EIAC 2018, Budapest, 15.-18.02.2018

Pitääpä taas houkutella teitä perinneampujia näyttämään, onko jousistanne mihinkään ja hemmoilla paineensietokykyä: IFAA:n Halli-EM tämäytellään Budapestissa juuri ennen hiihtolomia helmikuussa 2018. Lähtekääpä mukaan! Tässä linkki: http://eiac2018.misz.hu/

AMHB-luokassa nyt 14 kisaajaa ja naisiakin oli muutamia. Suomalaisia kaikkiaan jo 22 eri luokissa ja vajaat vajaa sata paikkaa vapaana. Suuri osa tosin maksamatta, eli listalla tulee olemaan vielä eloa, kun maksamattomia aletaan tiputella 30 pv esirekkaroinnin jälkeen pois.

Voin suositella, tulee varmasti hieno kilpailu! Itse en aio lähteä, vaikka mieli tietenkin tekisi, ajankohta on osaltani valitettavan huono.

Tässä aiempi viesti aiheesta, muutama tiedonmuru lisää:

Huomasin muuten, että hallitseva maailmanmestari, Victor Safroshin on ilmoittautunut HB-luokan lisäksi AMBB®-luokkaan, jossa ammutaan modernilla rekurvilla ilman tähtäimiä. Victorin ammuntaa kun Romaniassa katselin, niin eipä oikeastaan ollut yllätys, tekniikka oli hyvin oppikirjamainen. Ammuntatekniikan pohja lienee siis hankittu modernilla kalustolla.

Mies meinaa urakoida ja ilmeisesti ihan luvallisestikin, jos luokat ammutaan eri aikaan… Victor muuten taisi olla Pärnussa 2015 MM-kisoissa päätöspäivän paras, mutta etumatkani riitti kahdelta aiemmalta päivältä silloin. :slight_smile:

Ha. Lehtis on ilmeisesti jo ilmoittautunut.
Mä en pääse mukaan. Kisa on juuri lukukauden keskellä…eikä rahaa enää ole…
… ei voi aina olla mukana :unamused:.
No ehkä hallissa ampuminen ei ole muutenkaan ihan mun juttu. :face_with_raised_eyebrow:

Jostain syystä ilmoittautumislomake ei toimi. Olen laittanut järjestäjälle sähköpostia… Maksimi osanottajamäärä on 480 johon on vielä 150 henkeä matkaa. Lasku venaa jo maksamista, mutta en maksa sitä jos ei rupee saamaan nimiä listoille…

EIAC2018 on loppuunmyyty. Maksaneita oli äsken noin 330 ja ilmoittautuneita mutta maksamattomia noin 150. Siitä tulee yhteensä 480. Aikaa taisi olla pari viikkoa maksaa ja jos ei maksa, niin tippuu pois listalta, jolloin tulee taas lisää tilaa maksaville asiakkaille. Näin olen asian ymmärtänyt. Mielestäni kannattaa ilmoittautua ja maksaa, koska kaikki nyt ilmoittautuneet eivät kuitenkaan maksa.

Tämä olisi kyllä ollut kiva tapahtuma. Vähän jo ehdin miettiä, että pitäisikö sittenkin lähteä mutta ajankohta on huono, eikä lomiakaan ole enää jäljellä… Toivottavasti pääset mukaan!

16 AMHB:tä listalla ja 7 esirekkaroitunutta… Olisi mukava, jos pääsisit mukaan. Kyllä noista 145:stä maksamattomasta, jotka äsken siellä näkyi, vielä moni putoaa pois.

Joo. Olen lähettänyt sähköpostin järjestäjälle kahteen kertaan. Nyt odottelen vastausta. En maksa maksua ennen kuin sanovat että mukaan mahtuu. Lähetään koko perheellä jos päästään…

1 tykkäys

Päästiin mukaan ja maksukin on maksettu. Majoitus siinä expo hotellissa. Seuraavaksi lentoja ostamaan.

1 tykkäys

Joku hetki sitten 3 paikkaa vapaana ja 103 esirekkaroitunutta, joista oletettavasti pudotellaan maksamattomat pian pois.

AMHB:ssä nyt 14 kisaajaa ja naisissakin 4.

