FFAA 20y/60n nettikisa

Laitetaan tulosseuranta alulle, tavoitteena EM-kisat ensi maaliskuussa!

American roundista tutulla kaavalla kirjanpito, voin päivittää exceliä itse.
Meikäpoika aloitti, tässä oma pohjatulos.

image

Eilen oli taas pitkästä aikaa mukava ampua välimerenotteella, kun tuntuu että oppia on otettu siinäkin. Alkaa saada “luut linjaan” ja sitten ammuinkin useamman peräkkäisen 19-21 pisteisen sarjan. Olipa dramaattinen ero osumisessa kun aloin työntää jousikäden olkapäätä tietoisesti lähemmän jännelinjaa, luoden paljon pienemmän ampujan kolmion. Ja miten kevyttä ammunnasta tulikaan.
Siirryin jo ampumaan vähän jäykemmällä jousella tätä, 45# paunaisella.

3 tykkäystä

Hyvä aloitus!

Ehdotan vielä, että ammutaan ihan kisasääntöjen mukaan, eli alkuun kaksi kierrosta niin ettei pisteitä lasketa (omien fiilisten mukaisen lämmittelyn jälkeen). Sen jälkeen ammunta kahteen tauluun (ylä- ja alataulu), puolivälissä vaihto.

Jospa ensi viikolla ehtisi itsekin aloittelemaan…

Kuinkas sattuikaan, tulin juuri hallilta ammuttuani ko. harjoituksen. Aloitin alataulusta ja lopetin ylätauluun. Sen verran fuskasin, että ammuin vain yhden harjoituskierroksen, joka tietenkin on mahdollista tehdä varsinaisessa kisassakin. Harjoituksen tarkoitus oli testata #80 nuolia, joita mietin Teuvalla käyttäväni. Huomena, jos ehdin, testaan #65 aihioita, jotka muutaman sentin lyhyempiä näennäistä jäykkyyttä lisäämässä.

Tämän päivän tulos 238.

1 tykkäys

Millä teit kirjanpidon? Alareunassa lukee “Scored using…”, mutta sinisestä tekstistä ei saa selvää.

ArcherySuccess, omppufirman kaupasta ja maksoi €9,99. Varmaan löytyy Androidillekin. Listalla varmaan liki kaikki eri liittojen kisamuodot. Ilmaisappeja olen joitain kokeillut, mutta ei niillä oikein tehnyt mitään.

Ammuin ekan täyden sarjan viime talven jälkeen. Pitää keskittyä laatuun. 88 + 105 = 193. Pidensin taukoja että jaksoi keskittyä ja vetää

2 tykkäystä

Sali oli tyhjänä niin pääsin kokeilemaan flinttiä. Olipa mukava kisamuoto. Nyt alkaa nuolet napsua kohdalleen, tuli hyviä nippuja 30y matkaltakin.
20y/60n siihen perään niin alkoi jo väsyä tokassa sarjassa. Mutta hauska että pääsee jo 200p yli kun ampuu väsyneenä! Vähän tossa salitreeniä, jousikädessä rokote aamulla jne… Eli periaatteessa tästä vielä mennään kovasti eteenpäin. :smiley:

4 tykkäystä

image

Sinähän vedit Flintin hyvin noin kylmiltään! Hienoa! Ainoastaan nuo läheltä ammutut pummit ”huvittavat”; niissä hukkaamasi minimissäänkin 9 pinnaa olisi tehnyt nannaa.

Mukavalla tasolla alkaa myös 60 nuolta lentämään.

Off-topicia aiheeseen tämä flint, mutta kuvista päätellen ammuit sen pakan keskellä oleviin tauluihin. Seuraavalla kerralla ammut sitten niin, että 1- ja 4-spotit ovat 130 cm keskitason ylä ja alapuolella päällekkäin (samassa linjassa) ja sitten ekan kierroksen jälkeen vaihdat niiden paikkaa. Tulee vielä enemmän maastoammuntamakustelua, kun koro vaihtuu moneen kertaan 14 kierroksen aikana.

Kiitti, vaihtelevat etäisyydet on selvästi mun juttu. Eli suomeksi sanottuna ei osaa ampua paikaltaan toistettavia laukauksia niin hyvin. :smiley:

Tuo olisikin hyvä tehdä parilla taululla, pitää seuran nurkat kaivella. Nyt löyty vaan taljan jäljiltä keskusta rikki paukutetut. Aika vähän tuntuu korkomuutokset vaikuttavan, mutta mitä lähemmäs kisoja menee taas niin onhan sitäkin treenattava.

