Ensimmäinen jousi.

Terve!
Tämän foorumin innoittamana ja täältä löytyneillä ohjeilla veistin pihlajasta ensimmäisen jouseni. 185cm pituinen ja noin 35mm leveä jousi. 25,5 paunaa 27 tuuman vedolla. Noin 200 laukausta nyt ampunut ja hyvin pelittää. Ylälapa luonnostaan myötäkäyrä. Jänteen punoin pellavanarusta. Ensimmäinen, mutta ei viimeinen jousi. Olen jo hankkinut puuta seuraavaa jousta varten!

T: Jussi Poutiainen


10 tykkäystä

Siitä se lähtee! Pihlajaa suosittelen kaikille aloitus- / harjoittelupuuksi, sillä riittävän hyviä pihlajanvesoja kasvaa melkein kaikkialla, ja pihlajan kanssa suipistuksen ja tilleröinnin lainalaisuudet menevät jakeluun yhtä hyvin kuin millä tahansa paremmallakin puulla. On aina sääli, kun aloittelija tärvää harjoitteluun laadukkaan aihion, josta olisi vähän odottamalla eli treenaamalla tullut oikeasti hyvä kestoase.

On myös niin, että muinaisasemaailma makaisi paremmin, jos ihmiset tekisivät yleensäkin ensimmäisen tai ensimmäiset jousensa reilusti kevytvetoisiksi. Täysi veto kevyellä jousella on ihan yhtä tehokas nuolenlähettäjä kuin ylijäykällä jousella alivedolla ampuminen, ja hyvä ampumatekniikka tallentuu kehoon ja aivoihin ensin mainitulla 100 kertaa paremmin.

4 tykkäystä

Tervetuloa porukkaan!
Hieno pihlajainen perusjousi, jossa etenkin tuo ytimen syvä väri hivelee silmää.

1 tykkäys