Dokumentti pohjois-kalifornian jousista

Tuli tämmöinen vastaan youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=PPQJKwI8nrw
Ja heräsikin mielenkiinto tilata, kun vaivaiset 20 dollaria on hintaa ja myyjällä on mielenkiintoa lähettää maailmanlaajuisestikin. Luonnollisesti kiinnostuin enemmän kun Steve Allely on mukana, vaikkakin on tuon primitive pathways-kaverinkin videot ihan hyviä.

Jos ketä kiinnostaa, tästä löytyy http://primitivepathways.com/index.php?route=product/product&product_id=373

Kiitos vinkistä - tilattu! Billy Berger on myös pätevä ja osaava kaveri, joten ei DVD voi ihan sekundaa olla. Mietin ensin yhteistilausta mutta tuo on niin edullinen, ettei välttämättä jää tulliin, eikä siten mene alveja. Isolla tilauksella on toinen tilanne.

1 tykkäys

Hienoa, tilaan itsekin.
Hauska tuo, että vielä tehdään DVD-levyjä myyntiin, mutta ehkä ei vaan ole keksitty sopivaa myyntialustaa. Monet jousiharrastajista on vanhempaa ikäluokkaa, joten varmaan dvd-myynti pelittää parhaiten.

Laakson Ari on tehnyt hienoimmat California tyyliset replicat jotka tiedän maassamme tehdyn. Jere, oletko nähnyt niitä? Tosi namuja 2 tai 3 kipaletta taiteili Ari männä vuosina. Ovat myös ihmeen kivoja ampua. Ammuin näytöstyyliin Klaukkalan erämessuilla yhdellä niistä ja nuoleni sopivat vielä erinomaisesti niihin. Niputin sitten tiukkaa kasaa ihan tuurilla. Hämmästyin ampumistani vielä enemmän kuin yleisö.

About pakollinen hankinta, tuo DVD. Olen fanittanut Allelyä teinistä saakka. Siinäpä on todellinen esikuva: oman alueensa varhaiskantaisen jousiammunnan eturivin tutkija, joka on käynyt läpi sekä kirjalliset että esineelliset alkuperäisaineistot perusteellisemmin ja tarkemmin kuin kukaan. Ymmärtääkseen mistä oikeasti on kyse, hän on valmistanut kymmeniä äärimmäisen taidokkaita rekonstruktioita ja replikoita alueensa jousi- ja nuolilöydöistä, opetellut käyttämään niitä ja ansioitunut totaalisesti näillä välineillä metsästyksessä, korjaten peuroja rutiinilla pakkaseensa. Eikä siinä vielä kaikki: mies on eturivin kiveniskijä, huippuluokan kuvittaja ja erinomainen kirjoittaja.

Voi vain toivoa, että Allelyjä olisi tässä maailmassa enemmän.

En ole Aria tavannut vielä missään tapahtumissa, mutta ilman muuta kiinnostaa nuo! Vähän tuommoista leveälapaista olen tupannut veistelläkin jo, vaan pitäähän tuommoinen jännejousenakin tehdä. Katajainen tuollainen kiinnostaisi kovasti. Syksyllä kärkkymään niitä jalkajänteitä sitten. Kuvioinnit noissa on jo semmoisia, että mahtaako löytyä malttia tehdä! :smiley:

Oli saapunut dvd kotia. Ilman muuta heti ahmin kerralla dokkarin. Ihan jees, mutta ei mitenkään päätähuimaavan spesiaali. Hyvin kuvattiin vanhoja vermeitä ja tulihan siellä joitain uusia juttuja. Bergerin jousesta tuli kuitenkin tyhmä, vajaa 160 senttinen jousi 27" vetopituudella kun jo ohjelman alussa tolkutti Allely miten jouset olivat aina max 23" tuuman vedolle ja alle 120cm…

Postaan tänne kuvat Arin jousista piakkoin.

Tässäpä näitä Arin tekemiä California jousia. Ihan mahtavuutta. Jänneselkäisiä namulattanoita. Muistaakseni syreenistä ja tuomipihlajasta nämä ovat tehdyt. Voin olla väärässäkin. Maalauksetkin ovat pigmentein jänisliimaan sekoitetut. Ammuin yhdellä näistä Klaukkalan erämessuilla näytösluontoisesti ja niputin ihan silkalla tuurilla nätisti. Taisi olla mulle sopiva klangi siinä jousessa. Ihmettelin itsekkin. Ja ihmetteli muuten ex pääministeri Matti Vanhanenkin kun tuli siihen meidän jousikioskille kattelemaan. Lupasi tulla jousikurssille, mutta ei ole vielä näkynyt…

ari 1

ari 2

ari 8

ari 7

no hö, latasin nämä jostain Dropboxista ja näemmä automattisesti joku ohjelma vetää kuvat ton muotosiksi… Ei auta ku pyytää Aria itseää laittamaan kuvat tänne.

Hienon näköisiä kuviointeja! Paljonko oli jousilla lyhyyttä? 110cm? Jotain 22" vetoahan noista vissiin vedettiin.
Aika jäykistä puista on noin littanoita tehnyt. Marjakuusi ja kataja olisi varmaan täydellisiä tuohon hommaan.

Arilla on nuo vermeet kunnossa, viinikin tuossa niin makia…