua, kun aika moni lonkkariampuja lähtee FFAA:n SM-kisojen viikonloppuna Eestiin, niin sekä LB- että HB-luokassa on osallistujakatoa. Alustavasti sovittiin, että Kuitsin kanssa ammuttaisiin LB:ssä puujousilla, ellei HB-Luokassa muita ole. Näin saisi JJ kavereita LB:hen, eikä joutuisi yksin ampumaan. Jää siis minulla unkarilainen pussiin.

1 tykkäys

No mä pidän hauskaa unkarilaisellani naisten kanssa. Ei tarvi ampua niin tosissaan ylipitkiä matkoja.

Aiku olisi kiva. Heinäkuu miltei kokonaan on sähkötöntä aikaa kera perheen miltei erämaassa. En ole poikennut tästä perinteestä juuri minkään takia niin kauan poika 11v ollut kuvioissa, ja en nytkään.

Viime tinkaan jäi treeni. Ammuin hetken omallapihalla pisin matka 45 jaardia. Nuolet vie vasemmalle. Se vaan pitää ottaa huomioon. Ihan tolkutonta korkoa ei tarvi. Jänneväli on niin iso että jos ojentaa liikaa niin hipasee syndin edestä.

Näyttää siltä että olen yksin sarjassa joten voin rauhassa pitää hauskaa.

1 tykkäys