Budapestissa ammutaan EIAC 2018:n ohella myös kansainvälinen 3D-kisa ja maksaa vain 20,- paikan päällä. Aikataulut sovitettu niin, että voi ampua molemmat kisat. Ilmoittauduin juuri. Rane, tules mukaan.

Myös EIAC-kisassa vielä tilaa, kun nostivat osallistujamäärän 520:een. Ilmeisesti joku tausta lisää soviteltu halliin.

Taitaa tulla kisasta kaikkien aikojen suurin IFAA-liiton sisäkisa osallistujamäärän perusteella.

Kun on toi poikakin mukana niin jätän ton 3D:n väliin. ON enempi aikaa tehdä muuta…

Nyt on EIAC2018-kotisivuilla ( http://eiac2018.misz.hu/ ) Info-osassa julkaistu ryhmäjako ja kahden ensimmäisen päivän taulujako.

Oma valmistautuminen on enää korvien välistä kiinni, eli ratkaisevaa tulee olemaan, kuinka kuuppa kestää viivalla. Harjoituksissa viikon sisään arkiaamujen harkoissa kaverin kanssa ammuskellen ensin 60 nuolta 243, sitten Flint 214 ja toisen kerran 214; kaikki eri päivinä. Tänään molemmat lajit, ensin Flint 218 ja 60n 245.

3 tykkäystä

Tulokset järjestäjän sivuilla (ruuhkaiset tätä kirjoitellessa). Koetan näpytellä kisaraporttia omasta perspektiivistä lähiaikoina.

1 tykkäys

Vaatimattomana miehenä Esa jätti kertomatta olennaisen - Euroopan mestaruus, Flintissä ME-tulos sekä yhteispisteissä ME-tulos! Hyvin näytti kuuppa kestävän…

Hurjaa! Onneksi olkoon Esa!

Esan raporttia odotellessa selittelyä omasta suorituksesta:

 • Ihan ekaksi pitää myöntää että ulkomaan sisäkisat ei ole vielä koskaan mennyt mulla edes tyydyttävästi. Päätin poistaa ainakin kisajännityksen sillä että en tavoitellut mitään sijoja. Tämä onnistui ampuminen oli rentoa ja luottamus tekniikkaan kesti.
 • Ammunta myös kulki harjoituksissa tasaisen hyvin, omalla tasolla. Mitään tekniikkaongelmaa ei ilmennyt koko jaksona.
 • Ekana kisapäivänä (60 nuolta) ammuntaani haittasi vahvasti hallin huono valaistus. En nähnyt yhtään minne nuoleni osuivat ja vastaavasti se vaikeutti jousikäden koron löytymistä. Ammuin alataulussa koko ajan noin 10cm alas. Ylätaulussa tilanne vähän parani. Ekan päivän tulostaso oli niin huono että Esa ylitti ainoana 200 pistettä. Mun vika treenisarja jossa ei mun mielestä kulkenut oli 197 pistettä. Nyt ammuin 143.
 • Flint (6 eri ammunta matkaa) aamuna oli pientä päänsärkyä ja olo hieman hontelo. Selviydyin ekasta puolikkaasta kohtuullisesti omaan tasoon. Toisella puolikkaalla vedin ns helpoilta matkoilta 4 hutia. Pisti vähän uskoa horjumaan. Kuitenkin 20 jaardia meni hyvin ja antoi uskoa vikaan päivään, jossa ammutaan taas vain siltä.
 • Illalla nosti sitten pikku kuumeen vedin yöllä yhden ibusalin ja lepäilin koko iltapäivän.
 • Kolmanteen päivään lähdin ilman tabuja. Lämmittelyssä nuolet lensi keskelle ihan kuin kotona. Kun kisa alkoi niin suuri osa osumista oli vähän oikealla. Esa ja Jakke katsoi välillä mun ammuntaa ja sanoi: “ettei siinä päälle päin ole mitään vikaa”. - ei ollutkaan. Pieni virhe löytyi siitä että päästin jousta kallistumaan oikealle liikaa. Yritin myös saada jousikäden paremmin oikeaan korkoon. Mulla sen pitäisi mennä laakista paikalleen. Sitä ei enää paljoa siirretä täydessä vedossa. No rämmin sitten 20 pistettä vähemmän kuin ekana päivänä.

yhteenveto:

