Cutting-edge Grandpas

Paleoplanetin 10v vanhojen pituuskeskustelujen selaaminen jatkuu… Tuli vastaan tämä Tuukan 2007 aluille laittama ketju paleoplanetilla. http://paleoplanet69529.yuku.com/topic/6258/Cuttingedge-Grandpas#.Waj9TlFJaUk

Keskustelusta löytyy todella mielenkiintoisia lainauksia Ye Sylvan Archer lehdistä. Mutta mikä vaivaa tätäkin ketjua, kuvia ei ole! Viimeisessä viestissä mainittu Grayson collection museosivutkaan eivät esittele kuin tuon yhden Don Brownin modernin jousen.

Olisiko sulla @TuukkaKumpulainen kuvia noista tuon ajan pituusjousista? Lehtikuvia? Mitä vaan! Arvostaisin kovasti. :slight_smile:

Ahaa, pääsinkin museon kirjastoon sisälle! Mahtavia kuvia. https://as-file.col.missouri.edu/fmi/webd#Grayson%20Objects

Hurjia aikoja, kun 400 yardia ammuttiin joka kisassa.

Mutta aijai, nuo ylivetohyllyt… olis ylivetojuttu. :stuck_out_tongue: Ja sitten löytyy kuvia nipuista 47cm pitkiä 7mm paksuisia nuolia. Alkaa hahmottua millä tulokset nakutettiin.

Ylivetohyllyt, flipperit, muovisulat ja muut hapatukset otettiin käyttöön 1930-luvun lopulta alkaen ja erityisesti 1940-luvun kuluessa. Vielä vuonna 1933 esimerkiksi Homer Prouty ampui karvan alle 450 metriä ihan täyspitkällä nuolella, käden päältä, klassisella jänneotteella, eli samalla tavalla kuin me ammutaan.

Kirjoitin pituusammunta-artikkelin päivitetyn version, missä on kuviakin, mutta en tiedä mihin helvettiin sen laittaisi, kun Knuutinpoikien pääsivulla ei käy ikinä kukaan eikä tänne foorumialustalle voi laittaa artikkeleita juohevaan formaattiin.

1 tykkäys

Foorumille vaan ja kiinnitys pituusammuntaosion alkuun. Foorumille voi liittää pdf-tiedostoja samalla tavalla kuin kuviakin. Päivittää sitten vain tiedostoa tarvittaessa. Ei se sen kummempaa ole.

Ja voi sen laittaa varsinaiseksi viestiksikin, lisäksi. Modena voit editoida sitä tarvittaessa. Tämä foorumisofta tarjoaa jopa alkeellisen taittomahdollisuuden, kun tekstiä voi lihavoida, luetteloida ja niin edelleen.

Valvojana sinulla pitäisi olla oikeus kiinittää julkaisu aihepiirin valikon ylimmäiseksi.

Se on se viestiformaatti, joka huokuu viestiä, ei artikkelia.

En nyt oikein ymmärrä, mikä on ongelma? Katso vaikka Jouset-osiota. Kiinnitin Ensimmäinen jousi -artikkelin osion alkuun (näkyykö muilla?). Siellä sitten artikkeli on pdf-muodossa, linkki, josta voi klikata. Tiedosto on ladattu tämän sivuston palvelimelle. Samoin siinä on toinen linkki sivustolle, missä artikkeli myös on. Vaihtoehtoja kyllä on, turha yhden artikkelin julkaisemisesta on tehdä liian monimutkaista juttua.

Vai onko ongelma se, ettei ole valmista pdf-tiedostoa vaan vain Word-tiedosto sekä kuvia? Kyllähän nyt Wordillakin yhden artikkelin taittaa.

Innolla julkaisua odotellen!

Tuukka - julkaisepa nyt artikkeli, jos se kerran valmiskin jo on! Täällä odotellaan innolla! Nyt on pituusammunnassa mukavaa poreilua, kun valmistaudutaan ensi kevättä varten. Nuoliaihioita tilaillaan, jousia suunnitellaan, Yhdysvalloissa tehtaillaan ennätyksiä ja PA-foorumin pituusammuntaosiossakin on hyvää keskustelua:

http://www.primitivearcher.com/smf/index.php/board,41.0.html

Joten artikkelisi sopii tähän saumaan paremmin kuin hyvin!