Dictumin kavahöylä (+teriä)

Uusi höylä tuli taloon. Runko on varmaan ihan hyvä, mutta terä vielä parempi. 63HRC karkaistu “aogami” eli blue paper steel -terästä.
Pitäskin niitä pituusammuntajousia tekasta, joten siinä pääsee testiin. Eilen terotin ja kyllähän ne molemmat käsikarvat ajaa, mutta paksumpi terä ja parempi materiaali tuottaa varmasti pidempi kestoista terävyyttä.

Nyt näitä hiiliteräsvehkeitä alkoi ilmestyä omiin nurkkiin enemmänki. Ja onhan nuo vaan mukavia terottaa, ihan eri kuin kromiseos terät (ruostumattomat). Keittiöveitset on samaa matskua taloudessa.


Ja vielä pari nakertelupuukkoa. Pieni on white paper steeliä (shirogame), iso blue paper steeliä (aogami). Molemmissa terissä itse leikkaava terä on laminoitu “suminagashin” väliin, isossa 14 kerrosta, pienessä 30.

4 tykkäystä

Hah, ihmettelin pitkään että millainen on itse leikkaava terä? Lopulta sentään tajusin ettei olekaan yhdyssana…

Komeita teriä siis!

1 tykkäys

Voi saatana, herkkää on. Kahvapalaa nakutellessa jo järki katki???
Onneks tuossa on jonkin verran terää jäljellä muotoilla uusi…

Toivottavasti vain kärki. Siis teit mitä, ei noin pitäisi käydä normaalissa käytössä.

Hio kärki selän puolelta alas. Tulee vankempi eikä tärvitse tuohon jo olemassa olevaan teroitukseen koskea.

Noh, 4mm upotus havuvaneriin ja pieni kääntö. Tuo teräosa on kovaa, laminoitu pehmeää päälle.

Hyvä ehdotus Mikke, ajattelinkin että pakko jättää paksummaksi kerran noin käy.
Mallailin kahvapalaa ja tosiaan aivan pienesti naputtelin vaneria vasten.

Vielä tähän että tuosta kärjestähän näkee, tuo kärkiosa on jäänyt pelkälle tuolle kovalle hiiliteräkselle. Ja selvää on nyt että ei kestä vääntöä. :smiley:
Vähän niinkuin ominaisuus? Tuolla alempanahan on heti moninkerroin pehmeää terästä ympärillä, eikä terä napsu mitenkään herkästi katki?

Mutta taidan kylläkin hioa teräpuolelta kärjen ja jätän paksummaksi kuin aikaisemmin. Jos selkäpuolelta tekisin niin siitä tulisi heikompi!