 • Hyvä että mun suoritus ei vienyt meiltä joukkuemitalia. Esan ansiosta voitettiin Italia.
 • Helena ampui omat ennätyksensä.
 • Motivaatio lähteä ulkomaille taas tyrimään sisäkisoihin on nyt kyllä aika pieni.
 • Osan voi varmaan laskea kuumeen syyksi vaikka tuntui voimien puolesta ihan hyvälle.
 • Vanhoja kavereita oli kiva tavata!
1 tykkäys

Jospa sitten lyhyt yhteenveto menneestä EIAC 2018 -kisarupeamasta Budapestissa:

Harjoittelusta tuolla aiemmin jo kertoilinkin jotain ja yhteenvetona niistä viisi viimeistä 60-nuolen sarjaa kaikki yli 240, joista viimeisin 248 ja Flint 210-220 välissä. Kohtalaisen luottavaisena siis reissuun kahden keskeltä katkaistavan ELB-tyylisen jouseni kanssa; toinen bambu- ja toinen hikkoriselkäinen ipe-osage-laminaatti.

Torstaina lentokentältä suoraan kisapaikalle messualueen C-halliin rekisteröitymään ja vermeet tarkistuttamaan. Samoin rekisteröidyin läheisessä F-hallissa Fehova 3D-mestaruuskisaan. Ehdin osallistujapaljouden vuoksi viimeiseen Flint-harjoitusvuoroon C-halliin ja ennätin ampua puolikkaan kierroksen ja totutella hallin heikohkoon valaistukseen ennen lyhyitä avajaisseremonioita.

Perjantaiaamuna kasin jälkeen hallille ihmettelemään ja valmistautumaan kympiltä alkavaan kisaan, jossa siis ammuttiin 60 nuolta 20 jaardilta. Ensimmäiset kaksi kierrosta meni räpiköiden, vain 16 ja 14 pinnaa, mutta sitten sain hiukan juonesta kiinni ja loppujen lopuksi kasaan (itselle) keskinkertaiset 222 ja 23 pinnaa keulaa Venäjän Victor Safroshiniin (199). Kolmosena Unkarin Jozsef Kalmár (198) ja nelosena kesän maasto-EM-mies, Unkarin Zsolt Kovács (194). Unkarilaisilla sarvijännejouset ja Victorilla vaahteraselkäinen tammijousi, kaikki n. 50-paunaisia.

Pienen tauon jälkeen siirryin F-halliin 3D-kisaamaan. Siinä ammuttiin kuudelta ampumapaikalta neljää elukkaa kultakin, yksi nuoli per elukka ja matkat arvioitavia muutamasta metristä reiluun 30 metriin. Kanista tiikeriin ja dodosta dinosaurukseen oli hahmoja, joissa vitaalista pisteet 11-10-8 ja kroppa 5. Yhdestä pöllöstä ammuin ohi ja keräsin 154 pinnaa. Zsolt ampui pari hutia, mutta osui muuten tarkemmin ja vei voiton 164 pinnalla. Kolmosena tasapistein kanssani oli Liettuan Zydrunas Veckys.

Lauantain Flint alkoi 10:30 ja kaksi ekaa rundia, 25 jaardia ja 20 jalkaa hienosti, vain 3 pois täysistä. Sitten rypäsin kunnolla, 3 pinnaa 30 jaardilta ja 7 pinnaa 15 jaardilta. Syletti penteleesti. Ehkä tuo herätti ja sain ryhtiä ammuntaan, mutta vaatimattomat 92 pinnaa ekalle puolikkaalle. Toinen puolikas onnistuikin sitten harjoitusten malliin ja sain 114 ja yhteensä 206, joka tarkoitti Raul Kriisin ME:n 201 ja Jakken SE:n 205 hautajaisia. Victor ampui 200, Zsolt 196 nousten yhteistuloksissa kolmoseksi. Jozsefilla meni hiukan heikommin 180.

