FFAA:n Maasto-SM 2021

Mukaan vain:

Toki tullaan.

Sitä vaan mietin että sunnuntaina klo 10 siirrytään rasteille ja klo 19 palkintojenjako. Kai siellä aikaistetaan jakoa, kun vaistoampujat on jo klo 15 valmiita?

Saapas näkee, mitä kenkä tekee…

Tänä vuonna kisakalenterissa on vain primikisat. FFAA:n maasto-SM -kilpailu on toki hieno kilpailu mutta nyt on vaan liikaa muita menoja ja hommia. Jää harjoittelukin liian vähälle. Ensi vuonna sitten enemmän FFAA:n kisoja, jos Pärnukin viimein toteutuisi.

Palkintojenjako on sitten kun se on, eli kaikki ovat ampuneet ja tulokset laskettu. Välillä noissa kisoissa joutuu odottelemaan monta tuntia viimeisiä ryhmiä. Joten rasteilla ei kannata pitää mitään kiirettä, voi ihan rauhassa ampua.

Kannattaa ampua sen verran heikosti ettei tule palkintojenjako-ongelmia. Tai voishan siinä ajankuluksi vaikka tilleröidä jousen. Mulla on yksi pitkäaikaisprojekti jonka voisi ottaa mukaan. 154-senttinen Jalava, leveydet on netistä katsottu Holmegåårdia vastaavaksi. Eli vähän kuin replica mutta moderneilla työkaluilla tehty.

1 tykkäys

Ilmoittauduin ja maksoin osallistumisen juuri. Oletko @hoja tulossa? Entä puolustava mestari @Heikki ? :smiley:
Kova tasoista FFAA-kisaa kiitos!
Voidaan Hoja se sun jousi sitten tehd√§, kunhan eka ammuttaan palkintopallille toki. Siis sill√§lailla ett√§ sin√§ veist√§t ja min√§ viisastelen ‚Äúhyvi√§‚ÄĚ ohjeita vierest√§‚Ķ

Juu ilmoittauduin ja maksoin jo. Aattelin mennä yöpymään Urjalan mökille, sinne on parikymmentä kilometriä lyhyempi matka kuin stadiin. Jos et halua yöpyä teltassa paikan päällä niin tervetuloa Urjalaan, sauna ja grilli kuumenevat kyllä.

Ai hitsi, kiitos kutsusta! Muuten olisin salettiin messissä, mutta meillä on jo Kaisun kanssa huone marinesta varattu ja lauantai-illalla olisi tarkoitus illastaa vielä lankomiehen 50v synttäreitä.

Salon Scandic näkyy laittaneen lapun luukulle, joten LA-SU-yöpaikaksi valikoitui Majatalo Myötätuuli Somerolla. Pii-hotelli olisi ollut Salossa tarjolla, mutta tämä matkamies ei tee itse aamupalaa, jos yöstä jotain maksaa. :sunglasses:

Siellä olis nyt neljä AMHB:ssä joten ihan kisa on tulossa. Kaksi lisää niin otetaan talja kiinni.

1 tykkäys

Hyvä hyvä. Nyt on Lehtiskin siellä taas HB sarjassa. Yritetään kiilata siihen Esan kylkeen taas… :wink:

Aika vaatimattomalta vaikutti osallistujalista ylipäätään?? Helteet ja kesälomat häirittee?

1 tykkäys

Oiskohan joku 45 nyt mukana koko kisoissa. HB:ssä kolme, kun Kuitsi siirtyi tähtäinpuolelle. Koettakaas nyt jokunen perinnehemmo vielä hankkiutua paikalle; järjestävä seura varmaan ottaa vielä kyytiin mielellään. Lämpötilakin näyttäisi kevenevän ja ötököiden määrä samoin.

1 tykkäys

Nousujohteinen määrä, viime vuonna oli kaksi. :smiley: Ei taida tuo 80y maksimi ja rinkulataulu paljoa houkutella…

Oletko Esa ampunut ennen tuolla perniössä? Minkälainen on maasto, taustat tehty hyvin? Tammisaaren rata oli ihan ok, näin jälkikäteen ajatellessa, tuli vaan ihan liikaa ammuttua ohi.

Juu, olen ollut, mm. viimeksi kaatosadekisa siellä. Ei se maasto taida Tammisaaresta paljoa erota.