Jotenkin tulin tsekanneeksi tätä uudelleen niin tajusin, minähän ammuin tuon toisen sarjan 20 jaardista, en 20 jalan etäisyydestä. Olisihan sitä varmaan osunut paremmin 6m matkalta kuin 18m matkalta. Pari pummia sallittakoon kun etäisyys oli tuo. :smiley:

Esan innoittamana latasin ammuntatreeniappsin pelikaupasta, My target ilmaisversio androidile. En ihan sisäistä logiikkaa tässä mutta tossa kuvat flintistä ja 20y/60:Kuvia itse ohjelmasta;


Ohjelmaan voi myös ottaa valokuvia:

Tutkiskelin My target sovellusta. Sieltä löytyy lähimpänä tätä kisaa " NFAA/IFAA 300: Cub " jossa pisteytys on 7-5-4-3-2-1 seiskan ollessa se “x”. Max pisteet 420 kun kisaa alkaa ampumaan. Onko joku perehtynyt paremmin ja saako tätä ketjun kisaa siihen suoraan ? Tekis mieli itekkin kokeilla

Edit; taulua pohjassa pitämällä sai vaihdettua pisteytyksen x,5,4,3,2,1 :smiley:

1 tykkäys

image

Siitäpä meikäläisen elämän ensimmäinen tätä laatua :laughing: kaks lämppiä, yks ylä tauluun ja yksi ala tauluun. Ensin alas kuusi ja sitten ylös. Aika hauskaa ampua näinkin. Samalta matkalta samaan tauluun… eka sarja 105p ja toinen 92 total 197

Kai se oikein meni ?

Tässä kuvassa viimeinen ja mikä parasta niin vikan sarjan vika nuoli meni myös äxälle :grin:

Edit: hauskasti tää laskee keskimääräistä ampumapistettä. Kunhan laittaa osumat vaan tarkasti, hyvä äppi !

Hyvä! Kyllähän me tuota ammuttiin sillon yhtenä kesänä joutsassa? Hyvät pohjat tuommoinen 200p kun lähtee rakentamaan.

Taulu vaihdetaan 30 nuolen jälkeen, eli 30 ylös, sitten 30 alas. Tai toisinpäin.

image

Joo eli oikein meni.

Olikos siinä mitä sillon ammuttiin niin pisteytys jotenkin erilainen ? Muistelen että siinä oli 9 jos ampu keskelle, toki jos matka oli sama niin silleen mitään merkitystä :laughing:

Kas…Täällä alettiin taas kotikisoihin…Kivaa…
Vähän tauluammunta jääny mutta välillä toki raksutellu nokkeja paskaks:(
Sinne kello 7ään 2sen kylkeen:)

Just valmistumassa uusi nuolisetti, Tuomolta ostettuja kuusiaihioita ja nyt minulle
erikoisia tikkuja, eli 30" satasen kärjet ja aika pieni sulitus, viisi nuolta koeammunnassa
ja lentäähän nuo…painoa 30g joten “piippuaika” tuntuu pitkältä.

Just hetki sitten ammuin sen 60nuolta 20yard ja antoi 225 pinnaa (ei kirjailla mihinkään)
Eli kait sitä vois oppia ylipitkilläkin ampumaan??

Valottakaapa mitkä on taulujen korkeudet? 130 on normi mutta entäs sitten kun on kaksi?

Ja ammutaankos nyt tivotilauluun vai mustaan murjaaniin jos virallisia ollaan?

Ja mulla ei valitettavasti ole älypuhelinta eikä sovelluksia…vain hiilenpala ja tuohta.

1 tykkäys

Pakan, taululinjan keskikohta tuo 130 cm. Kun normitaustaan laitetaan neljä taulua, kapeampaan kaksi, niin tuon linjan ylä- ja alapuolellehan ne taulut tulevat. Vajaan sentin hajuraon kun päällekkäisten väliin jättää, niin hyvä. Vierekkäiset taulut kauemmas toisistaan, n. kämmenen leveys suunnilleen niin, että 80 cm ammuntalokerossa viivalla olevat ampujat eivät liikaa sivuvinoon sihtaile. Pakkaa kohden siis kahdelle ampujalle 160 cm tilaa.