Sitten seurailin C- ja D-ryhmmien ammuntoja odotellen 3D-palkintojenjakoa, jonka piti alkaa vähän ennen neljää. Jossain vaiheessa huomasin puhelimeni tärisevän ja Zsolt siellä soitteli ilmoitellen, että pitäisi tulla yhden nuolen Shoot-Offiin 3D-hopeasta Liettuan kaverin kanssa. Olin jo jousen vienyt hotelille ja harkitsin nanosekunnin kättelyä ja vielä kisapisteesen päästyäni Zydrunasin tarjousta ampua hänen jousella. Ampui muuten sarvijännejousella ja peukalorenkaalla. Sain aikaa 20 minuutta noutaa omat vehkeet ja ehdin hyvin, kun jakoivat muiden luokkien palkintoja ensin. Sitten viivalle ja pientä kaurista sihtaamaan vajaan 20 jaardin päässä. Zydrunas ampui hudin, minä 8-vitaalin ja jo omakseni luulemani hopea varmistui.

Kolmannen päivän ammuntavuoro pääsi käyntiin vasta 11:30 nurkilla. 29 pinnan johtoasemassa ilman paineita, mutta olihan takkuisaa ammuntaa, vaikka niin tuntui muillakin olevan. Victor päivän paras 209:llä, Zsolt 208, minä 207 ja Jozsef 205, eikä kokonaiskisan järjestys siten muuttunut. Yhteistulokseni 635 on uusi ME ja korjasi nimissäni olevan vanhan enkan 621 hiukan paremmalle tasolle.

Noiden kahden henkilökohtaisen lätkän lisäksi reppuun tuli Ranen ja Helenan kanssa saalistettu historiikkiluokan joukkuehopea sekä samaa väriä Champion of Nations -joukkueessa kuuden muun aselajin ampujan kanssa.

Hieno reissu!

EIAC 2018 HB-luokan tulokset:

1 LEHTORINNE Esa Finland férfi A-Adult HB 9484 AMHB 222 206 207 635
2 SAFROSHIN Victor AAE-Russia férfi A-Adult HB 6861 AMHB 199 200 209 608
3 KOVÁCS Zsolt Hungary férfi A-Adult HB 9281 AMHB 194 196 208 598
4 KALMÁR József Hungary férfi A-Adult HB 10276 AMHB 198 180 205 583
5 KOSCHORECK Lutz Germany férfi A-Adult HB 6665 AMHB 168 176 179 523
6 HOLZ Wilhelm Germany férfi A-Adult HB 10242 AMHB 189 160 173 522
7 TURETTA Stefano Italy férfi A-Adult HB 10723 AMHB 160 153 183 496
8 KIS-NAGY Zoltan Romania férfi A-Adult HB 10212 AMHB 145 164 161 470
9 ZYDRUNAS Veckys Lithuania férfi A-Adult HB 6724 AMHB 153 154 151 458
10 SANTIMARIA Marco Italy férfi A-Adult HB 11538 AMHB 159 136 138 433
11 VERES Tibor Hungary férfi A-Adult HB 10137 AMHB 135 136 150 421
12 HUIKARI Rauno Finland férfi A-Adult HB 10187 AMHB 143 121 122 386
13 MOORE Sean Northern Ireland férfi A-Adult HB 8705 AMHB 119 109 151 379
14 GADE Lutz Germany férfi A-Adult HB 10719 AMHB 139 106 130 375
15 HERRMANN Lutz Germany férfi A-Adult HB 7000 AMHB 0 0 0 0
16 OLÁH Róbert Hungary férfi A-Adult HB 8682 AMHB 0 0 0 0

Fehova 3D Championship HB-tulokset:

1 Kovács Zsolt Hungary A-Felnőtt HB 0 3 13 6 2 24 164
2 Lehtorinne Esa Finland A-Felnőtt HB 1 0 11 11 1 24 154 shoot off
3 Veckys Zydrunas Lithuania A-Felnőtt HB 1 3 6 13 1 24 154
4 Turetta Stefano Italy A-Felnőtt HB 0 4 6 12 2 24 148
5 Holz Wilhelm Germany A-Felnőtt HB 0 4 8 8 4 24 144
5 Csákó Pál Hungary A-Felnőtt HB 1 4 6 9 4 24 144
6 Kis-Nagy Zoltan Romania A-Felnőtt HB 1 2 3 17 1 24 140
7 Safroshin Victor AAS A-Felnőtt HB 0 0 8 10 6 24 114
8 Lázók József Hungary A-Felnőtt HB 0 1 1 17 5 24 103
9 Santimaria Marco Italy A-Felnőtt HB 0 0 5 12 7 24 100
10 Moore Sean Northern Ireland A-Felnőtt HB 0 0 2 13 9 24 81

4 tykkäystä