Ihan hyvin tehty rata. Ei mennyt juurikaan nuolia siellä pari vuotta sitten. Rata ollut niin kauan käytössä ettei vikoja ole enää jäljellä.

1 tykkäys
  1. päivä takana ja pisteet 270-140-70 akselilla. En muista aivan tarkalleen. Mukava päivä, pientä parannusta ammunnassa ja vähän nuolirikkoja lopulta. Heikillä katosi nuolia, mutta uskoisin että huomenna löydetään.
    Esa kärjessä ja Heikki pitää perää. Mutta kuten pisteistä näkee, väleihinkin mahtuisi lisää ampujia!!
    Viimeisillä rasteilla Esa pääsi koettamaan 277p SE/ME rajaa, mutta vähän vajaaksi jäi.

Oma tavoite että 300p saisi rikki.
4 tykkäystä

Kiitos kuvista, Jere. Lainasin noita omaan kännykameraankin.

1 tykkäys

Tuolla olisi varmasti ollut kivaa! Leppoisan näköistä ammuskelua upeassa kesäkelissä!

FFAA:n Maasto-SM-kisat ammuttu. Kiitos järjestäjien, me HB-ampujat pääsimme kiertämään rataa niin, ettei edessä lähellä ollut muita ryhmiä ja pääsimme molempina päivinä ensimmäisinä, noin kolme tuntia ennen hitaampia taljoja, ulos pusikosta. Näin ensimmaisen päivän Fieldissäkin, vaikka teimme hieman ylimääräistä lenkkiäkin tuunatulla radalla, jossa jokunen reittimerkki oli jäänyt vanhaan asentoon. Ammuin molempina päivinä kuusi pinnaa alle ME/SE-lukeman, Field 271 ja Hunter 267, jotka sinänsä tyydyttävät, mutta takaraivoon jäi jumputtamaan tieto syystä tai toisesta huonosti ammutuista nuolista ja rasteista. Jere ampui kakkoseksi ja Heikki sai pronssia. Poikien ammunta oli välillä ihan kuosissa, vaikka Jere vielä on oppimisvaiheessa peukalorenkaan kanssa. Heikillä oli taas hankaluuksia epätasaisen bambunuolisarjan kanssa, joissa kuulemma jopa 10 grammaakin painoeroa. Hieno reissu, eikä edes kastuttu ulkoa päin, ainoastaan hikoilemalla.
(P.S. Mitalikuvassa Heikillä työn alla oleva jalavajousi, jota Jeren kanssa veistelivät kisan jälkeen palkintoja odotellessa.)
7 tykkäystä

Kuten mainitsinkin radalla, taisin olla ensimmäistä kertaa Esan kanssa samassa ryhmässä kiertämässä. Mukavat päivät tuolla vierähti, rata oli perushyvä, kanttiinista sai puoli-ilmaisia lettuja jne…
Mutta vähän alkoi loppua kohdi jäädä hampaankoloon oma ammunta, eikä pistesaalis ollut kuin 20p enemmän kuin viime vuonna??? Silloin 255p, nyt 275p. Tarvii lisää treeniä tuo peukkuammunta.
Jousta piti v√§h√§n murjoa matkalla kuntoon, mutta se onkin hyv√§ adhd kaverin ‚Äústressipallo‚ÄĚ. :smiley:

Voitinhan minä ekana päivänä veteraanilonkkarisarjan ukot että sentään jotain. Se vaan jää perustavanlaatusesti harmittamaan kun 50-70y matkoilla korko sattuu kohdalleen, mutta sivulinja heittää. Korko on kuitenkin se vaikein pitää, sivulinja olisi siihen verrattuna helppo nakki!! Reenataanhan lisää…

Esa ampui muuten muutamia aivan älyttömiä sarjoja, juuri ylärinteeseen 50-70 jaardia, vaihtelevia matkoja ja 4 nuolta 25cm etäisyydelle toisistaan. En tiedä tuleeko kuvailtua hyvin, mutta sellaisia nippuja mitä itse pystyy tasamaalla ampumaan lonkkarilla ar:ssä - ehkä. Ihan uskomattoman hyvää ammuntaa! Kyllähän se taisi sitten vähän tuulettaakin. :wink: :grin:

3 tykkäystä