Erilaisia nuolisarjoja

Tässä ketjussa voi esitellä erilaisia valmiita nuolisarjoja. Niille riittää yleensä viesti tai pari, eikä kaikille nuolisarjoille siten välttämättä tarvitse avata omaa ketjua. Nuolien tiedot parin kuvan kera on oikein hyvä. Hieman erikoisemmista nuolisarjoista tai jos tulee kysymyksiä, tms., kannattaa toki avata oma ketju.

Taulunuolisarja. Mäntyä, 11/32", jäykkyys 53–54#, massa noin 520 graania (33,7 grammaa), pituus 730 millimetriä nokin pohjasta kärjen tyveen. Kärki 125 graania. Silkkilankapunokset nokin tyvessä ja sulituksen edessä. Viiden tuuman sulitus kierteella. Lisäksi vaakunointi, niin erottuu muista samalla tavalla sulitetuista nuolista.

4 tykkäystä

Metsästysnuolisetti. Mäntyä, 11/32", jäykkyys 49–50#, massa noin 460 graania (noin 30 grammaa). Kärki 125 graania. Nokki hieman väljempi, kun on tarkoitettu raakanahkajänteelle. Viiden tuuman sulitus kierteellä. Silkkilankapunokset nokin tyvessä ja sulituksen edessä. Yksinkertaisen pelkistetty. Kuvissa vielä teroittamattomat kärjet.

8 tykkäystä

Jaa´ah…
En tiedä milloin olisin viimeksi oikeasti jotain settiä yrittänyt kun nyt nuo edellisetkin nuolet joita kkäytin petikossa oli tehty 2016 ja senkin myin pois kesken kisan…
Samoilta ajoilta on sitten varmaan tämä preeria setti joka on ollut dotennäköisesti viimeisin mistä olen kuvia ottanut.

Varret jasmiketta, varret ovat vesaa joten paksuudet eroaa 9,2 ja 7,2mm välillä. Keski arvio noin 8,7mm (kahdesta mitattuna) Paino 28-33gramma. Jäykkyys noin 60# ja pituus kaikissa nokin pohjasta kärjen tyveen 62cm.
Kaksi luukärkistä ja loput kierretty messinki. Luiden painoa en tiedä mutta kuvan messingit ovat 6g jotka olen vaihtanut jossain vaiheessa 8g painaviin koska huomasin varret liian jäykiksi.

Sulitukset pronssikalkkunaa sidottuina jänteillä. Maalaukset punamultaa, kelta okraa ja teollista muste jauhetta sekoitettuna öljyyn jonka nimea en muista.
7 tykkäystä